Търкането на билетчета вече само в тото пунктовете. Валери Симеонов обвини лотарията за зачестилите убийства и разбитите семейства

29.01.2020 / 12:38 5

Поправката "Симеонов" в Закона за хазарта, която предвиждат лотарийните игри да могат да се организират единствено от Българския спортен тотализатор, мина на първо четене, съобщава Dnes.bg.

Предложението на лидера на НФСБ Валери Симеонов е лотарийни талони да се продават единствено в лицензирани от Комисията по хазарта обекти, които обаче не трябва да се намират на разстояние по-близо от 300 метра от училища и университети.

Той го определи като проказа. "Цели семейства се разбиват, стига се и до убийства поради влошаване на икономическото положение на семействата и на тяхното здраве", мотивира се Симеонов.

Според него играчите губят много повече, отколкото печелят. Симеонов настоя, че извън тези мотиви, всякакви спекулации в една или друга посока са неоснователни.

"В повечето държави от ЕС е наложен държавен монопол върху тези игри – Норвегия, Австрия, Естония, Англия, Унгария. Разпространението на този вид болестна зависимост трябва да бъде възпрепятствано и най-сигурният начин е тези лотарийни игри да се извършват само от държавата", настоя той.

Славчо Атанасов от ОП припомни, че проблемите в хазарта са започнали от 2013 г. с навлизането на много частни фирми.
"3, 2 млрд лева годишно е оборотът в този бизнес, тези хора имат огромна власт и то не само финансова, толкова пари може да се купи цяла държава", коментира той.

Според ако хазартът се върне в ръцете на държавата, скандалите доста ще намалеят.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
toshinkata (преди 3 години)
Рейтинг: 3533 | Одобрение: 1028
тоя си дрънка, ама хазарта трябва да се забрани, това за разбитите семейства е вярно, всички казина трябва да се затворят а собствениците да върнат краденото, може да има само държавната лотария като едно време, когато парите отиваха за спорт и култура
4
1
Пешо от Виница (преди 3 години)
Рейтинг: 92188 | Одобрение: 29943
Не Божков  е виновен. Виновен е оскотелия народ,който ката ден, всяка минута търка ли търка билетчетата . И се нада горкият ,че още малко, с ей това билетче ,ще си оправи живота отведнъж. Да, ама не!!!!! А, запрете се и помислете ,че с тези пари похарчени залудо ,можехте да купите хляб за децата си!!!
5
1
... (преди 3 години)
Рейтинг: 24585 | Одобрение: 6990
Някой да не си помисли, че го правят заради народа. Да не забравяме, че майката на дебелия (Ирен) беше дългогодишен директор на ТОТО-то.  Сега явно са се затъжили за доброто старо време и пак ще прецапат спортният тотализатор. Но някакси ми е кеф да гледам как големите риби се изяждат една друга.
0
0
Варна (преди 3 години)
Рейтинг: 92130 | Одобрение: 38205
пълни глупости
"Защо ние убиваме децата?" - зададе въпроса през 1992 година един сръбски войник и сам отговори на него: "Понеже те някога ще порастат и ще дойдат да ни убият вече възрастни".
1
1
gugutka (преди 3 години)
Рейтинг: 51000 | Одобрение: 22405
Долен лобист. 100% е станал тръба, да обслужва нечии интереси за пари... скоро ще започне и без пари.
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама