Социолог: Партията на Слави може да се окаже проект на Борисов, Цацаров и Пеевски

01.08.2019 / 16:35 8

Автор: Лъчезар Лисицов, "Флагман"

Слави Трифонов обяви, че създава политически проект на име „Няма такава държава“. Какъв е потенциалът му и за кого може да е заплаха той – отговаря социологът Живко Георгиев.

- Г-н Георгиев, Слави Трифонов заяви, че ще прави политически проект, но някои се чудят това партия ли значи или може да е нещо друго.

- Това той знае, но дори и на първо време да не значи, навярно това му е целта. Политическите проекти биват или движения, или някакви други квазиполитически групи за натиск, или партии. Подозирам, че става дума за партия.

- А „Няма такава държава“ не е ли доста странно име за партия?

- Честно казано, не е мой стил, но за публиката, която очевидно цели Слави, навярно е добра формула. Нямам идея, не съм го тествал. Ако се абстрахираме от словесната формула, това е заявка за антисистемна партия. Има публична потребност от такива. Сигурно ще си намери и симпатизанти и последователи. Но това не е заявка за партия, която е устойчива и цели трайно установяване на политическата сцена.

- А какво цели тогава, ако не е нещо дълготрайно?

- Не знам. Това авторът знае, това е частен проект засега. То не е обществен проект. Така че той си знае, дали е резултат от доразвитие на досегашни политически каузи на Трифонов или е политическо инженерство, съгласувано с някой от основните политически играчи. Това ще стане ясно с времето. Във всеки случай, тъй като поне 60% от българските граждани не се чувстват политически представени, има търсене на нови политически проекти. Не непременно на проекта на Слави, но има търсене. За всеки влак си има пътници.

- Допуснахте, че този проект може да е съгласуван с някой от действащите политически субекти, но възможно ли е други фактори да стоят зад него?

- Може, може. Може и да са олигархични кръгове, но външни не виждам да са. Може да са отвътре в страната, може да е политическо инженерство на бизнес кръгове или на политически субекти, които имат нужди от патерици, за да постигат по-добре своите политически цели.

- Заплаха ли е Трифонов за триото Борисов-Цацаров-Пеевски, което казват, че всъщност реално управлява държавата?

- Засега нямам никакви основания да го подозирам в такива „злокобни“ намерения. Може да се окаже и техен проект. Не знам...

Продължението четете тук https://www.flagman.bg/article/193197За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
2
VITO (преди 4 години)
Рейтинг: 84 | Одобрение: 24
Цв.Цв дали ще си работи хубавичко със СтаниславУсмивка
3
3
Atna (преди 4 години)
Рейтинг: 5209 | Одобрение: 2239
Може Усмивка) ама тя си е !
8
5
gugutka (преди 4 години)
Рейтинг: 51000 | Одобрение: 22405
Това се говори отдавна. Дори ако не ме лъже паметта беше изтекъл разговор между Бойко и Слави.
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.
21
7
ас (преди 4 години)
Рейтинг: 148695 | Одобрение: 23395
петел как да бъда сеиозен като премиерат е прост пожарникар цяла европа се подиграва с него и човека който вероятно ще го смени е истъркал се вече чалгар. нещо сериозно да виждаш в цялата работа????
16
8
петел (преди 4 години)
Рейтинг: 1258 | Одобрение: 518
До тези двамцата под мен... Вие сериозни ли сте? Единият смята, че видиш ли герб били замервали славчо с кал, другият пък иска да му се даде време... ХАХАХАХАХА чалгарят,  който преди 3 месеца взе най-жалкото интервю на бойко прави партия, носеща името на стих от чалга песен, а вие ще го защитавате и си мислете, че ей тоя вече НАИСТИНА ША НА ОПРАЙ ХАХАХХАХА прав беше проф. Христов като каза, че 80 % сте дебили. Заслужавате си съдбата глупендери.
19
6
Пешо от Виница (преди 4 години)
Рейтинг: 94923 | Одобрение: 30628
Дали пък нямат цел още в началото да ни объркат с подобни изявления? "Ша" отида в маалата , ша попитам и баба Айше-тя само още не се е изтропала по въпроса.УхиленВремето е най-добрият съдник!!
11
19
ас (преди 4 години)
Рейтинг: 148695 | Одобрение: 23395
човека още не е направил партия а герб вече почнаха да го замерват с кал. утре ще се окаже че е замесн в ктб и хакерската атака.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама