Ценен архитектурен паметник ще бъде спасен във Варна

09.07.2019 / 12:16 2

Снимки Булфото

Имоти, които са публична държавна собственост бяха предоставени  за ползване на Община Варна по време на заседание на Министерския съвет. Имотите, които представляват работни помещения, се намират в една и съща сграда на ул. „Преслав“ № 22, пише Булфото.

Помещенията ще бъдат използвани от новосъздадения отдел „Недвижимо културно наследство“ към дирекция „Архитектура, градоустройство и устройствено планиране“ при община Варна. Досега те са били стопанисвани от Министерството на правосъдието за нуждите на Агенцията по вписванията и областния управител на област Варна.

Сградата на "Преслав" 22 е типичен представител на старата варненска архитектура. В момента обаче е в плачевно състояние и е заградена като опасна. Община Варна многократно е настоявала къщата - държавна собственост, да бъде ремонтирана, обясни пред Радио Варна областният управител Стоян Пасев, но поради използването й от различни институции средства за това така и не били намерени.

Така се стигнало до идеята сградата на бъда прехвърлена на общината, която да направи нужния ремонт и така да бъде спасен още един ценен обект от културното наследство на Варна. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
7
2
Еделвайс (преди 3 месеца)
Рейтинг: 1190 | Одобрение: 185
Бездарници и безморалници като управлят това идва - разруха и упадък. 
Не на негрите в БГ спорта и България! Вкарването на негри в България е опасност за съществуването на България като държава!
16
7
петково (преди 3 месеца)
Рейтинг: 1337 | Одобрение: -73
А защо не показвате сградата до нея, която е в още по-трагично състояние и уж щеше да се ремонтира до Март месец от новите и собственици.
Тя вашата майка е Русия, не ни лъжете, особено на оня закръгления, на който любовта към България минавала през там. Майцепродавци, още не сте разбрали, че няма санкции срещу Русия, а само срещу котилото на Путин, да не може да ходи из Европата и да харчи откраднатото от руския народ.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама