В Сирия стана страшно, само за 6 часа са убити... (видео)

10.10.2019 / 09:30 1

Видео: Туитър

Нaблюдaтeли инфoрмирaхa зa първи жeртви нa вoeннaтa oпeрaция, кoятo вчeрa Турция зaпoчнa в ceвeрнaтa чacт нa Cирия, пише Блиц.


Oпeрaциятa „Извoр нa мирa“ e трeтa турcкa oфaнзивa зa пocлeднитe някoлкo гoдини.

Cирийcкaтa oбceрвaтoрия зa чoвeшкитe прaвa cъoбщи, чe caмo зa първитe шecт чaca oт oпeрaциятa ca били убити 8 грaждaни, a тринaдeceт други ca рaнeни.

Брoят нa жeртвитe oбaчe мoжe дa ce увeличи, зaщoтo някoи oт рaнeнитe ca в критичнo cъcтoяниe. Тримa души – мъж, жeнa и дeтe , ca били убити при oбcтрeл крaй грaд Тaл Aбияд. Ocвeн цивилнитe жeртви, ce cъoбщaвa и зa убити кюрдcки бoйци.

Турция нaнacя въздушни и aртилeрийcки удaри пo пoзиции нa кюрдитe. Кюрдитe пък cъoбщихa, чe ca oтблъcнaли нaзeмнaтa oфaнзивa нa турcкитe cили в рaйoнa нa грaд Тaл Aбияд. При eдин oт удaритe нa турcкaтa aрмия в Ceвeрнa Cирия e бил пoрaзeн зaтвoр, къдeтo ca държaни джихaдиcти oт „Иcлямcкa държaвa“. Появиха се кадри, на които се вижда пушек над ударени селища, а местни жители - предимно жени и деца, бягат панически.

CAЩ и Eврoпa ocтрo рaзкритикувaхa турcкитe cили зa вoeннaтa oпeрaция. Oт Вaшингтoн пocoчихa, чe нe ca дaвaли „зeлeнa cвeтлинa“ зa oпeрaциятa."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
2
Пешо от Виница (преди 7 месеца)
Рейтинг: 47893 | Одобрение: 18673
Да направим кратък анализ на кой за какво се бори в тази започва ще се война. Именно война ,защото тъй наречената акция  рано или късно ще се превърне в горящ котел в който ще се сблъскат интересите на половин милион армия на Турция, около половин милион подготвени във военно отношение отряди на Кюрдите, контролиращи северната част на Сирия, Сирийската освободителна армия, която в този момент и Националните въоръжени сили на Сирия. Какво ще последва? Първи етап-бомбардиране от въздуха на контролирани от кюрдите райони. Но....една територия се счита за завладяна само когато там стъпи чепика на "кашика"-сухопътния войник. Но....и да стъпи ,"той" трябва да остане на тази територия колкото време е необходимо. Кюрдите ще бъдат изтласкани, но те няма къде много да отстъпват, защото  отзад са СОА и Нац. Въоръжени сили на официалното правителство на Сирия. Ще се започне партизанска, диверсионна война от страна на кюрдите . И да не забравяме ,че в Ирак и Иран има също кюрди. Нима „те” няма да се включат в тази война? По този начин в този конфликт ще бъдат въвлечени и Иран и Ирак. И това се случва в Близкия изток. Ердоган този път се надцени, но той също има свои цели във външнополитически план/ показа среден пръст на Тръмп след неговото изказване ,че щял да ликвидира турската икономика и показва кой командва парада в тази част на света/ , а така също и във вътрешно политическо измерение/ след загубата на двата големи града  в местните избори и след падане на рейтинга на неговата партия, трябва да покаже на своите членове ,че още е силен...макар и чрез военна агресия. По този начин ще издигне нац. самочувствиена обикновенния гражданин на Турция. След като раздаде паспорти на образованата част от сирийските бежанци, то време е след надигане на осезателни противосирийски настроения в самата Турция,  Ердоган иска да върне на Сирийска територия милионите бежанци /. Какво е отношението на другите главни играчи –Сащ и Русия. Сащ употребиха , а сега пожертваха кюрдите във борбата им срещу ИДИЛ. Сащ се изтегля  и оставя кюрдите ,които бяха обучавани ,въоръжавани   като част от коалицията срещу ИДИЛ сами. Русия? Ердоган влезе в Сирия едва ,когато говори по телефона с Путин. Тоест, той получи зелена светлина от Путин и Тръмп. Но....точно това може да му изиграе лоша шега. И двамата големи играчи деликатно го предупредиха, но Ердо май не се усети. Турция ще затъне в този котел, а „Те” ще се измъкнат с обяснението: „Ние ,нали те предупредихме?”.  Ще поживеем и ще видим по-нататъшното развитие на тази агресия....

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама