php shell shell download ucuz takipçi al leke kremi takipçi al pubgmobile antalyahaber antalya hamam böceği ilaçlama

След призива на Домусчиев Гешев погна Ковачки

13.02.2020 / 09:28 6

Върховната административна прокуратура (ВАП) възложи на министъра на околната среда и водите извършването на незабавна проверка за нерегламентирано изгаряне на отпадъци, внесени от страни от Европейския съюз (ЕС). Съобщението е публикувано на сайта на Прокуратурата, цитаран от actualno.com.

Обект на проверката следва да бъдат: ТЕЦ "Бобов дол", ТЕЦ "Брикел", ТЕЦ "Сливен" и ТЕЦ "Перник". Всики те са свързани с бизнесмена Христо Ковачки и в последните месеци бяха неколкократно проверявани за горене на регламентирани суровини. 

В началото на февруари пък прокуратурата влезе в ТЕЦ "Брикел", за да търси евентуална връзка с аферата с италианския боклук. 

Проверката е възложена на екоминистъра само ден, след като Кирил Домусчиев в национален ефир призова да се разследва мафията в енергетиката. 

От Прокуратурата съобщават, че "проверката се налага предвид голямата обществена значимост на проблема и възможните неблагоприятни последици за живота и здравето на хората в населените места в непосредствена близост до визираните инсталации. Предмет на проверката следва да бъдат издадените разрешителни по реда на Закон за опазване на околната среда (ЗООС) и Закон за управление на отпадъците (ЗУО), включващи изгаряне на отпадъци; съответства ли към настоящия момент дейността на ТЕЦ "Бобов дол", ТЕЦ "Брикел", ТЕЦ "Сливен" и ТЕЦ "Перник" по обезвреждане или оползотворяване на отпадъци в пълна степен на разрешената им такава по реда на ЗООС и ЗУО."

Сега МОСВ трябва да установи "налично ли е изискуемото оборудване (филтри и др.) в посочените дружества съгласно издадените разрешителни, както и да се установят лицата, които извършват идентична дейност с резултат замърсяване или увреждане на околната среда, като незабавно се провери цялостната им дейност в гореизброените аспекти."

Главният прокурор се е разпоредил "при непосредствено установяване на данни за извършено престъпление да се уведомят незабавно органите на МВР, съответната компетентна прокуратура, а обобщен доклад с пълните данни за резултатите от проверката да се изпрати на ВАП."

Преди дни Христо Ковачки обясни как действа бизнеса с горене на отпадъци в България.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
1
Гост (преди 1 годинa)
Рейтинг: 246 | Одобрение: 86
Много избирателно се подхожда.И много шум се вдига
4
0
Blue hills (преди 1 годинa)
Рейтинг: 28900 | Одобрение: 12685
премиер+прокурор+близки до властта бизнесмени = работят единно за "благото" на народа
4
0
владо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 15111 | Одобрение: 7206
Като видя, че е предприета поредната акция и се сещам за заря - гърми, трещи, свети, красиво е, но след нея резултат и полза никаква. Айде стига с фишеците вече. Резултати трябват.
4
1
4udovi6teto (преди 1 годинa)
Рейтинг: 36521 | Одобрение: 9466
А ония, които са над каскета му, тях кога ще ги погне?:errm: 
Валери Станков
4
1
Уйо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 37923 | Одобрение: 8013
А Домуса кога? Домуса е удобен на властта. Домуса е добро момче.
1
3
MrBean (преди 1 годинa)
Рейтинг: 64779 | Одобрение: 8584
Няма сила Геша,няма толкова хора,няма толкова работници дори.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
php shell shell download ucuz takipçi al leke kremi takipçi al pubgmobile antalyahaber antalya hamam böceği ilaçlama
реклама sikik