След като беше измамен: Мъж завърза мними майстори със свински опашки и извика полиция. Сега може да го съдят за отвличане

12.11.2019 / 08:29 10

Редактор: Юлия Георгиева

e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bg

 

Кадър Нова тв

Измамен от мними майстори на покриви мъж ги завърза и извиква полиция. Оказа се обаче, че сега може да бъде съден за отвличане. Случаят е от село Тръмпово. Авансово Ганчо Ганев платил на майстротите 2 800 лева за махане на покрива. После обаче майстрите зарязват обекта и се започва искане за още и още пари, за да довършат. Потърпевшият обаче ги завързва със свински опашки и вика полиция, разказва Нова тв.

Сагата продължава вече няколко месеца.

"Касае се за особен вид измама, извършена от професионалисти. Никой не е застрахован. Никота не съм си мислел,, че мога да бъда измамен по този начин. Реших да си ремонтирам покрива. Търсих най-доброто - с договор, с гаранции. Намерих, каквото търсих - подписахме договор, извърших плащания. По договор им платих 1600 лева още първия ден като дойдоха. На третия ден им платих още 1200 лева. С фирмата се свързах и се отзоваха още на втория ден. Показаха ми снимки на обекти, които са работили. Разчитах на договора и разговорите", разказва Ганев. 

"Първият ден работиха нормално. На втория ден като видях какво правят, направо се шокирах. Опитах се да ги изгоня още тогава, но те ме заплашиха с договора и със съдебно преследване. Втория ден качеството на работата нямаше нищо общо с това на снимките, които бях гледал. Тогава обаче валяха дъждове и аз нямах избор, защото бях без покрив. На четвъртия ден се оказах и без пари, и без покрив. Те просто не се появиха повече и аз почнах сам да си правя покрива. На 17-ия ден се върнаха при мен, но с искане за още 2000 лева да завършат покрива", разказва Ганев. 

В този момент той вече е наясно, че е измамен. 

Кварталният съветва Ганев, ако се появят "майсторите" веднага да извика полиция.

"Появиха се и още от вратата се развикаха, че искат 1000 лева капаро. Изпаднах в ужас, че може да започнат да развалят това, което вече съм направил по покрива. Затова им вързах китките на ръцете и извиках полиция. Нямах избор, защото през цялото време те ме заплашваха. По време на гражданския арест бях само с приятеля си", разказва той.   

"Патрулката дойде да ги прибере, а аз отидох в полицията, за да подам жалба. В един момент аз се озовах заключен в ареста и разбрах, че майсторите са имали адвокат от София, който в рамките на час е успял да реагира, написали са си жалба, казали, че са били заложници, че съм ги измъчвал", разказва Ганев. Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
ас (преди 8 месеца)
Рейтинг: 39244 | Одобрение: 12049
това се казва българско правосъдие мамят те ограбват те съдят те.
3
0
MrBean (преди 8 месеца)
Рейтинг: 33612 | Одобрение: 5077
Kris,верно бе,само на Микеланджело картините са бая "буйни" та чак папите са го недолюбвали.Може фесчо да е отишъл за хонорара при Гроб,или да е хванал към Албания че итам са по-добре от тука...
5
0
гарфилд (преди 8 месеца)
Рейтинг: 36169 | Одобрение: 14114
Няма такава държава,наистина.Измамникът има повече права,от измамения.НЯМА такава държава.Гняв
4
1
CAXAPA (преди 8 месеца)
Рейтинг: 2317 | Одобрение: 802
До [url=https://petel.bg/profile/fe12969bb243836148ed0f63bfde2182.html]kris [/url]! Тези с чалмите имаха удивителен рейтинг и положителни лайкове  което будеше съмнение у всеки. Да се надяваме да не е за кратко.
11
3
kris (преди 8 месеца)
Рейтинг: 136936 | Одобрение: 856
Да ви попитам нещо колеги.....? Не забелязвате ли, че от два дни Форумът е един такъв спокоен, някак си ведър и красив като картина на Рембранд, или Микеланджело......? Няма чаршафи, фесове и чалми.....Няма коментарчета за чеснови селяци, космати толбухинци, голфове, курви с ботуши, нито колко велики били ГЕРБ и българския интелигент с 2 висши, облечен в чаршаф.....Не може да не сте забелязали положителната промяна....? Е радвайте се, поне за сега....Петел е на път да се справи със спамаджиите.....!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
9
0
khm (преди 8 месеца)
Рейтинг: 43006 | Одобрение: 16231
Трябвало е и да ги опердаши яко, докато са били вързани.
8
0
Пешо от Виница (преди 8 месеца)
Рейтинг: 51070 | Одобрение: 19480
Е, няма такава държава!!!!! Държавата в която всеки може да те обере, държавата в която всеки може да те измами безнаказано. Държавата в която  "правото" е на страната на престъпника и органите на властта го защитават, а тебе те задържат в кауша! И тогава се питам....дали това е държава и ако е -бих ли искал да живея в нея?????Гняв
9
0
Ман40 (преди 8 месеца)
Рейтинг: 4846 | Одобрение: 1336
Само в България може потърпевшия да е по-виновен от нападателите си... 
RB
7
0
MrBean (преди 8 месеца)
Рейтинг: 33612 | Одобрение: 5077
А във Варна бързия адвокат се казва Балачев!
9
0
Голям праз (преди 8 месеца)
Рейтинг: 9498 | Одобрение: 2963
Затова две тухли на краката и ....

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама