В Северозападна България животът е най-кратък от целия ЕС

02.09.2022 / 11:50 5

Булфото

Макар в последните десетилетия продължителността на живота в България да се увеличава, страната ни остава на дъното по този показател в ЕС, сочат данните на Евростат.

През 2020 г. очакваната продължителност на живота при раждане в ЕС е била 80,4 години. Тази цифра е с 5,7 години по-висока при жените (83,2 години), отколкото при мъжете (77,5 години).

📉В сравнение с 2019 г. очакваната продължителност на живота при раждане намалява (-0,9 години). Мъжете са имали по-голямо намаление на продължителността на живота (-1,0 години), отколкото жените (-0,8 години).

🔸През 2020 г. регионът на ЕС с най-висока продължителност на живота при раждане е френският остров 🇫🇷Корсика (84,0), следван от 🇪🇸Балеарските острови в Испания (83,9) и 🇬🇷регионът на Епир в Гърция (83,8).

🔸Всички региони в ЕС с най-ниска продължителност на живота при раждане са в 🇧🇬България: Северозападна (72,1), Северна централна (72,8) и Североизточна и Югоизточна България (72,9).За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
9
Мракобес (преди 1 годинa)
Рейтинг: 48588 | Одобрение: -947
Аз ако съм дал обещание го държа! Нито съм ристьо, нито кирчо - отивай от тях да си търсиш, глупак възраждански! 
МУТРИ ВЪН! Девиз на ГЕРБ: Крадене! Крадене! Крадене! Това са троловете в политиката!
11
5
makeo (преди 1 годинa)
Рейтинг: 33652 | Одобрение: 12922
Ти ли си истинският чист българин?! 🙂 Вие некъпаните прости кирчовци и ристьовци изкъпахте ли се най-сетне, или вече се осмърдяхте? Нал обещахте, че няма да се къпете...... ами, дръжте си на обещанията бе, смръдльо! 😎
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗
0
13
Мракобес (преди 1 годинa)
Рейтинг: 48588 | Одобрение: -947
Не - просто ще се изчистим от навлеци като тебе, трпл крадлив и пръдлив! Има нужда от прочистване! Тука ще останат истинските, чисти българи! Те знаят кой са! И как да се опазят! 
МУТРИ ВЪН! Девиз на ГЕРБ: Крадене! Крадене! Крадене! Това са троловете в политиката!
12
4
makeo (преди 1 годинa)
Рейтинг: 33652 | Одобрение: 12922
България не е интересна на Брюксел като население. Българите не ги интересуваме. България е центърът на Балканите и само и единствено като такъв, привлича вниманието. Брюксел не го интересува ще има ли хора тук, ще има ли култура, ще има ли българи. Те биха били съгласни територията да е дори безлюдна. Но да е под техен контрол. Това е типично примитивно стратегическо мислене. Но цената му е съдбата на нашия народ. България не трябва да избира между ЕС и Русия. България трябва да избере между ЕС и това дали изобщо да я има самата България. Така поставена като нищожно джудже, България ще бъде претопена. Тя вече е погълната икономически, а значителна част от най-способното население е изсмукана. Такова разбиване на държавност България никога не е претърпявала.
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама