Туристическият бранш е срещу блокадата на Варна. Изпрати писмо на Портних и го призова да вземе мерки

04.08.2020 / 19:13 4

Снимка: "Петел"

Туристическият бранш се обяви против блокадата във Варна. В писмо до кмета Иван Портних от бранша призивовата кмета на морската столица да вземе мерки.

Публикуваме писмото без редакторска намеса: 

"04.08.2020 г.                       Вх. № РД20014658ВН / 04.08.2020г.

ДО

Г-Н ИВАН ПОРТНИХ

КМЕТ НА ОБЩИНА ВАРНА

 

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПОРТНИХ,

     

В момента сме в разгара на изключително трудния и непредсказуем летен туристически сезон 2020 г. Целият туристически бранш в района е изключително обезпокоен относно икономическите резултати и ефективността на тяхната дейност в следствие на намаления обем туристопопок заради пандемията от COVID-19.

Всички заедно с общи усилия се опитваме да осигурим максимален комфорт на всички гости на Варна и да излъчим много положителни импулси, че Варна е сигурно и спокойно място и очаква своите туристи да прекарат най-чаканите си дни в годината.

От вчера (3 август) сме свидетели как централни кръстовища в Морската ни столица се блокират от група хора и всичко това създава хаос и дискомфорт за придвижване както с автобуси, така и с коли през града. Всички тези новини се излъчват както по националните, така и в международните медии и вече регистрираме отказ на резервации, както и на екскурзии именно заради блокадите на възлови кръстовища и транспортни артерии в града.

Тази година разчитаме изключително много на българския, но и на румънския пазар, които туристи пристигат основно със собствени автомобили и подобни новини влияят при избора на дестинация, която в последния момент може да бъде променена.

Като браншови организации, представляващи голяма част от туристическия бизнес в района, се обръщаме към Вас с настояване да потърсите възможност за диалог с протестиращите пред сградата на Община Варна и да се намери решение техният мирен протест да бъде позициониран на алтернативно място, което да не възпрепятства транспорта в града.

Отчитаме правото на всеки да отстоява политическите си искания, но нека да не бъде за сметка на работещите хора, опитващи се да осигурят поминък на семействата си.

Надяваме се, че е възможно да бъде намерено компромисно решение, което ще бъде от полза за гражданите, за туристите и за бизнеса на Варна.

           

 

С уважение,

 

 

ГЕОРГИ ЩЕРЕВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СЪЮЗ НА ХОТЕЛИЕРИТЕ – К.К. ЗЛАТНИ ПЯСЪЦИ

 

 

МАРКО МАРКОВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СЪЮЗ НА СОБСТВЕНИЦИТЕ ЗА РАЗВИТИЕ

НА К.К. ЗЛАТНИ ПЯСЪЦИ

 

 

ПАВЛИН КОСЕВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ВАРНЕНСКА АСОЦИАЦИЯ НА РЕСТОРАНТЬОРИТЕ

И ХОТЕЛИЕРИТЕ

 

 

ИЛИН ДИМИТРОВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ВАРНЕНСКА ТУРИСТИЧЕСКА КАМАРА

 

 

ДЖАНИ ШАРКОВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ВАРНЕНСКА АСОЦИАЦИЯ НА ТУРИСТИЧЕСКИТЕ АГЕНЦИИ

 

 

ГЕОРГИ ФИЛИПОВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА АСОЦИАЦИЯ ЗА РЕКЛАМА И КОМУНИКАЦИИ В ТУРИЗМА

 

 

ХРИСТИНА НЕДЕЛЧЕВА

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СЪЮЗ НА ЕКСКУРЗОВОДИТЕ В БЪЛГАРИЯ"

 

 

 Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
айки (преди 3 месеца)
Рейтинг: 21870 | Одобрение: 7325
  тия от туристическия бранш стига са хленчили, ами да  гледат какви ги вършат, какво предлагат, с какво привличат туристи....с нищо...лоша храна, нечисти стаи.....циганска работа....
1
4
петково (преди 3 месеца)
Рейтинг: 3254 | Одобрение: -151
Моля полицията да си свърши работата и да измете боклука пред общината. Не може шепа лумпени и малоумни да се изживяват като представители на "народа". Те трябва да спазват закона. И едните и другите(полиция, кмет, протестъри и т.н.) Не ме интересуват "благородните" им пориви и други меко казано детински и наивни интерпретации на реалността. На практика те са пионки в ръцете на олигарси и провалената марионетка на Решетников, лъжливия "натовски" генерал Мунчо със зелените чорапки.
5
1
Снайпер (преди 3 месеца)
Рейтинг: 8830 | Одобрение: 4245
е Бойко и Гешев да си подават оставките и Портних в затвора и блокадата пада. Какво са виновни хората
4
1
Partizanin (преди 3 месеца)
Рейтинг: 29236 | Одобрение: 7426
:getlost:  Лесно разрешимо е: туристическият бранш да премине на страната на протестиращите. Не може само да лапат. Бойко им подфърли някой лев и веднага си продадоха задниците. 
Сидите тихо "До", чтоб не случилось "После"....

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама