Си Цзинпин към Путин: Пази се, скъпи приятелю, предстои промяна, която не се е случвала от 100 години

22.03.2023 / 14:53 6

Кадър Ютуб

Предстои промяна, която не се е случвала от 100 години. Това каза китайския президент Си Цзинпин на руския си колега Владимир Путин преди да отпътува след официалната си визита в Москва. 

„Ние заедно ще направим тази промяна“, предаде преводачът на китайския лидер на руския президент.

Пази се, скъпи приятелю, добави Цзинпин, стискайки ръката на Владимир Путин, който му пожела лек път, предаде "Дейли мейл", цитира "24 часа".

Двамата лидери обявиха началото на "нова ера", след което Си Цзинпин отпътува от московското летище "Внуково". Китайският президент бе изпратен от почетен караул на фона на китайския и руския химн. 

През февруари 2022 г. двамата обявиха, че са установили "безгранично" приятелство, а Путин покани Си да посети руската столица. Оттогава те публично говорят за укрепване на "специалните си отношения".

Двамата лидери имаха официална среща в Кремъл във вторник. Си Дзинпин и Путин подписаха редица меморандуми и споразумения, предназначени да засилят двустранното сътрудничество по редица въпроси. Те бяха заснети да пият заедно шампанско в Кремълския дворец, а Си канеше руския си колега да посети Китай по-късно тази година.

В момента Китай се възползва от ресурсите на Русия с пълни шепи. Ако Русия преди войната е изнасяла газ за ЕС за 1000 долара за 1000 куб. м, в момента е принудена да изнася към Китай в пъти по-евтино - едва за 290 долара за 1000 куб. м. Китай купува със 70% процента по-евтин газ, въглища и петрол от Русия.

Не е изключено след срещата Китай да получи руските ресурси на още по-голяма безценица. 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
3
MrBean (преди 11 месеца)
Рейтинг: 129482 | Одобрение: -1688
Преведено от китайски-Дупе да ти е яко Вова. И след сто години пак ще се криеш...
4
0
kris (преди 11 месеца)
Рейтинг: 330178 | Одобрение: 51808
Точно така Заза.....САЩ сами подтикнаха Русия и Китай към съюз ....Чета в американска медия, че това е дяволски съюз......И да, война в района на Тайван не е изключена, но там ще се намеси и Северна Корея.....Чета, че война между Китай и САЩ ще завърши с победа за американците, но с много жертви.....Забравят обаче Северна Корея и Източните руски бойни части.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
3
0
zaza (преди 11 месеца)
Рейтинг: 11606 | Одобрение: 2946
Мдаа, газта за усрайна беше по 180$, оттам през Полша, Германия- всяка по 200 евро за транзит, данъци,такси,достъп... и така до измислената им борса за 1000 евро:woot: Газпром не е получавал повече от 200 евро! Транзитиращите страни получаваха милиарди подаръци затова ревът, затова се вдигат цените на енергията- с тези пари компенсираха разликите! Свърши се с авантата! Така че с цена " ЕДВА 290$"  е добре!А Китай има  нужда от нови пазари, защото САЩ ограничават вноса, дори планират санкции! Значи Русия ще получава китайско на много по ниски цени, и по малко транспортни разходи! Кой е печеливш- мислете! САЩ е отново в губеща позиция затова са готови и на война- само търсят други балъми като усрайна!
Изключете телевизорите! Пречат на мисленето!
1
4
rakita (преди 11 месеца)
Рейтинг: 1118 | Одобрение: -202
Китайчетата така са навели другарчето,че после свят ще му се вие доста годинки!
напред с рогите
2
3
Вин (преди 11 месеца)
Рейтинг: 4717 | Одобрение: -638
Я да си припомним,... преди сто години имаше гражданска война в Русия, промениха си името и стана СССР! Това ли намеква другарят Си?!
4
3
Горан (преди 11 месеца)
Рейтинг: 12617 | Одобрение: -5048
големия печеливш е китай, те нямат интерес конфликта да приключи докато вземат ресурси на безценица
да ама не

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама