Сидеров предлага спешни мерки за повече руски туристи у нас

30.06.2019 / 20:27 3

Повече визови облекчения за руските туристи, от които България печели, поиска лидерът на АТАКА Волен Сидеров в предаването „Неделник” по АЛФА ТВ. „За да дойде у нас, руският турист трябва преди това да отиде в консулство или посолство за виза, да плати съответната такса, а може да се наложи да пътува хиляди километри от там, където живее, до съответното консулство, което също е разход", обясни Сидеров.
Той даде за пример друга страна-членка на ЕС – Кипър, и каза как е решен въпросът там. „Руският турист подава електронно заявление, че иска да посети даден курорт в Кипър. Оттам му отговарят електронно в рамките на 5 дни. При положителен отговор - разпечатваш и като излиташ от Русия, го предоставяш на граничните власти. Там като пристигнеш, ти бият печат. Това може и трябва да се приложи и в България”, смята Сидеров.

„По този въпрос да питаме външната министърка г-жа Захариева, която много старателно изпълнява определени директиви, но всъщност пречи на развитието на българската икономика. Защото туризмът у нас представлява 12% от БВП, в момента руските туристи намаляват и за 2018 г. са намалели,  приходите от тях също. В момента имаме по-малко туристи, отколкото малкият Кипър”, уточни Сидеров. По думите му е така, защото там получават по-добри условия и не се тормозят с пътувания за визи.

„Българската компания „България еър”, която много бързо и охотно откри линия до Одеса, Украйна, която не знам колко е рентабилна, същата тази компания дере по две кожи от руския турист да дойде у нас, взема около 350 евро за билет, докато същият турист, за да пътува до Турция дава по 100 евро. Като бяхме на официално посещение в Русия преди дни, в посолството в Москва ми разказваха как руски турист взема такси от Приморско до Истанбул и оттам лети до Русия, защото му е по-евтино”, каза още в ефира на АЛФА Сидеров."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
8
MrBean (преди 11 месеца)
Рейтинг: 30315 | Одобрение: 4720
Стига глупости. Руски-муски,ами такива няма защотро си  накупиха апартаменти и нелегално си пускат когото си поискат.Ако ще има визови облекчения то нека са за още много страни.Вземаме визи,тоест държавата печели, а за туризма -хурка да се оправят с пияните англета...
13
5
NANSI (преди 11 месеца)
Рейтинг: 3383 | Одобрение: 1313
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НАШИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ КАТО ЧУЯТ РУСИЯ И ВЕДНАГА СКАЧАТ СРЕЩУ НЕЯ. ВМЕСТО ДА ОСИГУРИМ ВСИЧКО ЗА РУСКИТЕ ТУРИСТИ. ВСЪЩНОСТ ДЪРЖАВНАТА ПОЛИТИКА СРЕЩУ РУСИЯ ДАДЕ СВОЯ ОТПЕЧАТЪК И НА ЧУВСТВАТА НА МОИТЕ РУСКИ ПОЗНАТИ И ПРИЯТЕЛИ. ТЕ ДОРИ НЕ ИСКАТ, КАКТО ПО-РАНО, ДА ДОЙДАТ ЗА МОЯ СМЕТКА НА ГОСТИ НА МОРЕТО...ЗАЩО БЕШЕ ПОГУБЕНА ЕДНА ИСТИНСКА , ИСКРЕНА ОБИЧ , КОЯТО ПОЛУЧАВАХМЕ ОТ РУСНАЦИТЕ САМО ЗАЩОТО СМЕ БЪЛГАРИ?!?!?!?!?!
16
1
Пешо от Виница (преди 11 месеца)
Рейтинг: 47873 | Одобрение: 18663
"Сетила се Мара да се побара..." . Докато някои страни имат 200% увеличение на руски туристи, то ние отчитаме чувствителен срив? Питам: Защо г-жа Захариева? Имам чувството ,че имате указания да работите против идването на руски туристи, което е страшно глупаво. Има два варианта за случващото се. Или сте тъпи или го правите съзнателно? И при двата варианта, България няма полза.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама