ВЪНШНИЯТ МИНИСТЪР НИКОЛАЙ НЯКОЙ СИ ОБЪРКА ИМЕТО НА ПЛАМЕН ГОРАНОВ В ЕВРОПАРЛАМЕНТА (ВИДЕО)

06.03.2013 / 22:02 5

 

На фона на критики, че решението на кабинета в оставка да обяви национален траур в памет на самозапалилия се Пламен Горанов е цинизъм, подлост и стремеж за оцеляване на всяка цена, външният министър Николай Младенов призова да се отдаде международна почит към починалия, като сгреши името му, предаде медиапул.

Сцената се разигра в Брюксел, по време на официално откриване на изложба по случай 70-годишнината от спасяването на българските евреи, на която присъстваха президентите на Израел и България – Шимон Перес и Росен Плевнелиев.

Николай Младенов призова присъстващите на събитието за минута мълчание в памет на "Пламен Георгиев".

Новината достигна до България първо от кадрите, заснети от варненският рапър Мишо Шамара, който също присъстваше на събитието.

В момента, когато външният ни министър в оставка призовава да бъде почетена паметта на "един смел мъж, който почина вчера, борейки се за свобода и демокрация", Мишо Шамара обръща телефона към себе си, казвайки, че "това е най-голямото лицемерие, те го убиха". След това Шамара извиква "ей, лицемери" и веднага е поканен от охраната да напусне залата.

Пламен Горанов се самозапали на 20 февруари пред сградата на варненската община, държейки плакат с призив кметът Кирил Йорданов и целият общински съвет да подадат оставка. 36-годишният мъж почина в понеделник вечерта и бе почетен с мълчаливи бдения в София и Варна като символ на саможертва и вдъхновение. Предишния ден ГЕРБ оттеглиха подкрепата си за кмета на Варна, който вече нямаше друг ход, освен да се оттегли, което и направи официално в сряда, денят на поклонение пред тленните останки на Пламен и на национален траур в негова памет.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
трен (преди 11 години)
Рейтинг: 10 | Одобрение: 0
Гафа на г-н Някой си, е олицетворение на цялостното отношение на мутрофашистката хунта ГЕРБ спрямо Пламен, а именно - никакъв по-различен интерес освен евтин и гнусен ПР. Липсата на достойнство и чест винаги е била очевидна характеристика на гербаджиите, и дори в оставка, те няма да кривнат от пътя. Народни предатели!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама