Семейството на убития в мола с потресаващ разказ: Нягол на мравката път правеше

17.03.2015 / 20:08 22

Росица Колева, снимка: Varnautre.bg

Убитият тази събота в Гранд Мол 52-годишен Нягол Петров е човек, който никога не е посягал на когото и да било. "Беше добър човек, на мравката път правеше. Говореше си с всички в квартала", това разказа пред Varnautre.bg по-големият брат на Нягол - Петър Петров. Почерненото семейство още недоумява, как се е стигнало до събитията довели до жестоката му смърт. "Много обичаше да пие кафе и всеки ден ходеше на разходка в мола, сигурно и тогава е искал да влезе за да си купи кафенце", обяснява снахата на убития - Калина Петрова. Семейството на Нягол живее в спретната къща на ул. "Райна Княгиня" във Варна. Петър и Калина, които имат и 8-месечна внучка, се грижели за него и болната им майка, която е на легло. "Често и самият Нягол помагаше на майка. Събуди се сутрин, направи й кафе, сандвич, седне при нея, поговорят си. После излизаше на разходка", разказва Петър. По думите му, дори в случаите когато някой го е закачал, Нягол пак не е отвръщал. Той е бил с диагноза шизофрения, но редовно е приемал лекарства, всеки месец са му поставяли инжекции, болестта му е била овладяна и никога не е бил агресивен. 

Случвало се след разходка да се върне без обувки, защото злосторници като виждали, че е безобиден и не може да се защити го събували. "Последно, тъкмо беше с чисто нови маратонки, но му ги взели и му дали едни чехли да не се прибира в къщи бос", разказват през сълзи близките му. Първоначално разпространената информация, че починалият в мола е бил пиян клошар, допълнително засилва скръбта на семейството. "Винаги беше с чисти дрехи, изпран, нищо не му е липсвало, как им се видя, че е клошар", недоумява семейството. "Купувахме му нови дрехи, пък той казваше не ми ги давай, че пак ще ми ги вземат", допълва почерненият брат. 

Нягол заболял още в младостта си при трудова злополука. След като завършва Стоителния техникум във Варна започва работа по разпределение. Тъкмо навършил 21 години и още преди да изтече тригодишния му договор, ръката му попада в работеща бетонобъркачка. "От инцидента цялата му ръка беше усукана, за да му я съберат му поставиха две пластини", обяснява Петър. Вследствие на злополуката е засегант нерв, а от там се отключва и шизофренията, обясняват близките на починалия. 

Въпреки диагнозата си обаче Нягол си останал добър човек, за когото агресията е била непозната. "С никого не се карал през целия му живот, лоша дума за него не съм чул", казва братът. Същото говорят и съседите в квартала. "Болен беше човекът, но много дружелюбен. Проблеми с него никога не е имало", разказва съсед, живеещ през три къщи. 

Междувременно от мола, в който издъхна Нягол, съобщиха, че задържаните трима охранители, които са го пребили са служители на "Джи ем секюрити". 

"Джи ем секюрити" е лицензирана фирма за охрана, тя е наета по договор за охранителна дейност с търговския център и досега мениджмънтът на мола не е информиран за проблеми, предизвикани от нейни служители, уточниха от мола. 

Директорът на Гранд Мол Иво Генов изрази съболезнования на близките на починалия мъж и подчерта, че ръководството се разграничава от всички актове на насилие и саморазправа. "Ние предоставихме по собствена инициатива записите от видеокамерите на полицията, и ще продължим да работим по трагичния случай", каза директорът. "Ще проведем и собствено разследване и периодично ще информираме разследващите органи и медиите за резултатите от него", завърши Генов. 

Следете 24 часа в денонощието най-ексклузивните новини от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
силветърс (преди 5 години)
Рейтинг: 2678 | Одобрение: -252
бог да го прости човека
32
4
memom (преди 5 години)
Рейтинг: 3775 | Одобрение: 235
Какви могат да бъдат тези хора. Да бият възрастен, болен човек до смърт.
32
2
RADI (преди 5 години)
Рейтинг: 2502 | Одобрение: 1522
Вместо да пазят хората, те ги малтретират и убиват. Цялата фирма трябва да се провери.
31
3
memom (преди 5 години)
Рейтинг: 3775 | Одобрение: 235
Пребили са го охранителите. Тези момчета от охраната на мола каквито са слабички и са искали да се направят на мъже и са пребили горкия човек сега излезе истината на яве вече. Смърт за престъпниците. Какво сте искали от горкия човек.
31
5
memom (преди 5 години)
Рейтинг: 3775 | Одобрение: 235
Само извртаени руски евреи собственици на МОЛовете във Варна могат да направят 2мола на 5МЕТРА от голямо градско ГРОБИЩЕ като 2мола са разположени от 2те страни на гробището
32
2
AISBERG13 (преди 5 години)
Рейтинг: 3685 | Одобрение: 955
Както винаги болните и бедните са най-лесната жертва!
12
21
memom (преди 5 години)
Рейтинг: 3775 | Одобрение: 235
Нещо не се връзва. Обичал всеки ден да ходи на разходка и да пие кафе в мола. После казват че бил болен от шизофрения.Прибирал се е много често без обувки. След като е починал нямал никакви документи върху себеси. Лека му пръст на човека. Но нещо не се връзва
45
4
Добър (преди 5 години)
Рейтинг: 13347 | Одобрение: 9067
Страшна държава, убива болните и бедните.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама