Ужасна новина и срам за България! Изключени сме като собственик на морски флаг от Парижкия меморандум

16.08.2019 / 12:50 21

България е изключена като собственик на морски флаг от всички списъци по Парижки меморандум. Организацията има трите списъка – черен, сив и бял, касаещи флаговете с висок, среден и нисък риск за корабоплаването. В края на юли, на сайта на международната морска организация се вижда, че името на страната ни липсва и в трите списъка. Експерти посочват като главна причина скандала с либийския танкер „Бадр“.

Парижкия меморандум е организация на всички европейски и част от световните морски страни, касаеща пристанищния контрол на корабите. За изключването на България от него съобщава сайтът "Транспортал", като разяснява вероятните причини и опасните последици от това, , съобщи frognews.bg.

„Изпадането на България от списъците на Парижкото споразумение е неприятен факт, независимо на какво се дължи. Това означава, че режимът за проверка на корабите ни ще бъде затегнат до изключително високи нива“, коментира пред медията бившият директор на ИА „Морска администрация“ к.д.п. Николай Апостолов. Той обяснява още, че на тези списъци се гледа изключително сериозно като дава за пример 2007 година, когато е имало опасност страната ни да бъде преместена в черния списък на меморандума. „Тогава мобилизирахме всички усилия и дори поискахме одит от Световната морска организация“, обяснява Апостолов.

В последното публикувано издание от 2018 година България фигурира в сивия списък на меморандума – място, което не е променяно от над 10 години. Най-вероятната причина за изпадането на страната ни е изключително намалелия брой кораби, плаващи под български флаг. За периода 2016-2018 г. в пристанищата на страните от меморандума са извършени 25 проверки на общо 13 кораба, плаващи под български флаг. Констатирани са 123 забележки, а веднъж е задържан кораб за прекалено много нарушения, става ясно от проверката.

„Ако изпадането не се дължи на някакво техническо изискване, това означава, че сме почнали да берем плодовете на скандала с либийския танкер „Бадр““, коментира председателят на доброволната спасителна организация „БУЛСАР“ к.д.п. Никифор Герчев. Според него само преди няколко месеца в официалния бюлетин на Световната морска организация България е била описана като пиратска държава и сравнена със Сомалия.

Припомняме, че в пристанище Бургас, флагът и екипажът на либийския моторен танкер „Бадр“ бяха сменени с участието на гранична полиция и "Морска администрация" на 21 декември по искане на българската компания "Булгаргеомин". Това се случи, въпреки че същия ден бе излязло окончателно съдебно решение, което отхвърля претенциите на българската страна. През февруари ООН информира 320 държави и организации за отвличането на либийския танкер в България.  Тогава Международната морска организация, която е специализирана агенция към ООН, е изпратила две циркулярни писма до държави, междуправителствени организации и международни неправителствени организации, с които ги информира за случая с либийския танкер в България, който е определен като „отвличане“. Либия обвини държавата ни, че носи  отговорност за скандала с танкера ”Бадр”.

„Държавата трябва веднага да вземе мерки за укрепване на имиджа и привлекателността на българския флаг“, коментира морският експерт к.д.п. Христо Папукчиев, който от години плава като капитан на едни от най-големите италиански кораби. „Няма как Българската банка за развитие да финансира немска компания, която да купува китайски кораби, които после да плават под панамски флаг. Трябва при финансиране от подобна институция едно от задължителните изисквания да бъде плавателният съд да бъде регистриран и да плава определен брой години под български флаг“, даде пример Папукчиев.

 Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
7
1
robotron2000 (преди 11 месеца)
Рейтинг: 28513 | Одобрение: 5648
то пък трябва да си луд да регистрираш нещо повече от рибарска лодка в морска администрация, която е в София :wassat: между другото, ако искат да видят лодката не знам как става по снимки или въображение ли !!!!
17
1
Нане (преди 11 месеца)
Рейтинг: 891 | Одобрение: 216
да закриват и морска администраця документи невалидни
6
2
cron1 (преди 11 месеца)
Рейтинг: 17450 | Одобрение: 2920
....преди няколко месеца в официалния бюлетин на Световната морска организация България е била описана като пиратска държава и сравнена със Сомалия... [img=16x16]https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t6a/3/16/1f631.png[/img]
21
1
:) (преди 11 месеца)
Рейтинг: 11301 | Одобрение: 4791
Всички имаме вътрешни хора, тя държавата е оплетена като свински черва ;) Имам човек в НАП, имам човек в КАТ, имам човек за туй и онуй... хихи
17
5
Tито (преди 11 месеца)
Рейтинг: 14829 | Одобрение: 1849
Албански, на тебе и гаргите ти се смеят вече.
2
14
стоян (преди 11 месеца)
Рейтинг: 3380 | Одобрение: -7735
mecenary, знам, че ти гадно и завиждаш, но това са фактите и изобщо не ми дреме за такива като тебе! А справка (поне за варна) можеш да направиш в една сграда срещу пристанището - ако имаш вътрешен човек, естествено
20
21
Mercenary (преди 11 месеца)
Рейтинг: 44948 | Одобрение: 10168
стояне, то и теб никой не те познава, освен в селото ти, форума и таванския етаж където си на квартира!
13
3
Tито (преди 11 месеца)
Рейтинг: 14829 | Одобрение: 1849
Бахур обичаш ли, Шиптър-миризлив?
12
19
стоян (преди 11 месеца)
Рейтинг: 3380 | Одобрение: -7735
И за какво ви е бг флаг? Така или иначе никой не го ползва! Всички, които познавам и имат някаква лодка в бг, Гърция, Малта....ги регистрират в Delaware
36
6
Варна (преди 11 месеца)
Рейтинг: 76634 | Одобрение: 36814
цялата им работа на нещастниците е такава - да крадат, да рекетират, да отнемат чуждото, да заплашват и да всяват страх. трябва да се изтрепят просто веднъж за винаги и резиденцийките им да се превърнат в детски лагери и образователни центрове. 
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
27
4
Пешо от Виница (преди 11 месеца)
Рейтинг: 51264 | Одобрение: 19524
ДО "КРИС": КОЛЕГА,ГЛУПАВИТЕ ХОРА БЪРКАТ ВЛАСТТА С ВЕЛИЧИЕТО. .и когато живеем в страната на следната изтървана реплика:"Аз съм прост и вие сте прости! За това се харесваме":blink:.И за капак ,когато се смеси нарцисизмът и глупостта се получава такава страхотна амалгама...... 
43
33
kris (преди 11 месеца)
Рейтинг: 138108 | Одобрение: 1153
Да са ни "живи и здрави мутрите, т.е. ръководителите".....прославиха ни на длъж и шир, за срам на българите.....Направиха ни кепазе и майтап пред целия свят.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
38
6
:) (преди 11 месеца)
Рейтинг: 11301 | Одобрение: 4791
Още страхотни новини за България, велики събития, случващи се под уникално, великото и мега добро управление на ГЕРБ! Браво, Бойко! Още, още! Ти си човека, който ще докара България .... до дъното сигурно...
39
2
MrBean (преди 11 месеца)
Рейтинг: 33682 | Одобрение: 5082
Какво е станало -станало.Да виждате МинТранспорта да е трепнало,да са се размърдали-няма и да видите докато не спрат и корабите на Дунавския та тимаджии да ги подгонят.....егати държавата
47
3
Голям праз (преди 11 месеца)
Рейтинг: 9550 | Одобрение: 2965
"Припомняме, че в пристанище Бургас, флагът и екипажът на либийския моторен танкер „Бадр“ бяха сменени с участието на гранична полиция и "Морска администрация" на 21 декември по искане на българската компания "Булгаргеомин"."Защо никой не споменава незаконните действията на ЧСИ Тотко Колев по публичната продан на либийския танкер BADR. Сега, благодарение на този самозабравил се (и вероятно подкупен) индсивид, сме зачеркнати от всички мездународни организации, и тежко и горко им на екипожите на корабите!!!
35
3
Пешо от Виница (преди 11 месеца)
Рейтинг: 51264 | Одобрение: 19524
 „Няма как Българската банка за развитие да финансира немска компания, която да купува китайски кораби, които после да плават под панамски флаг. Трябва при финансиране от подобна институция едно от задължителните изисквания да бъде плавателният съд да бъде регистриран и да плава определен брой години под български флаг“-Е, какво още трябва да се случи,че да загреят някои мозъци? Умния ще разбере, а глупакът няма и да предполага,че нещо се е случило!
34
5
гарфилд (преди 11 месеца)
Рейтинг: 36169 | Одобрение: 14114
Дивак,сетих се за един виц.Който ни е поробил или сме се хванали с него,се разпада.Първо Византия,на Източна и Западна.После Османската империя и тя се срути.После бяхме с Германия.Тя пък се раздели на Западна и Източна.И накрая СИВ,Варшавския договор и СССР.Той пък се разпадна,на цели 15 държави...Сега е ред на НАТО и ЕС.Ангелче
41
14
Варна (преди 11 месеца)
Рейтинг: 76634 | Одобрение: 36814
Българинът не е роден да живее в демокрация и законност. Той е роден да бъде беден страхлив роб, който си обича и диктатурата и мутрите и мафията. 
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
52
4
гарфилд (преди 11 месеца)
Рейтинг: 36169 | Одобрение: 14114
Така е Варна.Сега ще чакам,да ни изритат и от ЕС.
60
5
Варна (преди 11 месеца)
Рейтинг: 76634 | Одобрение: 36814
така е като не се спазват законите, а се прилагат мутренските кретении спрямо чужди кораби в България. 
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама