Руското посолство: В България се води война с паметниците

21.03.2023 / 14:32 5

Булфото

С коментар излязоха от Руското Посолство в България във връзка с поругаването на паметника на съветския воин-освободител в Бургас.

Ето какво съобщават от там:

"Вчера в България отново беше извършен вандалски акт срещу монумент, увековечаващ свещената памет на съветските воини, сражавали се срещу нацизма - сега жертва стана "бургаският Альоша".

Няма да говорим за пореден - стотен - път за безсмислието на подлата война с паметниците, за важността на съхраняването на историческата истина и признателното отношение към подвига на онези, които не пощадиха живота си в името на свободата на човечеството.

Паметниците не ги е грижа - камъкът ще издържи всичко. Както се казва в стихотворението на Р.Рождественски, „това не е необходимо за мъртвите. Това е необходимо за живите." Необходимо е в името на запазване на човешкото достойнство, самоуважение, за да не се страхувате да погледнете в очите на децата си.

Съжаляваме за онези, на които тези прости, елементарни истини са станали чужди, които са готови да следват стъпките на нацизма в името на "изразяване на гражданската си позиция". Убедени сме, че подобни „елементи” ще получат заслужено осъждане от страна на родолюбивите българи, които помнят на каква цена е извоювано правото им на бъдеще"За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
5
Радостин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 128240 | Одобрение: 4665
Няма война, не ги искаме, земята е наша не искаме и тебе. Отивай си Мутрофанова !!!
Всеки да си получи заслуженото !
2
6
Dexter (преди 1 годинa)
Рейтинг: 254 | Одобрение: -186
Берат плодовете на своя дългогодишен и системен труд. Нека видят какво ни е на нас българите, когато в Северна Македония и Сърбия, техните настоящи и бивши галеници, извършват гаври с българщината и храчат лъжи по нас. Това са последиците, посяти от с братска обич от червената армия  " освободителка ".
Не е нужно да работиш в аптека, за да си заобиколен от капути...
5
2
Ванката (преди 1 годинa)
Рейтинг: 47402 | Одобрение: 9477
Паметници произлиза от памет да се помни! Защото да я има България едни хора са мрели! Ядосвате се за паметниците в западна България (македония) ;)
Простите хора лесно се манипулират и управляват!
5
2
KRISTINCHO (преди 1 годинa)
Рейтинг: 40922 | Одобрение: -383
Е...така е война се води, но не срещу всички паметници. 
Нищо добро не те чака, ако в двора ти влезе КОМУНИСТ, ЦИГАНИН или КОЗА.
3
6
MrBean (преди 1 годинa)
Рейтинг: 134316 | Одобрение: -1894
Всички елементи са народа на Република България,която пък е независима страна.Колкото и да не се харесва на Мутрофана.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама