Уникална чешмичка, подарена на Община Варна, беше напълно разбита от вандали

20.02.2020 / 16:02 8

Редактор: Веселин Златков
e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg

снимки: Ирина Хаджикирякова

Властта във Варна е напълно безсилна срещу вандалите. Това е изводът, на който навежда поредната проява на хулиганство и изблик на разрушителна сила, стоварила се този път върху един уникален обект.

Черната чешмичка, която само преди пет години беше поставена във Варна като символ на желанието за обновяване и модернизиране на облика на града, е безжалостно разбита. Читателта на "Петел" ни изпрати снимки, показващи поредното поражение от непрестанния вандализъм, станал характерен за морския град. 

Чешмичката е изработена по време на ежегодната работилница за производство и архитектура "АРХ 2015" и дарена на общината. Върху нея бе отбелязано, че това е първата по рода си параметрично моделирана и дигитално произведена чешмичка в България. Трябва за отбележим обаче, че в последните години чешмичката не работеше или се разваляше често. Очевидно, за общината се оказа сложно да я поддържа, а както се вижада сега - и да я опази като цяло. За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
0
Mercenary (преди 3 години)
Рейтинг: 47466 | Одобрение: 11156
Пешо, едва ли наши мигранти са я свършили тази работа. По-скоро са местни, безполезни палячовци. Тези които идват за да си изкарват прехраната, не идват да правят простотии.
0
3
ПраБългарин (преди 3 години)
Рейтинг: 56535 | Одобрение: -27450
Преди 90 година е имало 2 3 милиона повече българи и нямаше такива проблеми, а сега като сме по добре от през комунизма, и се имаме за по европейци и за по американци, защо се случват подобни неща.
4
0
kaka (преди 3 години)
Рейтинг: 57459 | Одобрение: 7254
Нали има полиция общинска полиция,и уж всякаква полиция която бди над нас и над общинската собственост или явно ги учат в школата да се надуват и да спират децата за проверка.Милиони се изсипаха също за камери- никакъв ефект.Или следят къде ходят любовниците им с тях. 
4
1
гарфилд (преди 3 години)
Рейтинг: 44563 | Одобрение: 15058
Малоумна работа.
8
1
Пешо от Виница (преди 3 години)
Рейтинг: 90193 | Одобрение: 29373
Ех, то хубаво ,че си дошъл в града да търсиш работа,да създадеш дом и семейство, ама как да стане като носиш вътре в себе си вандализма, желанието да бъдеш хун...да осереш всичко ,наречено красота.Как да стане тъпако? Как ? Гняв
8
0
Blue hills (преди 3 години)
Рейтинг: 28900 | Одобрение: 12685
Това казах и за разбития стълб на тол системата, това ще кажа и сега: ако не си оправим морала и съзнанието, ако не спрем да рушим и опропастяваме държавата си, ще се самоунищожим. И ще си го заслужаваме. Промяната трябва да тръгне отвътре навън, от всеки един, колкото и банално да звучи. 
6
0
хехе (преди 3 години)
Рейтинг: 2872 | Одобрение: 1482
алоу, общинката... следващият път някой ще ви открадне кмета и няма да видите кой е! ... то не че като го откраднат ще се усети някаква разлика де...

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама