Туризмът ни се прицели в албанците

02.10.2020 / 13:31 4

Снимка: Министерство на туризма

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе работна среща с Н.Пр. Доника Ходжа, извънреден и пълномощен посланик на Албания у нас, съобщиха от пресцентъра на министерството.

По време на срещата министърът поясни, че Албания е сред перспективните туристически пазари за нашата страна, като през 2019 г. са отчетени близо 36 000 посещения на албански граждани в България, пише Novini.bg.

Преди пандемията тази дестинация се отличаваше като един от най-бързо растящите пазари за изходящ туризъм – общо 18 491 българи са пътували до Албания за 2019 г., като се наблюдава значителен ръст от 34,5% спрямо 2018 г., уточни министър Николова. И добави, че на междудържавно равнище контактите в областта на туризма са интензивни.

Тя поясни, че България работи успешно с албанската страна и в редица международни формати за сътрудничество като Световната организация по туризъм, Организацията за черноморско икономическо сътрудничество и др.

Посланик Доника Ходжа благодари за срещата и поздрави министъра за новия пост. Сътрудничеството между двете страни е добро, като и за България, и за Албания туристическият сектор е от изключително значение. И добави, че в Албания туризмът формира повече от 8% от БВП.

Тя коментира още, че в пандемията от COVID-19 туризмът бе засегнат най-много, и поздрави българското правителство за решенията и предприетите действия в тази сложна ситуация. Няма лесни стъпки, но е важно да се излезе по-бързо от кризата, каза още албанският посланик.

Министър Николова и г-жа Ходжа обсъдиха и подписването на Меморандум за сътрудничество между Министерството на туризма на България и Министерството на туризма и околната среда на Албания, което допълнително би насърчило двустранните отношения в областта на туризма.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
kris (преди 2 години)
Рейтинг: 257951 | Одобрение: 31371
За софра добре, а после за след софрата.....?? Пияна албанка гонили ли сте около краката на масата.....? Не и няма да гоните, защото албанките се качват на масата.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
1
0
на светло (преди 2 години)
Рейтинг: 5209 | Одобрение: 909
тези двечките май само за софра стават....................
за сега - добре!
2
0
Наблюдател (преди 2 години)
Рейтинг: 23900 | Одобрение: 1285
Сега последно, Албания става дестинация за българските туристи ...... или България става дестинация за албанските туристи???:errm::wassat: Приятелството си е приятелство, но всеки си гони интереса в бизнеса, а какъв е нашият, че нещо не разбрах г-жо Николова?:errm: 

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама