Тома Биков обясни какво иска да каже Бойко Борисов: Предложението цели да превърне дефекта в ефект

17.08.2020 / 11:36 7

снимка Булфото

Известният депутат от ГЕРБ Тома Биков публикува дълъг пост във Фейсбук, в който се опитва да обясни какво стои зад предбложенията на лидера на партията му Бойко Борисов за свикване на Велико Народно събрание е приемане на нова Конституция.

 

Явно самият Биков смята, че предложенията имат нужда от разяснение, затова той прави опит да уточни какво значат те. Ето как:

"Няколко уточнения за предложението на премиера за свикване на Велико народно събрание:
1. То беше адресирано към протестиращите млади хора. Защо на премиера отговарят Румен Радев, Мая Манолова, Христо Иванов, Слави Трифонов и Арман Бабикян? Видимо не те са протестиращите млади. Аз съм по-млад от тях, но не съм протестиращ. Затова уточнявам, а не отговарям.
2. Настоящият парламент ще обсъди проект за конституционни реформа, защото такава е конституционната процедура. Той няма да приема конституционни промени. Това ще направи Великото народно събрание и то с 2/3 мнозинство. За да ме разбере и Румен Радев ще кажа, че Великото народно събрание ще бъде току що избрано от българския народ и ще носи цялата легитимност на този избор.
3. Предложението на Борисов цели да превърне дефекта в ефект. Ако изборите са за обикновено народно събрание политическата криза и разделението в обществото ще се задълбочи. За сметка на това Великото народно събрание изисква приемане на конституционни промени с 2/3 мнозинство. Това означава широко съгласие и диалог между основните политически сили. В този смисъл, Борисов се опитва да замени конфликта с диалог. Лично аз не виждам нищо лошо в това.
4. Предложението на Борисов е възможност най-вече за Демократична България да осъществи своите дългогодишни конституционни намерения. Вместо да се възползва от тази възможност тази формация предпочита да работи за служебен кабинет на Румен Радев.
5. Ако идеята за свикване на Велико народно събрание не се осъществи, но въпреки това в следващия парламент бъдат внесени предложения за конституционни промени, те почти сигурно няма да минат без подкрепата на ГЕРБ.
6. Твърдя, че следващият парламент няма да свика избори за Велико народно събрание, защото възможността изобщо да не излъчи правителство е твърде голяма. Какво ще направи по-следващият парламент може би знаят господата Иванов, Трифонов и Радев. Лично аз не знам, но съм сигурен, че малките партии ще са последните, които ще желаят да участват три пъти на предсрочни избори.
7. И накрая - днес се разбра, че Румен Радев няма да внесе предложения за конституционни промени в този парламент, но е и против свикване на Велико народно събрание. Припомням, че през 2021 година изтича неговият мандат, а до момента изобщо не сме наясно каква е посоката на евентуалните му конституционни инициативи. Предполагам, че догодина Стратегическият му съвет ще направи още един сайт и с това ще се изчерпи политическото действие на президента.
8. ГЕРБ ще задвижи процедурата за промени в конституцията, но от всички останали ще зависи дали тя ще приключи с успех. В този дебат ще се види кой е готов да поеме тежката отговорност за дълбока реформа в правосъдието и кой е готов единствено да говори по темата."

 Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
ас (преди 1 годинa)
Рейтинг: 73802 | Одобрение: 16622
интерсесно защо веки път се появява някакв гербер да обяснява какво иска да каже премиера??? да не би случайно той да не може сам да си изрази мислите с думи или освен простутя няма нищо друго в главата.
1
0
Пешо от Виница (преди 1 годинa)
Рейтинг: 75770 | Одобрение: 25965
Умни коментари от членовете на форума. Палче от мен! И няма никакво значение кой с каква политическа украска е , ако коментара му е изпълнен с логика. по отношение на Президента и неговия национален стратегически документ бих казал следното: Заглавието  на този документ е леко подвеждащо.Всъщност това не е проект на стратегия, а само щрихи от анализ на моментното сътояние,но ги няма стратегическите решения на проблема,който зависи от много външни и вътрешни фактори! Може да харесвам Президента,но не бива да приемам априори всичко,което излиза в пресата. Добре е да можем и да мислим. Докато това не може да се каже за тиквата ,шайката и блюдолизците във форума!
4
0
ас (преди 1 годинa)
Рейтинг: 73802 | Одобрение: 16622
по голям дефет от герб няма.
3
0
Бат Жоро (преди 1 годинa)
Рейтинг: 2249 | Одобрение: 99
Всички имена ,изброени с такава ирония/ако разбирате въобще смисъла на тая дума/ от Вас Биков,са на светлинни години по-напред в човешкото си израстване.Ние добре разбираме,че благодарение на вашата групово-партийна некадърност,страхливост,склонност към облизване на задни части и т.п. "човешки" слабости,не можете лесно да се откажете от удобните местенца,които заемате незаслужено толкова време,но...... и това ще се случи скоро. P.S. Знам ,че сте доста повратливи в кръста,затова ще е добре да търсите друг субект за упражняване на не дотам мъжките си наклонности с приятелчето А.Т.
4
0
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 210273 | Одобрение: 17798
Значи "неясния" замисъл в изказването на Тиквата трябва да се разяснява като предсказанията на Нострадамус....А ние го разбираме така : ДЕФЕКТНИЯ телевизор да се изхвърли на боклука, т.е. дефектния ТУЛУП.....И за кой ЕФЕКТ говори бикосмукачът : Ефектът на Форер (още наричан Ефект на Барнум) е констатацията, че хората дават висока оценка за точността на описания на своя характер, за които описания им се казва, че са написани лично за тях, а всъщност са неясни и достатъчно общи, така че да прилягат на възможно най-голям кръг хора, особено на онези индивиди с голямото АЗ....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама
sikik