Цветан Цветанов за Къщата в Барселона и Борисов: Бил съм близък с него само в партиен план. Разграничавал съм се от личния му живот

05.03.2020 / 15:05 6

Снимка Булфото

Действително посещавам населени места в страната, тъкмо приключих среща в Горна Оряховица, следва такава във Велико Търново, а след това продължавам към Русе. Това коментира пред БНР Цветан Цветанов, бивш вътрешен министър и ръководител на Евроатлантическия център за сигурност, по повод медийни публикации, че на 19 април ще обяви създаването на нова партия.

„Това, което искаме да реализираме чрез Евроатлантическия център за сигурност, е да направим съответните обсъждания на теми, свързани с политики и това, което е разписано в нашата неправителствена организация. Дейности, които са свързани със сигурността на страната и с евроатлантическите ценности, за които трябва все повече и повече да говорим, защото виждаме, че с фалшивите новини и хибридните атаки, с дезинформацията обществото бива заблуждавано“, коментира Цветанов в  предаването „12+3“ на програма „Хоризонт“.

Срещите в страната „са желание на всички тези граждани, които са в тези населени места, да може да се дискутира по тези теми, за които споменах. И неслучайно ние направихме съответните първи събития, когато бяха на Евроатлантическия център“, каза още той.

На въпроса дали ще прави партия Цветан Цветанов отговори: Мога да кажа, че на датата (19 април) – няма да правя партия.

„Но пък няма да скрия, че са много хората, които желаят да се направи нов политически проект, който действително да бъде на една по-здрава основа, за реални политики и за политики, с които действително да бъдат защитавани интересите на малкия и средния бизнес“, допълни той.

„Към настоящия момент единствената ми енергия е само за Евроатлантическия център за сигурност и евентуалното провеждане на съответните събития във всяка една областна точка на страната“, заяви Цветанов в отговор на въпроса дали подготвя нова партия на друга дата.

„Барселонската афера“

"Има международна публикация в чужда преса – в Испания, и точно затова е темата за твърденията, че премиерът Бойко Борисов има къща в Барселона. Поставят се въпроси, на които не бих могъл да отговоря", посочи още Цветан Цветанови и допълни:

„Аз съм близък до премиера, но много ясно съм разграничавал моите лични ангажименти и приятелски кръг, който имам, и хората, които действително изповядваме едни и същи ценности, и това, което в личен план е правил, както премиерът, така също и всеки един свободен български гражданин.

Това, което сме имали като близост, е било чисто и само единствено в политически и партиен план и в управлението, когато съм бил в изпълнителната власт“.

За мигрантската криза

Висши представители на ЕС бяха на място само часове след натиска върху външната граница на Евросъюза в Гърция и това показва, че ЕК действително иска да не допусне това, което се случи през 2015 г., коментира Цветанов.

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финансова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
0
милен (преди 1 месец)
Рейтинг: 9132 | Одобрение: 1162
 Личният живот на такива крадци на народни пари е за сметка на неродените деца от трудолюбивите българки, затова умрете подлеци до девето коляно, които убивате живота на неродените деца с алчността си и кражбите от институциите.
5
0
Blue hills (преди 1 месец)
Рейтинг: 26720 | Одобрение: 12205
Имало двама генерали в българската история, които не са успели да изкачат Шипка: Сюлейман паша и Бойко Борисов )))
4
1
4udovi6teto (преди 1 месец)
Рейтинг: 23801 | Одобрение: 7281
Малийййй... още един боклук, насметен в задния двор на българския политически живот.Ангелче
Валери Станков
5
1
Варна (преди 1 месец)
Рейтинг: 71715 | Одобрение: 35635
Цветанов направо си казва че Борисов има Къща в Барселона 
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
8
0
милен (преди 1 месец)
Рейтинг: 9132 | Одобрение: 1162
 Пожелаваме на всички политици, които крадат народни парици, да си купят дървено пардесю с откраднатите милиони и милиарди.
6
1
chirak (преди 1 месец)
Рейтинг: 10185 | Одобрение: 3945
Егаси наглия ..

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама