Съдът във Варна се споразумя с разпространител на хероин: Получи условна присъда, ще плати 133.36 лева на държавата

20.08.2019 / 16:20 6

Варненският окръжен съд одобри споразумение,  постигнато между Окръжна прокуратура- Варна и 20-годишния Пламен Христов, който се призна за виновен за държане и разпространение на високорисково наркотично вещество – хероин. Това съобщиха от пресслужбата на съда. 

На 31.05.2018г. във Варна, с Пламен Христов се свързала наркозависима полска гражданка, която всяко лято от около 4 години прекарвала в морския град. Тя поискала да закупи наркотично вещество- хероин за сумата от 80 лв., т.е. 8 пакетчета. Двамата се уговорили сделката да се извърши до читалището в кв. „Аспарухово". Същия ден полицейски служители при Четвърто РУ - Варна получили информация, че Христов / известен още като „Метин"/, ще продаде високо рисково наркотично вещество. При проверка на автомобила, с който той пътувал бил открит плик с хероин. Пламен Христов е български гражданин, неженен, неосъждан.

Варненски окръжен съд намери, че постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено, а  наказателното производство срещу мъжа от Варна прекратено. Христов прие да му бъде наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 6 месеца с изпитателен срок от 3 години. Кумулативно предвиденото наказание „глоба“ не беше наложено. За срок от 3г. съдът наложи и пробационна мярка „Задължителни периодични срещи с пробационен служител“.

Христов следва да заплати направените разноски по делото в размер на 133.36 лв. по сметка на ОД на МВР-Варна в полза на Държавата.

Определението на Окръжен съд – Варна е окончателно и не подлежи на обжалване или протест."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
11
34
kris (преди 9 месеца)
Рейтинг: 127612 | Одобрение: -1793
Нексусе......Слагам ти минуси на тъпите коментари.....по един на коментар, но по-малко от общия им брой.....Ако слагаш по 350 минуса за няма час и на останалите петнайсетина колеги които ти пълнят кошчето, какво ще стане.....? Не чувстваш ли, че минаваш всякакви граници....? Никой в този сайт не е длъжен да ти харесва тъпизмите и бедния речник.....!! Ако не си слагаше плюсове сам, досега щеше да си на 90-100 000 назад......!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
7
6
Tито (преди 9 месеца)
Рейтинг: 13834 | Одобрение: 1649
УхиленУхиленУхиленУхиленУхилен Шиптъра-деипав, наказва с ''минуси''УхиленУхиленУхилен Последствия имало.....ще ме умориш от смях, урод
13
0
гарфилд (преди 9 месеца)
Рейтинг: 35135 | Одобрение: 13900
И това,като хвалба ли да го приема?Супер новина...за дилъра.
21
3
владо (преди 9 месеца)
Рейтинг: 11542 | Одобрение: 6367
Ако искаме да опазим децата си, тези разпространители, колкото и да са дребни риби, трябва да почнат да влизат в затвора за по 20г. Иначе разплаканите майки няма да имат край

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама