Съпруга на моряк от кораба, блокиран в Мариупол: Нямат никаква подкрепа от държавата ни

28.03.2022 / 08:18 6

кадър Нова телевизия 

Редактор: Веселин Златков

e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg

Българските моряците на кораб „Царевна”, който е блокиран в пристанището на Мариупол имат сериозне проблем с храната. Последната доставка е направена ден преди започването на войната и макар че те са намалили порциона си, тя е вече на привършване. Това каза по Нова телевизия съпругата на един от моряците.

Тя беше категорична, че българите на борда на „Царевна” не получават никаква подкрепа от държавата ни. Относно възможностите за евакуация на моряците Севдалина Стоянова разказа, че за такава се говори още преди 10 дни. Тя обаче не е по план от държавата, а моряците е трябвало сами да намерят транспорт. „Това би било самоубийство”, коментира в ефир Стоянова.

Близките на 17-те български моряци нямат връзка с тях от два дни. Моряшката съпруга разказа, че екипажа се крие от бомбите и снарядите, които падат в пристанището на Мариупол в машинното отделение на кораба, което е под водолинията. „Една бомба е паднала много близко до кораба и има по обшивката на корпуса големи вдлъбнатини. От шрапнели има напукани прозорци. Има дупки по горната част на корпуса”, заяви Севдалина Стоянова.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
Чичкото (преди 2 години)
Рейтинг: 81735 | Одобрение: -4765
Това не е някакъв евтин филм Геропите няма да ги спасят с хеликоптер Сполойно намери си тук кой да те чука ако си нямаш а той ще се върне Явно парите му те интересуват Корабът е железен и го пази Да тръгне да преплува морето заради тебе я
Истината преди всичко
4
2
уйчо (преди 2 години)
Рейтинг: 90802 | Одобрение: 712
Абе всички моряци по "руската линия" имаха второ семейство там, тая да си помисли как да си върне мъжа по друг начин, а не принудителноУхилен
1
2
Радостин (преди 2 години)
Рейтинг: 128823 | Одобрение: 4753
Тази , подстрекавана от Копейкин ЛЪЖЕ. Никой кораб не може за момента да напусне Азовско море, то е минирано. По желание  моряци се  прибраха, нейният мъж не иска да се връща, тази кво квичи.
Всеки да си получи заслуженото !
3
4
Вин (преди 2 години)
Рейтинг: 4896 | Одобрение: -664
Има ли желаещи да изведат кораба през минните ограждения, под обстрел, без пилот през Азовско море и Керч канал?! Просто питам, щото много морски "специалисти" и булките им се пънат, че трябвало правителството нещо да направи! Да вдигнат флаг с надпис: "Ние сме под закрилата на Костя Копейкин, пръв путинофил и руски патриот, не стреляйте братушки!" може пък да стане!
3
4
Варна (преди 2 години)
Рейтинг: 92131 | Одобрение: 38206
как да ги пуснат като цяло Азовско море е затворено на Керч от Русия? Да не стане като с холандския самолет, който го свалиха руснаците и после обвиниха украинците пак
"Защо ние убиваме децата?" - зададе въпроса през 1992 година един сръбски войник и сам отговори на него: "Понеже те някога ще порастат и ще дойдат да ни убият вече възрастни".
5
4
Ванката (преди 2 години)
Рейтинг: 47840 | Одобрение: 9565
Хайде еврогейците да се задействат, защото точно милите ви украинци не ги пускат!
Простите хора лесно се манипулират и управляват!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама