Свинаров: Пушенето край дрона не е непосредствена опасност, но е недопустимо

18.09.2023 / 20:10 3

Редактор: Юлия Георгиева, кадър бТВ

Всички специалисти казват, че ако подобен на намерения край Тюленово дрон, падне на сушата, ще се взриви при падането. Т.е. това сочи, че дронът е паднал във водата и течението го е довел до нашия бряг. 

Това коментира пред бТВ бившият военен министър Николай Свинаров. 

В края на краищата нас не бива да ни интересува толкова откъде е дошъл и кой го е произвел, националната ни сигурност е еднакво застрашена. Големият проблем е, че никъде по света не е намерено противодействие навременно откриване на подобни дронове. Това е опаността. В тая работа обаче има и нещо хубаво. Войната трябва да ни напомня отвреме - навреме за себе си, за да знаят всички каква отговорност носим и по-бързо да приключи тази война, посочи той.

При подобен дрон наистина е по-добре да се ползва светлата част на деня, което е и направено, но с известно закъснение от 2-3 часа. Хубаво е да съдим по резултатите на операцията, които са успешното юунищожаване на боеприпаса, посочи той.

Пушенето на цигара не създава непосредствена опасност, но това са специалисти, които си дават сметка за това и на първо място мислят за собствената си сигуност. Въпреки това това не оправдава подобни действия на служител, който е направил това. В края на краищата, то и аз съм пушач, но си има миста за пушене и това е добре да се спазва, не само с оглед сигурност, а и с оглед елементарно възпитание и професионални задължения, коментира той кадрите, които обиколиха социалните мрежи, от които се вижда как един от полицаите пуши цигара до невзривения боеприпас на дрона. 

 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
3
милен (преди 10 месеца)
Рейтинг: 29699 | Одобрение: 3639
 Путчо сигурно и ти си от специалните части с тоз голям страпон в джоба да се почесваш докато нямаш клиенти от Топлата вода.
4
2
уйчо (преди 10 месеца)
Рейтинг: 94086 | Одобрение: 1481
Е как къде, сгъваеми пепелници в джоба си носят специалните части, стандартно оборудване.
5
5
ПраБългарин (преди 10 месеца)
Рейтинг: 62424 | Одобрение: -28356
Мен ме интересува къде си е хвърлил фаса след като си е изпушил цигарата?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама