Тежък спор! Във Варна затвориха пешеходна пътека към входа на Археологическия музей, едни са „за“, други – твърдо „против“ (снимка)

13.06.2019 / 15:37 23

снимка: Максим Мартинов Недков, "Забелязано във Варна"

Тежък спор „за“ или „против“ затварянето на пешеходна пътека на ул. „Антим I” се развихри в групата във Фейсбук „Забелязано във Варна“, където беше публикувана снимка на новата ограда, която вече спира пресичащите на това място.

Градът за хората ??? Или градът за колите ??? Много жалко....“- този коментар най-точно предава настроението на хората, които предпочитат да вървят пеша.

Крайно време беше! В двете посоки на по-малко от 50 метра има кръстовища със светофари“, това пък е доводът на тези, които преминават този участък по-често зад волана на автомобила си.

На фона на последните пътни ремонти във Варна, темата е доста актуална. Една от основните критики към станалото прословуто ново трасе на бул. „Левски“ беше, че то по никакъв начин не е съобразено с движението на пешеходците. Напротив, всичко е направено за тяхна безопасност, контрираха проектантите и изпълнителите на обекта (който все още няма акт 16, но функционира от Великден).

Заедно с това ремонтите около Шишковата градинка в центъра и по ул. „Цар Симеон I” предвиждат някакво малко неясно съчетание на пешеходни и автомобилни зони, което се посреща с недоволство най-вече от шофьорите и то заради орязването на възможните места за спиране и паркиране в центъра.

Ето и още няколко коментара за затварянето на пешеходната пътека.

Аз редовно си пресичах там, за да не чакам за светофата. Няма кой знае какво значение, но там не е магистрала - колите няма за къде да бързат, че да не могат да спрат на пешеходата пътека.“

Хората ще продължат да си пресичат, но просто ще се прескача оградата.“

Правят го за безопасността на пешеходците. Едно е да пресечеш на пешеходна пътека, на която някой/я заспал/а кифлю/кифла изобщо няма да те отрази че си там, друго е на зеленичко така да си минеш с кеф, ровейки из фейса. Не че е гаранция че там няма да те нацелят...“

Е**си мрънкащия народ! Ще ви окапят краката да вървите 20 метра до светофара!“"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
6
шака зулу (преди 11 месеца)
Рейтинг: 420 | Одобрение: 150
Защо ми се струва че много от разбирачите за това как се шофира в града къде трябва да има или няма светофар или пешеходна пътека нямат никакъв опит в чужбина!Хора аз работя в Холандия и през 60-70м има кръгови и преди и след тях има пешеходни пътеки!И хората си шофират и си мълчат защото такъв е закона!Пешеходец велосипедист и накрая ние с колите!Ама нали кат си дошъл от малкото в голямото село трябва да се покажеш,,,,,,,,,,,,,,,Цървули необразовани,,,,,,, 
1
8
ПраБългарин (преди 11 месеца)
Рейтинг: 10088 | Одобрение: -742
Именно за това говоря. Като трънеш от този светофар и какво правиш, ако след 30м има пешеходна пътека, а след нея свеотофара е зелен? Трябва да спреш за пешеходците това е ясно, а трафика ще стане двоен.
5
10
ПраБългарин (преди 11 месеца)
Рейтинг: 10088 | Одобрение: -742
Колите от нептун, като имат зелено тръгват и след 30м трябва да спират, а светофара е зелен, после пак да тръгвай пфф :blink: Как ще намалят трафика иначе. 1ва и 2ра скорост най голям разход дават колите, най много изгорели газове, а така минават на скотост и не става тапа. Заради едно зелено дай някой да загине.
8
12
ПраБългарин (преди 11 месеца)
Рейтинг: 10088 | Одобрение: -742
Затвориха ли я??? Да, затвориха я. Точка. Философствай още, ако искаш ходи да протестираш. Думите ти са излишни, живота и съществуването ти също, не си полезен на никой освен на себе си.
7
11
ПраБългарин (преди 11 месеца)
Рейтинг: 10088 | Одобрение: -742
На голям философ се прави, хабер няма от каране на кола. Как преди светофар ще има пешеходна пътека??? На зелено газ ли да давам или да спирам за селяци разхождащи кучета ??? УхиленУхиленУхилен Ти по пътя не можеш да вървиш на какъв се правиш тука ??
9
13
Mitko (преди 11 месеца)
Рейтинг: 2772 | Одобрение: 577
Поредна стъпка в грешка посока. Тук 60 метра, там 50 метра, още някъде обиколка в 100 метра, след това подлез и надлез. Искам да ви напомня, градски транспорт много силно зависи от удобство на пешеходна инфраструктура, защото хора трябва да ходят от спирка и до спирка.
15
11
ПраБългарин (преди 11 месеца)
Рейтинг: 10088 | Одобрение: -742
За 50м отсечка 3 пътеки са много, а и преди светофар пътека да има :blink:
17
11
Mitko (преди 11 месеца)
Рейтинг: 2772 | Одобрение: 577
Колкото по-неудобна пешеходна инфраструктура в града, толково повече желание на хора да се предвижват с кола, толково повече задръствания, ПТП и проблеми с паркирането.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама