Сарафов даде Гешев на прокурор

16.05.2023 / 15:15 3

Снимка Булфото, архив

Въпреки, че му е началник, Борислав Сарафов дава главния прокурор Иван Гешев на прокурор: 

Войната в съдебната система стигна връхната си точка, след като стана ясно, че заместник главният прокурор Борислав Сарафов е подал сигнал срещу началника си Иван Гешев в Софийската градска прокуратура.

В сигнала се съдържат обвинения за действията на обвинител №1, които заместникът му иска да бъдат проверени, за да се установи налице ли са данни за извършено престъпление. От СГП са потвърдили, че такъв сигнал е получен, и обясняват, че предстои чрез системата за случайно разпределение на делата да бъде избран наблюдаващ прокурор.

Сарафов настоява да бъде проверен запис на телефонен разговор между него и член на Висшия съдебен съвет, който според твърденията на заместника е бил записан от Гешев.

Второто искане е за ползването на почивната станция на прокуратурата в Боровец, за която Сарафов твърди, че се е превърнала в частна резиденция на Иван Гешев.

Третият обект на проверка е оказването на влияние върху наблюдаващия прокурор по делото "Барселонагейт".

Според сигнала на Сарафов в понеделник, час преди Гешев да свика медиите, за да направи изявление и показно да скъса оставката си, е привикал заместниците си, сред които и Сарафов в кабинета си. В стаята са присъствали и върховните прокурори Ваня Стефанова и Сийка Милева и ръководителят на градска прокуратура Илияна Кирилова, съобщи "Сега".

Гешев повикал началника на кабинета си и й наредил да си вземе телефона. След това предупредил, че ще пусне запис, който лично бил направил предишният ден. По думите му в него били замесени политици, магистрати и членове на ВСС.

Ръководителят на държавното обвинение обявил, че в неделя бил посетен в дома си от члена на Прокурорската колегия Йордан Стоев - един от шестимата, подписали искането за неговото отстраняване, и записал разговора.

"След това въведение и след уточнението, че сам е направил над 150 подобни записа на разговорите си с политици, магистрати и членове на ВСС, г-н Гешев пусна записа от телефона си", пише Сарафов в сигнала си до прокуратурата.

И обяснява, че действително е пуснат запис с гласа на Стоев. На Сарафов му станало срамно и обидно и след не повече от 3-4 минути казал, че не желае да участва в такъв пошъл фарс. После напуснал кабинета на началника си.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
Горан (преди 4 месеца)
Рейтинг: 12409 | Одобрение: -5071
дай боже повече погребения на боклуците
да ама не
1
0
kjk (преди 4 месеца)
Рейтинг: 24745 | Одобрение: 2085
Сега като почнат едни съмнения,само после да не почнат и едни погребения...
1
3
Ко? Не! (преди 4 месеца)
Рейтинг: 11980 | Одобрение: -1265
Аз от всичкото разбрах, че прокурора давал прокурора на прокурор УхиленУхилен

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама