Тежък спор! Във Варна затвориха пешеходна пътека към входа на Археологическия музей, едни са „за“, други – твърдо „против“ (снимка)

13.06.2019 / 15:37 23

снимка: Максим Мартинов Недков, "Забелязано във Варна"

Тежък спор „за“ или „против“ затварянето на пешеходна пътека на ул. „Антим I” се развихри в групата във Фейсбук „Забелязано във Варна“, където беше публикувана снимка на новата ограда, която вече спира пресичащите на това място.

Градът за хората ??? Или градът за колите ??? Много жалко....“- този коментар най-точно предава настроението на хората, които предпочитат да вървят пеша.

Крайно време беше! В двете посоки на по-малко от 50 метра има кръстовища със светофари“, това пък е доводът на тези, които преминават този участък по-често зад волана на автомобила си.

На фона на последните пътни ремонти във Варна, темата е доста актуална. Една от основните критики към станалото прословуто ново трасе на бул. „Левски“ беше, че то по никакъв начин не е съобразено с движението на пешеходците. Напротив, всичко е направено за тяхна безопасност, контрираха проектантите и изпълнителите на обекта (който все още няма акт 16, но функционира от Великден).

Заедно с това ремонтите около Шишковата градинка в центъра и по ул. „Цар Симеон I” предвиждат някакво малко неясно съчетание на пешеходни и автомобилни зони, което се посреща с недоволство най-вече от шофьорите и то заради орязването на възможните места за спиране и паркиране в центъра.

Ето и още няколко коментара за затварянето на пешеходната пътека.

Аз редовно си пресичах там, за да не чакам за светофата. Няма кой знае какво значение, но там не е магистрала - колите няма за къде да бързат, че да не могат да спрат на пешеходата пътека.“

Хората ще продължат да си пресичат, но просто ще се прескача оградата.“

Правят го за безопасността на пешеходците. Едно е да пресечеш на пешеходна пътека, на която някой/я заспал/а кифлю/кифла изобщо няма да те отрази че си там, друго е на зеленичко така да си минеш с кеф, ровейки из фейса. Не че е гаранция че там няма да те нацелят...“

Е**си мрънкащия народ! Ще ви окапят краката да вървите 20 метра до светофара!“

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
6
шака зулу (преди 4 месеца)
Рейтинг: 292 | Одобрение: 112
Защо ми се струва че много от разбирачите за това как се шофира в града къде трябва да има или няма светофар или пешеходна пътека нямат никакъв опит в чужбина!Хора аз работя в Холандия и през 60-70м има кръгови и преди и след тях има пешеходни пътеки!И хората си шофират и си мълчат защото такъв е закона!Пешеходец велосипедист и накрая ние с колите!Ама нали кат си дошъл от малкото в голямото село трябва да се покажеш,,,,,,,,,,,,,,,Цървули необразовани,,,,,,, 
1
8
ПраБългарин (преди 5 месеца)
Рейтинг: 6421 | Одобрение: 281
Именно за това говоря. Като трънеш от този светофар и какво правиш, ако след 30м има пешеходна пътека, а след нея свеотофара е зелен? Трябва да спреш за пешеходците това е ясно, а трафика ще стане двоен.
23
14
n eXu s (преди 5 месеца)
Рейтинг: 188968 | Одобрение: 34718
На 30м надясно в снимката има светофар, няма да им се разглобят нозете.
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM
5
10
ПраБългарин (преди 5 месеца)
Рейтинг: 6421 | Одобрение: 281
Колите от нептун, като имат зелено тръгват и след 30м трябва да спират, а светофара е зелен, после пак да тръгвай пфф :blink: Как ще намалят трафика иначе. 1ва и 2ра скорост най голям разход дават колите, най много изгорели газове, а така минават на скотост и не става тапа. Заради едно зелено дай някой да загине.
8
12
ПраБългарин (преди 5 месеца)
Рейтинг: 6421 | Одобрение: 281
Затвориха ли я??? Да, затвориха я. Точка. Философствай още, ако искаш ходи да протестираш. Думите ти са излишни, живота и съществуването ти също, не си полезен на никой освен на себе си.
7
11
ПраБългарин (преди 5 месеца)
Рейтинг: 6421 | Одобрение: 281
На голям философ се прави, хабер няма от каране на кола. Как преди светофар ще има пешеходна пътека??? На зелено газ ли да давам или да спирам за селяци разхождащи кучета ??? УхиленУхиленУхилен Ти по пътя не можеш да вървиш на какъв се правиш тука ??
9
13
Mitko (преди 5 месеца)
Рейтинг: 2619 | Одобрение: 554
Поредна стъпка в грешка посока. Тук 60 метра, там 50 метра, още някъде обиколка в 100 метра, след това подлез и надлез. Искам да ви напомня, градски транспорт много силно зависи от удобство на пешеходна инфраструктура, защото хора трябва да ходят от спирка и до спирка.
15
11
ПраБългарин (преди 5 месеца)
Рейтинг: 6421 | Одобрение: 281
За 50м отсечка 3 пътеки са много, а и преди светофар пътека да има :blink:
17
11
Mitko (преди 5 месеца)
Рейтинг: 2619 | Одобрение: 554
Колкото по-неудобна пешеходна инфраструктура в града, толково повече желание на хора да се предвижват с кола, толково повече задръствания, ПТП и проблеми с паркирането.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама