Цветанов със свои размисли за АЕЦ "Белене"

07.06.2019 / 15:49 7

Доскорошният зам.-председател на ГЕРБ изрази във "Фейсбук" своите опасения по темата за АЕЦ "Белене". Според него, ако проектът бъде изпълнен без държавни гаранции, то това "ще вкара енергетиката и икономиката на страната в дългова спирала", пише Факти.бг.

Ето какво пише Цветанов в една от първите прояви след отсраняването му. 


От спирането на проекта Белене през 2012 досега правителството и Народното събрание винаги сме пазели България от поемането на финансови разходи или финансови рискове, свързани с евентуалното възобновяване на този проект. Съвсем ясно записахме в решение от юни 2018 на НС забрана за сключване на договори за задължително изкупуване на енергията, преференциални цени, договори за разлика, държавни гаранции, корпоративни гаранции и/или други непазарни механизми за реализация на инвестицията!

В последните дни по медиите последователно се прокарва тезата за промяна на тази политика и това решение. Дано това не се случи наистина!

Трябва да отстояваме принципната позиция, която имахме по този въпрос от 2012 година! Обратното ще вкара енергетиката и икономиката на страната в дългова спирала!

Припомняме, че вчера, след срещата си с руския президент Владимир Путин в Санкт Петербург, държавният глава Румен Радев изтъкна, че решението на българския парламент и правителството е проектът АЕЦ "Белене" да се изпълни без държавни гаранции."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
27
19
pim (преди 11 месеца)
Рейтинг: 1368 | Одобрение: 523
Ако продължи да си показва грозната плямпаща мутра, Тиквата ще се ядоса и ще го прати да поотлежи в ареста докато му омекне главата ...
42
18
Пешо от Виница (преди 11 месеца)
Рейтинг: 47827 | Одобрение: 18647
Абе, Цецко...Бащицата  не ти ли забрани да си показваш физиономията "Пу тиливизора?"Да не те прати да чукаш камъни в Белене? ;)
52
26
Blue hills (преди 11 месеца)
Рейтинг: 28028 | Одобрение: 12523
Стана като Плевнята - никой не го пита, той се изявява.
48
17
iramdei (преди 11 месеца)
Рейтинг: 764 | Одобрение: 269
Я , той дори можел да мисли ! :woot:
42
22
... (преди 11 месеца)
Рейтинг: 10940 | Одобрение: 4145
С този мозъчен тръст най-много нов чернобил да си докараме.
46
19
ас (преди 11 месеца)
Рейтинг: 32520 | Одобрение: 11055
да не се окаже че цветанов е новия собственик на централата.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама