След трагедията край Синеморец: Съветите на спасителите за безопасна ваканция

31.08.2019 / 09:14 8

NOVA

Трябва да избягваме плуването в близост до скали, казват професионалистите

В петък баща и син се удавиха на неохраняем плаж край Синеморец. Друго дете и още един мъж са били спасени по чудо от опасно мъртво вълнение, образувало се на плаж, където морето е вземало жертви и преди – „Липите”.

Пред камерата на „Събуди се” застана един от спасителите, който дошъл от съседен плаж и опитал да помогне на жертвите - Стефан Масленков. Той поясни, че силните вълни на мястото правят морското дъно неравно. И каза, че туристите предпочитат „Липите”, защото е уединен и не е застроен.

Масленков е категоричен, че за безопасността на плажуващите е добре те да посещават охраняеми плажове и да се съобразяват с флаговата сигнализация.

„На такива плажове с неравно дъно хората са привлечени от местата, които са привидно тихи. Но точно там морето дърпа най- силно. Трябва да се избягват и зоните около скали, защото там почти винаги има мъртво вълнение”, каза още спасителят."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
10
Наблюдател (преди 9 месеца)
Рейтинг: 15560 | Одобрение: -460
-" Да ...   " Нексус    -  Долен ибрикчия си беше, такъв и ще си останеш.;) Това е постоянното ти състояние на духа.Намусен Ниска интелигентност, злоба, отмъстителност, посредственост но "с власт" и всичко това в едно същество, това си ти!!!!!!:getlost: Правиш се на "мъШ", но ти липсва както "основа", а по-лошо и " потенциал"  да си такъФ!;)   
3
9
Наблюдател (преди 9 месеца)
Рейтинг: 15560 | Одобрение: -460
Нексус, ти ли изтри Post ми ( в темата за убития " български военен" в Турция), критикуващ редактори/администратори/модератори в сайта Petel, за тенденциозни грешки и необективно поднесени новини/заглавия???????????:errm: 
5
6
Наблюдател (преди 9 месеца)
Рейтинг: 15560 | Одобрение: -460
Ехххх Боже- боже, докога тези трагедии. Намусен Морето е голям благодат, морето може да бъде и като любовница,Усмивка .... но също така понякога става и зла мащеха:blink:Намусен Морето не е до колене - е казал народът!!!! :wassat: Пази се сам, за да те пази и Господ.:errm:
1
1
zakluch (преди 9 месеца)
Рейтинг: 30201 | Одобрение: 5651
УЖАСНА НОВИНА е този инцидент, трябват спешни мерки, много и засилена охрана на необитаемите плажове ,поне според мен ;( 
Повече за мен тук Ключодържатели

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама