Цветанов: Борисов да не се сърди, искам да му помогна, защото го подвеждат

10.11.2019 / 09:53 4

Прогнозата, която съм дал 2 седмици преди изборната кампания за местните избори, се препокри 100%. ГЕРБ е печелившият в тези избори, но със сериозно отстъпление от областните центрове, защото 6 са загубени.

БСП има съответният прираст, който те констатираха и той е факт. И ДПС бяха най-организираната партия, която си провеждаше изборите в смесените региони" Така председателят на Евро-антлантическия център за сигурност Цветан Цветанов коментира резултатите от местните избори пред bTV.

"Има определен страх в партията (ГЕРБ) и не всеки може да изрази своето мнение. Когато няма диалог, се получават такива резултати. Страх от различното мнение, което можеш да дадеш пред Изпълнителната комисия или пред хората, които взимат решения. Смятам, че премиерът не трябва да се сърди, когато чува различно мнение. Аз искам да му помогна в тази посока, защото бива подвеждан ежедневно от това, което му се съобщава", обясни той.

"В София е с минус 3 общински съветници, но ГЕРБ се явиха със СДС. Много е важно да погледнеш тежестта на всеки един мандат, защото в областните центрове ГЕРБ прави отстъпление с минус 42 общински съветника. В София тежестта на един мандат е 4800 гласоподаватели", каза още бившият зам.-председател на ГЕРБ.


"В София ние правим отстъпление с 80 000 гласа. Не може да се сърдиш на тези хора, които не че харесват Мая Манолова - това е една много силна аларма, която трябва да свири в ГЕРБ, защото това е отрицателен вот. Ако имаше друг кандидат на балотажа, нещата можеха да бъдат много по-различни. Защото много хора не излязоха да гласуват, защото нямаха за кого да гласуват. Не можем да виним столичани за това, което се случи. Ние трябва да търсим грешките в себе си. Аз това, което направих, е да подам оставката като зам.-председател на партията и да напусна парламента поради обективни причини. Но това е формалният повод, който беше намерен, има и други причини, които ме мотивираха да го направя. Но аз все още съм редови член на партията и смятам, че една демократична партия трябва да има дебат", добави Цветанов.


"Аз съм убеден, че ако премиерът даде възможност реалните членове да говорят там, където са констатирали това, което е като слабост, мисля, че нещата ще бъдат много по-добри и няма да бъде така подвеждан. Защото тук не трябва да се сърдим на премиера. На него му се дават едни цифри, дават му се едни резултати и той казва "Ами те са повече", коментира той.

"Аз в момента говоря с болка, но трябва да говоря много смирено. Аз не съм отстранен, сам си тръгнах. Аз бях човекът, който през всичките тези месеци съм успокоявал членове, които или искаха да си тръгнат, или искаха да участват като независими кандидати в общинския съвет, обясни още той.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
3
Гунчо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 1087 | Одобрение: 327
Написаното от Пешо е самата истина, невъзможно е било да попаднеш в служба "Искра" , светая светих на ДС без височайшо ходатайство. На 22 години това е било във възможностите само на Т.Живков, М.Балев, Дим.Стоянов, Гр.Шопов и ген.Джендов...Пешо от Виница - брилянтен, с удоволствие те чета, поздравления!
18
2
Mercenary (преди 1 годинa)
Рейтинг: 45882 | Одобрение: 10352
Циганите за кого гласуваха ...?
11
2
Пешо от Виница (преди 1 годинa)
Рейтинг: 66186 | Одобрение: 23366
Когато регенерата плаче! Да започнем  с малко биография: Цветан Цветанов започнал кариерата си в структурите на Държавна сигурност в изчислителния център на Централно информационно организационно управление на ДС (Седмо главно управление на ДС). От 1979 г. до промените въпросното ЦИОУ е към Държавна сигурност. Той е постъпил на работа през 1987 г., когато е едва на 22 години. Според [url=http://www.gerb.bg/bg/deputy/deputydetail/cat_id/8/id/1]биографията на Цветанов [/url]той е бил специалист, инспектор, старши инспектор, главен инспектор, н-к на група в ЦИАОУ-МВР и СИТАУ-МВР". Думите ДС липсват. Бащата на Цветанов е работел като шофьор в ДС  с чин сержант. Цветанов не е бил на оперативна длъжност. Според запознати със структурата на репресивния апарат на бившата комунистическа партия, по щатно разписание той е бил служител на Държавна сигурност.  Както излиза от трудовия му път, докато е работел като "специалист" той е съчетавал и следването във ВИФ, най-вероятно задочно. Пред в. "Сега" шефът на комисията по досиетата Евтим Костадинов неохотно споделя , че: Цветанов наистина работил във въпросното звено, но на трудов договор като гражданско лице, като анализатор.И сега ....четете внимателно: Как  и с какви препоръки  наш Цецко става виден член на...преди в ГЕРБ, нашия атлантически анализатор го вкарват да се учи и служи  по КГБ-ски тертип  чрез....ТЕЙКО си ,който  е бил шофьор на шефа на ДС и някогашен заместник-министър на вътрешните работи Григор Шопов. Ай, ся....ама верно ли? Амчи....верно е ,когато архивите говорят. Кво праим? Мълчим като ..хайде да не бъда циничен в изказа си.... Но...другаре-господа, това е било в „старото мръсно комунистическо време”..., а в новото кой изплува отгоре? Отг: Пяната...., пяната!И ето че от пяната ,но не като Африритасе пръкна и наш Цецко. Та стана Цецко стана първи лизач на Буда. Но по стар милиционерски похват се опита да измести НЪчалника си. Усетиха го  и го изритаха. Не той сам е напуснал...ИЗРИТА ГО БУДА. Сега...плаче като вдовица за....с болка говорел...? Абе , амсалак....ние знаем за какво плачеш и тежки песни в мъката си редиш.....”Мъни, власт  и жени”-ей туй са главните стимули за некои орица-да не кажа за повечето. А че боли...боли.! Трябвало да си смирен? Еми, иди в манастир ,бре мискинино...., ама ти-Нееееееееее!  Е, затова и още ще те боли....По важното е къде ще те боли...отзад ...? Засега никой не знае, но за в бъдеще....8-)

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама