Столтенберг: Действията на Турция в Сирия трябва да бъдат премерени

09.10.2019 / 20:02 3

Военната операция на Турция в Североизточна Сирия трябва да бъде сдържана, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, като добави, че е важно регионът да не се дестабилизира допълнително, предаде Ройтерс.


Столтенберг заяви пред журналисти, че Турция има "легитимни опасения за сигурността си" и е информирала НАТО за нападението си срещу кюрдските бойци в Сирия.

"Разчитам на Турция, че ще действа сдържано и ще гарантира, че всяко действие, което би предприела в Северна Сирия, ще бъде пропорционално и премерено", заяви той след среща с италианския премиер Джузепе Конте.

"Важно е да се избягват действия, които може да дестабилизират допълнително региона, да ескалират напрежението и да причинят още човешки страдания"."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
5
Пешо от Виница (преди 7 месеца)
Рейтинг: 47893 | Одобрение: 18673
Доко-как ще заспят ли? Еми....,най-спокойно похърквайки и попръцквайки най-демократично...така да се каже!!:errm:
2
5
doko (преди 7 месеца)
Рейтинг: 824 | Одобрение: 294
Историята се повтаря.Поредмия геноцит който турция извършва.Само незннам как уж демократични държави приемат това изтребление на един народ спокойно?Как ще заспат спокойно ръководителите на уж най демократични държави от запада.
doko
2
5
Пешо от Виница (преди 7 месеца)
Рейтинг: 47893 | Одобрение: 18673
Преведено на разбираем език ще рече следното: Дали сме зелена светлина за действията на Турция  и сме ги помолили да не използват само ядрено оръжие. А иначе всичко друго може!!! Сащ се изтеглят, нали вече са употребили кюрдите като тоалетна хартия или като пушечно месо в борбата им срещу ИДИЛ. Ердоган проведе и телефонен разговор с Русия и ТОГАВА ВЛЕЗЕ В СИРИЯ!!!! Изводи: Пашата ще постигне целите си в Сирия.2. САЩ и Русия ще гледат отстрани. 3. Европа ще ближе средния пръст на Ердоган , ще построи още няколко заводи в милата им Турция. 4. Само кюрдите ще бъдат измамени и избивани за пореден път.....

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама