Тема с продължение: От АГ болницата във Варна обясниха за "Петел" защо не са приели бременна жена с COVID-19

20.11.2020 / 16:52 4

Редактор: Веселин Златков

e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg

снимка: agvarna.bg

АГ болницата във Варна изпрати до "Петел" своя позиция по случая с бременната в деветия месец жена с COVID-19, която не беше приета в нито една от три варненски болници. Както "Петел" съобщи по-рано днес, след предглед от личния лекар, жената била насочена за хоспитализация, защото състоянието ѝ се е влошило.

Публикуваме текста без редакторска намеса:

В СБАГАЛ - Варна (АГ Болница) се приемат за наблюдение и лечение  бременни пациентки с придружаваща патология на бременността, раждане в ход, новородени и пациентки със спешна гинекологична патология, които са ПОЛОЖИТЕЛНИ И/ИЛИ СЪМНИТЕЛНИ ЗА COVID - 19. Обособен е специален изолиран етаж за тези пациентки и има съставен алгоритъм за поведение на медицински персонал.
Относно случая, който описвате във вашата статия, се касае за пациентка в деветия месец положителна за Ковид-19. Пристига в АГ Болница с линейка на Спешна помощ, с оплакване от задух, кашлица и температура. След консултирана от дежурния акушер-гинеколог се установява, че пациентката няма акушеро-гинекологични оплаквания, изискващи хоспитализация в АГ Болница. Насочена е към Многопрофилна болница за овладяване и лечение на  състоянието й.
Ръководството на АГ Болница - Варна отговорно заявява, че всички пациентки, които се нуждаят от акушеро-гинекологична помощ ще получат адекватна и висококвалифицирана такава от целия екип на лечебното заведение, независимо от това дали са ПОЛОЖИТЕЛНИ И/ИЛИ СЪМНИТЕЛНИ ЗА COVID - 19.  
През Родилно отделение са преминали вече родилки съмнителни и положителни на Ковид-19, благополучно родоразрешени от медицинските екипи. 
Апелираме към всички бременни жени да спазват противоепидимичните мерки за предпазване от заразяване с Ковид-19.  Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
гарфилд (преди 5 месеца)
Рейтинг: 41457 | Одобрение: 15187
Леле.Какви малоумници,управляват АГ-болница.:'(
3
1
Пиша на кирилица (преди 5 месеца)
Рейтинг: 1855 | Одобрение: 275
Аз от цялото обяснение разбрах така: Пристигна бременна със счупен крак и я упътихме  към  друга болница първо да ѝ оправят крака. Като ѝ оправят крака някога пак да заповяда. Ние много бебета сме израждали и не сме връщали майките им ако са имали счупени и зараснали кокали. Аз не мога да повярвам това отговор на някакъв колцентър на мобилен оператор, банка, или общинска служба ли е или официален отговор на болнично заведение.
3
1
айки (преди 5 месеца)
Рейтинг: 24196 | Одобрение: 7681
     какво е това безумие.....''''нямала нужда помощ за раждане''''нищо ,че е бременна в 9 месец.....тия лекари съвсем изтрещяха......
4
1
:) (преди 5 месеца)
Рейтинг: 21973 | Одобрение: 6943
ПЕ-ДЕ-РА-С-ТИИИ! 

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама