Цветанов: Ако догодина имаме стабилност, ще можем да осигурим още 10 % увеличение на доходите

23.02.2019 / 18:38 27

Снимка Булфото

Кресна се нуждае от промяна, която ние от ГЕРБ можем да направим. Това заяви председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на среща с членове и симпатизанти в Кресна, съобщиха от партийната централа, пише новини.бг.

По думите му това може да се случи като бъде издигнат подходящ кандидат за кмет на предстоящите местни избори. „Преди това обаче ни предстоят европейски избори, които ще бъдат репетиция за местните. Аз мисия, че след това с един добър кандидат и подходяща листа за Общински съвет на изборите за местна власт ще можем да получим обществената подкрепа на всички хора", каза още Цветанов. Той заяви, че структурите на партията трябва да се мобилизират за евроизборите, които ще дадат сигурност и стабилност на страната ни. „Нашите опоненти вървят само с фалшиви новини, казвайки, че всичко, което е направено е лошо, без да отчитат какво е било свършено за хората и страната ни", добави Цветанов. Като пример той посочи автомагистрала „Струма", който е един от най-важните инфраструктурни проекти. „Днес пътувах по новата отсечка от Кресна до Сандански. Това всъщност е един път, който гарантира по-бързо предвижване на автомобилите, но и ще спомогне за намаляване на пътните инциденти", заяви Цветанов.

Председателят на ПГ на ГЕРБ коментира, че един от основните приоритети на правителството е образованието. „Ако догодина имаме стабилност и същата събираемост, ще можем да осигурим още 10 % увеличение на доходите на гражданите", уточни Цветанов.

В рамките на срещата бе коментирана и важността на членството на България в Европейския съюз. „Европа е важна за България, важно е и гласът ни да бъде чут. Пример в тази посока е това, което се случи в хода на нашето европредседателство, а именно поставянето на темата Западни Балкани. „Важно е да отбележим, че в следствие на това България и други страни вече ратифицират договора за присъединяване на Северна Македония в НАТО", подчерта Цветанов. По отношение на предстоящите европейски избори, той коментира, че евродепутатите от Област Благоевград се свършили много неща и посочи като пример доклада на Андрей Новаков, според който за България се предвижда увеличение на средствата от ЕС. „Сегашните средства, които се отпускаха бяха 14,6 млрд. лв., а с доклада на Новаков те ще бъдат повишение до 18 млрд. лв. Това ще даде възможност за реализиране на проекти, свързани с подобряване на инфраструктурата и други, което ще гарантира привличане на инвестиции", каза още Цветанов. Той коментира, че еврокомисарят Мария Габриел, която преди това е била евродепутат, също е постигнала много високи резултати.

По отношение на допълнителните средства, които правителството отпуска на общините в България, Цветанов уточни, че в страната ни има 265 общини като на около 180 от тях е било отпуснато финансиране. „Правителството няма по-специални отношение към кмет или община, независимо от коя партия са. Правителството отпуска средства на общините, които имат подготвени проекти", допълни Цветанов. От своя страна областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и народен представител Даниела Савеклиева отбеляза, че всяка община може да получи финансиране. „Държавата отпуска средства за общините, в които има активни кметовете, които работят и представят проекти", подчерта тя. Даниела Савеклиева коментира, че всички общини имат равен достъп до европейските средства и всички програми, но е необходимо кметовете да работят.

Жителите и симпатизантите на партията посочиха, че сериозен проблем за тях е липсата на консолидация на ВиК Асоциацията. По тези тема, Цветанов заяви, че 700 – 800 млн. лева са били загубени заради отказа на Кресна да стане част от Асоциацията. Друг въпрос, който жителите на Кресна поставиха бяха пенсиите. Цветан Цветанов коментира, че ГЕРБ иска и работи за увеличение на доходите на възрастните хора, но без това да води до дефицит. Заместник-председателят на ГЕРБ припомни, че през последните дни е била реализирана акция, свързана с фалшивите ТЕЛК-ове. „Има райони, където 50 – 70 % от населението е с ТЕЛК, а около 700 хил. българи са регистрирани в системата на ТЕЛК-овете. Това са около 10% от населението, а към 89-та година хората, които са имали ТЕЛК са били 2 %", допълни Цветанов. Според него за тези 10 % е бил необходим финансов ресурс от над 1 млрд. лв. „Когато има фалшив ТЕЛК и някой се възползва от тази пенсия, получава и допълнителни социални пакети", допълни Цветанов. Той отбеляза, че именно по линия на противодействието на фалшивите ТЕЛК-ове, биха могли да бъдат осигурени необходимите средства за увеличението на пенсиите. „Знаете, че ние вече увеличихме минималните пенсии, но сме уверени, че ще намерим още финансов ресурс за тяхното увеличение", подчерта Цветанов.

По време на срещата жители на Кресна сигнализираха, че по време на изборите се купуват гласове от страна на БСП, което според тях е и причината друга партия да не може да спечели. Пример в тази посока бе даден от жена от село Брезница, която заяви, че преди избори в администрацията на селото се записват хора, които не са от населеното място, за да могат да гласуват. Хората казаха, че голяма част от населението се притеснява и страхува от прозрачните урни за бюлетини, тъй като членове на секциите стриктно следят какво точно се пуска като бюлетина.

Местните жители изказаха и своята признателност към правителството за строежа на автомагистрала „Струма" , както и за това, че благодарение на оказаното съдействие на собственик на местен завод, в района са осигурени допълнителни работни места.

Заедно с Цветан Цветанов в срещата в Кресна участваха още народният представител и областен координатор на ГЕРБ – Благоевград Даниела Савеклиева, депутатите Стефан Апостолов, Александър Мацурев и д-р Емил Тончев и областният управител на Благоевград Бисер Михайлов.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
4
n eXu s (преди 3 месеца)
Рейтинг: 64302 | Одобрение: -48508
Фалшиви сте....балони с въздух. Някакви селяци, които се срамуват да кажат колко са прочели и какво могат, седнали да гледат в чуждата паница. Я си налягайте парцалите в панелките и надигайте ракийката и чакайте поредния превод от чужбина, некадърни празноглавци....
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM
1
1
Морски (преди 3 месеца)
Рейтинг: 19312 | Одобрение: 7317
ДИВАКА,тоя албански боклук няма сестра,но жена му е страшно пиче.Как я е излъгал не знаем,но тя казва,че приличал на Портата.С хубави,пулнички бузки и ако трябва да се маскира на гъз,само му трябва да лапне едно лайно и е готов за парада на гъзовете!
1
2
ДИВАКА (преди 3 месеца)
Рейтинг: 27185 | Одобрение: -3825
КУС КУС..ТИ СИ НЕГРАМОТЕН СЕЛСКИ АЛБАНСКИ ДЕБИЛ..ПО НЯКАКВА СЛУЧАЙНОСТ ОЗОВАЛ СИ СЕ В СТОЛИЦАТА И СИ ПРОЧЕЛ ЕДНА КНИЖКА,КАТО ДАСКАЛА НА КОЙТО МУ ЛИЖЕШ ДУПЕТО...ЗА ТОВА БЪЛНУВАШ ЗА НЕГРАМОТНИ СЕЛЯНИ И КУРВИ...ТИ НЕ СИ ВИЖДАЛ ,НИТО ЕДНОТО.НИТО ДРУГОТО..А ПРОЛЕТАРИИ Е НАЕМЕН РАБОТНИК ,КОЙТО РАЗПОЛАГА С ЕДНИ РЪЦЕ И ЕДИН ГОЛ..КОЙТО ЩЕ ТИ ГО НАВРЕ ПО-ВСЯКО ВРЕМЕ..НАЕМЕН ЗАВОДСКИ..ШИБАНИЯ..НЯМА НИЩО ОБЩО СЪС ЗЕМЯ,ЧЕСЪН  ИЛИ С ДРУГИ АТРИБУТИ..АМА ДЕБИЛ..ДЕ ЩЕ ГИ ЗНАЕ ТИЯ НЕЩА..И ИЗПРАТИ СЕСТРА СИ В КЪЩИ..ЩЕ Я НАХРАНЯ ,ИЗКЪПЯ И ДРУГИ СЕЛСКИ НЕЩА..ИзплезванеУсмивкаУхилен
1
4
n eXu s (преди 3 месеца)
Рейтинг: 64302 | Одобрение: -48508
Ама изглежда много те е яд на всички, които не са селски пролетарии, а? Ние какво сме ти виновни, че си нищожество?
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM
1
2
Морски (преди 3 месеца)
Рейтинг: 19312 | Одобрение: 7317
Aлбански селянин е баща ти Нексусчо,че е опънал селската магарица и си се пръкнал ти!
1
3
n eXu s (преди 4 месеца)
Рейтинг: 64302 | Одобрение: -48508
Колкото съм прочел, и срещу мен да тичаш няма да ме настигнеш, празноглаво селско изчадие Усмивка
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM
1
3
ДИВАКА (преди 4 месеца)
Рейтинг: 27185 | Одобрение: -3825
ДОБРЕ СИ  ..КУС КУС..ЗАЩОТО ИМАШ ЧЕТИРИ КРАКА И ОПАШКА..НАВЕДЕНОТО ТИ Е ЕСТЕСТВЕНОТО ПОЛОЖЕНИЕ ,А СБИРАНЕТО НА ЦЕНТОВЕ-СИГУРНО Е ХОБИ..НЕ ЗНАМ ТОВА ДЕТО ТИ ПЪХАТ НЕЩО ОТЗАД..КАК СЕ НАРИЧА..ИЗБЕРИ СИ САМ..АЙДЕ ,СЕГА СИ НАПРАВИ ВОДЕН МАСАЖ ОТЗАД И НА ПРЕДНАТА ПУТ.КА..-УСТАТА...А АЗ СЪМ ПЕТКАН ДИВАКА..ТАКА ,ЧЕ ПЪЛНИЯ ЧЛЕН СИ ГО ЗАВРИ ОТЗАД..ФИЛОЛОГЪТ...Изплезване:cheerful:Ухилен
2
2
Морски (преди 4 месеца)
Рейтинг: 19312 | Одобрение: 7317
Нексусчо,на мене можеш да ми бръкнеш отзад само с език и то след като си си измил зъбите! А че си прочел един буквар го виждаме всичките! Прочети и Винету,че да ти станат 2 книгите. Някои милиарди направиха,като прочетаха тази вълшебна книга.
1
4
n eXu s (преди 4 месеца)
Рейтинг: 64302 | Одобрение: -48508
Май много ти бръкнах отзад, а? Бесен ли си, простий моряко? Поне един буквар прочел ли си през живота си?
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM
2
2
Морски (преди 4 месеца)
Рейтинг: 19312 | Одобрение: 7317
Нексусчо,с бяло мозъчно вещество ти е пълен задникът,но скоро ще се почисти от само себе си.Не се притеснявай!
1
4
n eXu s (преди 4 месеца)
Рейтинг: 64302 | Одобрение: -48508
Ако нямаш какво умно да кажеш, не си отваряй устата, че става видно как имаш само лайна в главата вместо сиво и бяло мозъчно вещество. Дори онзи дъртият ТИ ДА ВИДИШ като му говорих веднъж за бяло вещество, си беше помислил за сперма, горкият старец не знаеше, че има и бяло мозъчно вещество, а при вас и двата вида са дефицит Усмивка
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM
2
2
Морски (преди 4 месеца)
Рейтинг: 19312 | Одобрение: 7317
Нексусчо,лежиш си удобно,но ако знаеш къде лежи жена ти,ще ти се развали хатъра!
2
5
n eXu s (преди 4 месеца)
Рейтинг: 64302 | Одобрение: -48508
Всъщност такива като теб се навеждат за стотинки, аз в момента си лежа удобно, дори в понеделник ще почивам, докато ти чакаш поредния Мъниграм или каквото там беше. Те и от бсп-то ще ти бутнат и 50 лева, все някак ще изкараш седмицата Усмивка
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM
3
3
kaka (преди 4 месеца)
Рейтинг: 2721 | Одобрение: 891
Айде да си сменим заплатите ,пък аз ще ти дам 10% ,ако слушкаш и ако отстояваш интересите на нас хората за които работиш /уж/.Мисля ,че няма по добри финансови факири от Българския народ , да борави с 600-800лв. при разходи от 1000-1500лв. А не да ми строите отсечки от 3км. с реална цена 70-80хил.лв за 150милиона.
4
6
ДИВАКА (преди 4 месеца)
Рейтинг: 27185 | Одобрение: -3825
О,КУС КУС..ЗДРАСТИ БЕ ,ДЪРТИЯ..КЪСМЕТ ,А..КОГАТО СЕ НАВЕДЕШ ДА ВДИГНЕШ 5 СТ. ОТ ЗЕМЯТА И НЯКОЙ ДА ТИ ГО ПОДПЪХНЕ ОТЗАД..САМО ДЕТО НЕ Е КЪСМЕТ...ПОДХВЪРЛЕНА Е СТОТИНКАТА ЗА ТАКИВА ЛАКОМИ СВИНЧЕТА ,КАТО ТЕБЕ..АМА ,ЩО СЪМ СЕДНАЛ ДА ТИ ОБЯСНЯВАТ ТЕОРИЯТА НА ВЕРОЯТНОСТИТЕ,КАТО ТИ СБИРАШ ЦЯЛ ДЕН СТОТИНКИ ПО ПЪТЯ...НИЩО СЛУЧАЙНО НЯМА.. ИзплезванеУсмивкаУхилен
2
7
n eXu s (преди 4 месеца)
Рейтинг: 64302 | Одобрение: -48508
Защото понякога ти трябва и малко късмет (за здраве, да речем), но с празната си глава няма как да се сетиш за това. И още 4 глупака и те като теб.....
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM
6
4
Морски (преди 4 месеца)
Рейтинг: 19312 | Одобрение: 7317
Нексусчо,нали четенето на книги е основен фактор за правенето на пари? Защо се уповаваш на БОГ,след като не вярваш в него?
4
5
n eXu s (преди 4 месеца)
Рейтинг: 64302 | Одобрение: -48508
Аз не те карам насила да се скъсваш от работа Ухилен Ако смяташ, че без да работиш можеш да забогатееш - действай. Пил съм всякаква вода в този живот и не се смятам за богат - тепърва се надявам да се развивам още напред, дай Боже...
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM
9
3
Наблюдател (преди 4 месеца)
Рейтинг: 4916 | Одобрение: -1629
n eXu s -e, има и истина в думите ти, но народът го е казал : ,, От много труд не се става богат, а гърбав." Да не искаш да ме убедиш, че всички олигарси, богаташчета и политици в днешно време са се скъсвали от работа ? Ти като си толкова богат, пил ли си студена вода потен някога ? 
16
2
Sand (преди 4 месеца)
Рейтинг: 9352 | Одобрение: 3987
Този малоумник отново поставя условия , е няма да има стабилност ,гледай да се изнесеш по със време ,че ще умреш като куче .Мръсна пребоядисаната комунистическа свиня ,ако имало стабилност , няма да има ще има убити и ебани боклуци като теб.
2
21
n eXu s (преди 4 месеца)
Рейтинг: 64302 | Одобрение: -48508
Човекът казва деликатно  -  ако работите стабилно, може да има 10% увеличение. За тази цел обаче гъзовете ви трябва да се скъсат с 10% отгоре. При наличието на мързел и липсата на дисциплина и мозък това са непосилни задача.....
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM
25
3
gugutka (преди 4 месеца)
Рейтинг: 39162 | Одобрение: 17442
До година цялата ви гнусна сган наречена ГЕРБ трябва да сте в затвора.
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.
22
2
nimfa1925 (преди 4 месеца)
Рейтинг: 1275 | Одобрение: 680
Заври си отзад тези 10% ,в България не всички са държавни хрантутници които гласуват за Герб.
25
5
kris (преди 4 месеца)
Рейтинг: 151310 | Одобрение: 58905
АКО баба ми беше мъжка, щеше да има дръжка.......!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
29
2
Морски (преди 4 месеца)
Рейтинг: 19312 | Одобрение: 7317
Акото цапа и мирише бе Цвъки,също като вашата бандитска групировка!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама