Синдикатите в МВР: Против сме да уволняват полицаите, участвали в COVID-купона в Сандански

23.02.2021 / 20:19 4

Снимка Булфото, архив

Излезе становище на синдикалната организация на служителите в МВР: "СФСМВР категорично не приема предопределянето, чрез медийни изявления или следствие на публикации, за налагане на дисциплинарни наказания „уволнение“ на служители от ОДМВР гр. Сандански, без събиране и установяване на доказателства за вина съгласно съответните нормативни разпоредби, както и това да се случи преди приключване на административно производство, с което компетентните за това органи да установят по категоричен начин наличие на нарушение и нарушители и наложат съответното административно наказание." 

Преди седмица четирима полицаи участваха във веселба по повод раждането на син на горски служител в заведение рай Сандански, което не би трябвало да работи.Оттам признават, че при установяване от компетентните органи на нарушение на заповед на министъра на здравеопазването, свързана с проотивоепидемиологични мерки, от служителите на МВР, то те трябва да понесат административна санкции. Но много спорен оставал въпросът за дисциплинарната отговорност, видът на дисциплинарно наказание и най-вече спазване на нормативни разпоредби в този процес."Считаме, че в случая е налице предубеденост и предрешеност, като се акцентира на служебно положение и професия.

Създава се впечатление за самоцелно възмездие, което не води до благоприятни последствия нито за извършилите нарушението, нито за обществото, нито към останалите служители на МВР, нито за МВР като институция призвана да защитава закона", допълват от синдиката.Твърдят, че подобни нарушения от представители на други професии, станали достояние на широката общественост, без да се стига до уволнение."Предизборната обстановка не би трябвало да е причина за силно емоционална и доста прибързана реакция, преди да е приключило дисциплинарното производство и то проведено при спазване на съответните разпоредби. Не бихме искали да мислим, че случаят е и удобен повод за изместване центъра на общественото внимание от други, доста по сериозни за МВР и държавата, проблеми", категорични са от синдиката.


 Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
kris (преди 2 месеца)
Рейтинг: 198782 | Одобрение: 15732
Ами да ги наградят тогава бе.....А да им вдигнат заплатата не щат ли....??
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
1
0
милен (преди 2 месеца)
Рейтинг: 18630 | Одобрение: 2400
 По същият начин еничарите защитават и прикриват сводниците и наркопласьорите, които им плащат рушвети, ако живеехме в Държава, а не във феодализъм, всички еничари, които излизат на протест да защитават нарушителите трябва да бъдат уволнени, но тогава няма да има кой да пази Тиквата и неговата банда за да крадат народни пари в особено големи размери и да оставят бедни и със заеми с големи лихви трудолюбивите работници и пенсионерите.
2
1
MrBean (преди 2 месеца)
Рейтинг: 58917 | Одобрение: 7982
Що,законите не важат ли за всички?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама