Шофьор на линейка: Няма как с 1270 лева да си гледам децата

06.07.2023 / 07:30 3

Редактор: Недко Петров

Стопакдри Нова Тв

Протестите на шофьорите на линейки и спешни медици продължават и днес.

Пред Министерство на здравеопазванего ще бъде опънат палатков лагер.

„Заплатата ми е 1270 лева. Ние желаеме 50 % увеличение както на заплатата, да се актуализират също парите за храна, за дрехи и нощен труд. Това, което го направиха през декември, увеличиха ни със 150 лева с тези пари, но това е недостатъчно“, заяви за Нова Тв шофьор на линейка.

Друг пък добави: “С такива пари просто не може да се живее, всеки един има кредити, просто парите не стигат за нищо. Нито може да си гледаме децата, нито може да живеем като хората. Някои се принуждават да работят на две места или напускат. Защо се крие? Няма хора в цяла България, не само в цяла България. Това е всичко. Крие се. Защо? Не може да разберем какво се случва. Отиваме при министъра, той казва, че нищо не може да се направи. Защо да не може да се направи? Дават се 500 милиона на джипитата. Отделете от тези пари за нас.“

„Колегите са изморени и изнемогват, тъй като не могат да си починат. Сега да отиде линейка на адрес, се чака 2-3 часа. Ако нищо не се промени, след време линейките не само няма да ходят на адреси, но ще дойдат да ни натоварят в тях и да ни закарат в „Орландовци“, каза друг шофьор на линейка.

 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
Вин (преди 7 месеца)
Рейтинг: 4597 | Одобрение: -633
Да беше станал програмист бе шефе, шофьорите са много, почти не е професия! Или стани тираджия, ще вземаш пет пъти повече, ама друсаш в кабината и живееш на колела!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама