Слави: Нека хейтът започне отначало

06.08.2021 / 11:57 10

Редактор: Недко Петров

e-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bg

Снимка: Фейсбук/Слави Трифонов

Много обичам, когато някой ми се отваря на тема “партийни субсидии”. Чета коментари как съм критикувал Бойко Борисов, че дарява пари от партийната субсидия на ГЕРБ, а вчера аз съм направил същото - дарил съм пари от субсидията на “Има такъв народ”. Само дето има една огромна разлика.

“Има такъв народ” изпълнява волята на суверена, изразена на национален референдум и взима само 1 лев партийна субсидия на глас. Така ние в предния парламент взехме 136 хиляди лева и върнахме в бюджета близо 1 милион лева. А можеше да ги вземем и тия пари. Законът ни го позволява, но не ни го позволява моралът.

Това написа Слави Трифонов в социалната мрежа.

ГЕРБ и Бойко Борисов обаче нямат проблем с морала и прибраха от участието си в предния парламент още 1 милион и 600 хиляди лева субсидия. Ние, пак да кажа, взехме 136 хиляди.

Да, критикувал съм Бойко Борисов, защото той дарява 150 хиляди лева от партийната си субсидия и същевремнно с другата ръка прибира на влог десетки милиони левове годишно от същата партийна субсидия. И то без хората да искат да му ги дават тия милиони.

Има разлика, когато даряваш пари на хората, взети насила от хората. Нали така?

Всъщност, всички партии си мълчаха за угояването на ГЕРБ през годините с брутално високата партийна субсидия, защото и те получаваха от “мазнинката”. Партиите си бяха задруга и са си задруга по тая тема до ден днешен.

След провеждането на националния референдум и резултатите от него, реално се извършва грабеж над българските данъкоплатци от страна на партиите.

“Има такъв народ” не осъществява грабеж над българските граждани. Ние взехме, колкото ни позволява суверенът. А вчера се отказахме и от цялата субсидия, защото така е правилно. Защото това е най-доброто, което може да се направи с тази сума в този труден момент за пожарникарите и за семействата на Антон и Валери.

И пак да се върна на партиите. Нима забравихме, че всички партии си мълчаха и си трайкаха, когато получaваха по 13,23 лв. на глас вместо законните 11 лева на глас? И си ги прибираха, докато с моя екип не ги хванахме, че крадат. Между другото, мълчаха и медиите. И ако има разследваща журналистика, това беше нейна работа, а не на едно шоу. Но пък от друга страна, резултатът е важен.

А какъв беше финансовият резултат от това, че хванахме партиите да крадат? Оцветените с цветовете на тия партии, които ми държат сметка на мен за субсидията, ще кажат ли какво случи след това?

Едва ли ще имат доблестта да кажат, че благодарение на нашето разкритие партиите бяха принудени да върнат обратно в бюджета над 14 милиона лева? Над 14 милиона лева.

С онзи близо 1 милион, който “Има такъв народ” върна тази година от субсидията, нашият принос към бюджета по темата “партийни субсидии” е 15 милиона лева.

Медали не щем, медалите са за олимпийците, но поне една грамота можеха да ни дадат от НАП като едни от най-големите данъкоплатци в държавата, върнали в бюджета 15 милиона лева.

А сега, нека хейтът започне отначало, пише още Слави Трифонов в личния си профил във фейсбук.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
5
уйчо (преди 2 години)
Рейтинг: 93941 | Одобрение: 1446
Дейба и чалгаря прост, поздрави на всичките му фенки тук с песента "Фенки, фенки" в нецензурния вариант, после подир автора и бегайте да въртите геврека.
3
2
Tито (преди 2 години)
Рейтинг: 23443 | Одобрение: 3398
Памперс, много си активен напоследък, да не си набарал, безплатен нет някъде?
0
6
уйчо (преди 2 години)
Рейтинг: 93941 | Одобрение: 1446
Прост суверен - слаба държава, това е суверенно (народно) творчество:woot:
4
9
ПраБългарин (преди 2 години)
Рейтинг: 62424 | Одобрение: -28356
морала не му позволявал да вземе парите, а да чака гласове от бсп и дпс не е проблем за морала на политиката му УхиленУхиленУхилен Аз се чудя как ли се чувства гласоподавателите му, след като разбраха, че са излъгани?
0
4
nenoer (преди 2 години)
Рейтинг: 304 | Одобрение: 39
Слави, Ама върнатите от вас пари в бюджета пак ще отидат за партийните субсидии. Така не наказвате партиите.
5
2
Burton (преди 2 години)
Рейтинг: 18246 | Одобрение: 3101
такива неразбрали като теб, сплескан, такива хейтят
0
6
уйчо (преди 2 години)
Рейтинг: 93941 | Одобрение: 1446
Абе Славчоо, кой те хейти? Не е ли суверенът?
4
1
Радостин (преди 2 години)
Рейтинг: 143232 | Одобрение: 6777
Поздравления за ИТН  дето са върнали субсидията.  Останалите партии са същите крадци като ГЕРБ. 
Всеки да си получи заслуженото !

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама