Тръгналият към 100-те бона в "Стани богат" остана с един жокер на 2000 лв., но после разби въпросите

06.04.2023 / 19:16 3

Редактор: Александър Дечев

Кадри: БТВ

Преди седмица БТВ обяви, че в "Стани богат" ще участва човек, който ще отвори въпрос за 100 000 лева и тази вечер той седна на стола на богатството. Става дума за Любомир Лазаров, който в момента е пенсионер, но цял живот е работил като журналист. Последните 20 години от кариерата  му са преминали в БНР, където се е занимавал с интернет страницата на програмата, която е излъчвала в чужбина на 12 езика.

Той мина бързо през петте въпроса за първа сигурна сума, но още на следващия можеше да отпадне, тъй като предположенията му бяха различни от верния отговор. На въпроса кой е най-големия полуостров в света, участникът се чудеше между Индокитай и Скандинавския, като добре, че реши да ползва жокер "Помощ от публиката", която го насочи към Арабския, и това се оказа, че е правилното.

Питането за 1500 лева не го затрудни, но веднага след него той реши да се подсигури и затвори 2000 лева като втора сигурна сума. Въпросът тук го поозори и му се наложи да ползва втория си жокер - 50:50. "Стомашната киселина на коя птица е по-силна от тази в автомобилните акумулатори?", го пита Билалов, а след намесата на компютъра той избра правилния - "Черен лешояд".

Въпросът за 3000 лева получи светкавичен отговор "Португалия". Ставаше дума за това кой държава е световен лидер в производството на корк.

След това Лазаров посочи Международния валутен фонд като правилен отговор на въпроса "Коя организация се създава през 1945 г. като част от Бретън-Уудската система?" и не сгреши.

Така се стигна до 11-ия въпрос: "Бракът между кои двама папа Климент VII нарича "най-добрата партия в света"?" Тук журналистът поразсъждава върху отделните опции и накрая избра да заложи на "Катерина Медичи и Анри II", което го прати напред в играта.

Питането за 20 000 лева също бе преодоляно от Лазаров, който посочи художника Борис Георгиев като автор на портрети на Алберт Айнщайн и Махатма Ганди.

Играта на участника продължи, а в "джоба" си той имаше и още един жокер, който се наложи да използва на въпроса за 30 000 лева. Питането бе какво има в дясната ръка на статуята на свободата. Лазаров се насочи към факлата, но реши да попита сина си по телефона. Той потвърди подозрението му и журналистът отговори именно така. "Ти пренаписа историята. За първи път давам чек за 30 000 лева", каза му Михаил Билалов, който не криеше положителните си емоции от играта на участника. Актьорът дори се пошегува, че напуска стола си и отива да търси парите, но в този момент прозвуча сирената в студиото.

Така утре Любомир Лазаров продължава играта си с отваряне на въпрос за 50 000 лева.От анонса на БТВ става ясно, че той ще отговори правилно и така ще видим питане за 100 000 лева.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
1
Радостин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 143377 | Одобрение: 6792
Въпросите бяха лесни, като за колега. И децата знаят за Статуята на свободата.
Всеки да си получи заслуженото !
3
4
Голям праз (преди 1 годинa)
Рейтинг: 37116 | Одобрение: 6291
Явно хората, които подготвят въпросите, имат странна оценка за степента на трудност!!! Някак си ми се струва, че градацията не е на ниво!!! И, на тези въпроси, с изключение може би на киселинността на стомашните сокове, не виждам причиона за ползване на жокери!!!
2
0
Dooobre!!! (преди 1 годинa)
Рейтинг: 17319 | Одобрение: 6529
Да е жив и здрав участника, но.... въпросите дотук бяха елементарни в сравнение с много други въпроси. Да ме прощавате, но въпрос - какво държи в дясната си ръка статуята на свободата - не е въпрос за 30 000! А и предходните въпроси - за 10 и за 20 000 бяха буквално с първосигнални отговори.
Да живей България!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама