Сачева: Получихме стотици сигнали за репресии от страна на МВР

10.10.2021 / 11:21 8

снимка: Булфото

 видео: Нова тв

Тя призова МВР да предадат сигналите на прокуратурата, която да си свърши работата.

„Не приемам обвиненията за купуване на гласове. Нещо повече – Рашков каза, че има сигнали. Те в голямата си част са анонимни и сами по себе си не представляват доказателство. Подобни твърдения от страна на Рашков са най-малкото непрофесионални и за пореден път показват неговите политически пристрастия”, заяви бившият социален министър и бивш депутат от ГЕРБ Деница Сачева в ефира на „Събуди се”.

Преди дни вътрешният министър Бойко Рашков обяви, че има над 100 сигнала за купуване на гласове, като половината от тях били за партията на Борисов. Според Сачева и нейните колеги Той ще играе ключова роля и ще работи в ползва за конкретни политически субекти.

„Самият факт, че той често си позволява да назовава политически партии, също е признак на не добър професионализъм от негова страна. Трябва да има първо доказателства. Сигналите могат да бъдат всякакви, но след като досъдебните производства преминат и има обвинения от прокуратурата и има присъди, тогава можем да говорим за подобни явления”, смята Сачева.

 Според нея е практика партиите да се борят една срещу друга с подобен тип способ – подаването на анонимни сигнали. Тя е на мнение, че подобни изказвания са внушения, които имат за цел да създадат предпоставки за нечестна предизборна кампания.

„Ние получихме стотици сигнали за репресии от страна на МВР. Наши симпатизанти са разследвани и проверявани. Наш симпатизант от Добрич, Facebook активист, беше привикан и разпитан. Имаше интерес към неговите публикации. Ако това е начинът да се твърди, че се  работи с контролирания вот, ние наричаме това репресия”, заяви още Сачева.„ГЕРБ подкрепя проф. Анастас Герджиков, защото той е издигнат от един много сериозен инициативен комитет. Той може да възстанови диалогичността. Победата му ще бъде преди всичко победа на комитета, но ГЕРБ ще направи всичко, за да спечели президентските избори“, заяви тя и добави, че: „Ако загуби, това ще бъде загуба за България. Трябва да се води диалог и да се изграждат мостове, а не да има омраза“, каза Сачева. Тя добави, че по-голямата част от листите на ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори ще бъдат регистрирани в понеделник, а една малка част – във вторник.Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
3
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 249537 | Одобрение: 29097
Сачева след като излапала 21 пилешки бутчета, изяла още 8 в знак на протест срещу репресиите и се търкулнала към хладилника за още допълнителни кифтенца....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
4
0
TomaIbrikov (преди 1 годинa)
Рейтинг: 1246 | Одобрение: 241
Класически модел , обърнат трапец ..трябваше да е в тялото...тука е в главата.... но занапред ще е пример за измамница и лъжкиня, за бъдещето поколение...
5
0
nimfa1925 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 16467 | Одобрение: 3637
Тази лоена топка по рождение е репресирана умствено!
4444444
4
1
Радостин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 70804 | Одобрение: -386
При управлението на ГЕРБ пребиваха невинни протестиращи, всеки ден дават кадри. Тази е долна лъжкиня и безхаберна майка.Долу ГЕРБ И ВЪН, ВЪН, ВЪН от власт.
Всеки да си получи заслуженото !
4
0
Burton (преди 1 годинa)
Рейтинг: 12584 | Одобрение: 2109
слонке, обърках се, ти нали каза, че ще гласуваш за герп?
2
1
Кака Слонка (преди 1 годинa)
Рейтинг: 21779 | Одобрение: 939
Браво! Преследвания, преследвания, преследвания....както правехте вие по вашето управление. 
ВСЕКИ КОЙТО МИ ДИСЛАЙКНЕ КОМЕНТАР МАЙКА МУ ДА УМРЕ ДО 2 ДНИ И ДА АКО ИМА ДЕТЕ ДА ГО ПОГРЕБЕ ДО 3 ДНИ!!!
4
3
12321 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 27339 | Одобрение: 6749
Ще дойде Коледа, ще дойде...
4
0
Чичкото (преди 1 годинa)
Рейтинг: 81735 | Одобрение: -4765
Кого е репресирала полицията Що за измишльотини ръси тая кокошка
Истината преди всичко

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама