След общоградското почистване в „най-жизнения“ град Варна: Всевъзможни боклуци се търкалят край блокове

15.04.2019 / 13:05 8

снимки: Юлиян Методиев, „Забелязано във Варна“

В събота във Варна, която скоро беше окичена с титла за „жизненост“ в национална класация, беше проведено общоградско почистване. Това обаче по никакъв начин не личи в зелените площи в „Кайсиева градина“, част от район „Владислав Варненчик“.

Какво точно е състоянието на квартала показа във Фейсбук Юлиян Методиев, който публикува няколко снимки в групата „Забелязано във Варна“.

Наскоро кметът на Варна Иван Портних се срещна с жителите на „Владиславово“ и коментира, липсата на благоустрояване в „Кайсиева градина“ била резултат от провокации. Хората там били подведени и затова развитието на квартала било върнато с години назад, обясни Портних.

Обяснение защо обаче зелените площи не се почистват, микросметищата не се премахват и защо изхвърлящите отпадъци навсякъде не се наказват, няма. А всички тези неща влизат в задълженията на общината.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
3
n eXu s (преди 9 месеца)
Рейтинг: 188066 | Одобрение: 33821
Я сум червен пролетарий. Чекам бсп-ту да додат на власт и ке ме оправят. Преместих се да живея в града и автоматично ми падна мозък от небето и вече не съм дебил Усмивка
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM
1
3
Mercenary (преди 9 месеца)
Рейтинг: 44679 | Одобрение: 10104
От всички край вас ли, балък? Ти не си ли си платил данъците и такса смет? Аз съм си ги платил. И не хвърлям боклук където не трябва. Кой, ако не кмета и тези край него са виновни? Не са си свършили работата за която им плащаме!
4
2
владо (преди 9 месеца)
Рейтинг: 10900 | Одобрение: 6210
Цапането на управляващите е много по-тежко от показания  боклук.А самия боклук е резултат от бездействието на общинарите и тоталната липса на контрол. Щото всеки собственик е длъжен да си изпълнява задълженията по собствеността- да ползва по предназначение, я пази, да извършва контрол спрямо собствеността?Ама общинарите ни що да бачкат, като могат по цял ден да пият кафета ( и не само) и да усвояват? Основния проблем, който изтъквам в написаното от мен е че управляващите не работят и се интересуват само как да усвояват по проектите. Самите проекти пък започват без ясна цена и без ясен срок за приключването им, при изпълнението им липсва какъвто и да било контрол и накрая , поради вложените евтините и некачествени материали, управниците приемат една развалина, а после почват да я ремонтират, пак за твоя сметка.
13
12
n eXu s (преди 9 месеца)
Рейтинг: 188066 | Одобрение: 33821
19
5
владо (преди 9 месеца)
Рейтинг: 10900 | Одобрение: 6210
Сега разбирам защо наградиха Варна за най-жизнен град. Макар управляващите  да не изпълняват задълженията си, да дерибействат с усвоителните си проектчета и да се мъчат да уморят по всякакъв начин гражданите на Варна, последните оцеляват. Не щат да мрат и това е........жизнени хора, нищо не им влияе........спят и съществуват

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама