Валентин Вълканов: Вода за Варненска област има, дори през 2020-а година да не падне и капка дъжд

03.01.2020 / 13:30 8

Вода за Варненска област има, риск от безводие е невъзможен! Това заяви в отворено писмо Валентин Вълканов, управител на “Водоснабдяване и канализация - Варна" ООД.Ето какво пише шефът на водното дружество:

"Във връзка със зачестилите спекулации за опасност от настъпване на безводие на територията на Варненска област, “Водоснабдяване и канализация - Варна" ООД заявява:

Варна и областта са осигурени с питейна вода за битови нужди и риск от безводие не съществува, дори и през 2020-а година да не падне и капка дъжд.

Неморално и безотговорно е хора, които нито нямат дори бегла представа от организация на водоподаването, да си позволяват да всяват тревога сред гражданите с твърдения, които нямат нищо общо с действителността.

А тя - действителността, във Варна и областта е следната: 40 на сто от захранването на Варна с вода е от карстовите извори в Девня - водоизточник с практически постоянен дебит от Римско време. В момента от там към абонатите във Варна се подават между 300 и 400 литра в секунда, като възможностите за подаване са до 300 литра в секунда. Т.е. - водоснабдяването на Варна и на част от областта могат да бъдат гарантирани само от там за неограничен период от време.

В язовир Камчия, който е другият водоизточник на абонатите на “ВиК - Варна", наличното количество в момента е в състояние да обезпечи изцяло потребностите за месеци в условия на пълна суша.

Към момента няма населени места на територията на областта, в които да има режим на водоподаването.

В тази връзка ръководството на “ВиК - Варна" настоява да се сложи край на всякакви опити за спекула със страховете на хората и за сметка на едно стабилно работещо дружество".

 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
2
Atna (преди 4 години)
Рейтинг: 5209 | Одобрение: 2239
"Неморално и безотговорно е хора, които нито нямат дори бегла представа от организация на водоподаването" Тръгнал да обеснява, че другите нямало представа от водоподаване. Този текезесарски послушки идея си няма от нищо. Уникален идиот който цял живот е директор и нищо не е научил. Каквото му спуснат от горе - това мисли и казва! Усмивка
5
1
милен (преди 4 години)
Рейтинг: 29504 | Одобрение: 3674
 Феса Нексус, Колекторитионер е герберска подлога, която взема по 50-60 лева на денонощие за да спами тук и да манипулира общественото мнение, а това че постоянно се чува от таванската му стая "СИК БЕНИ, СИК БЕНИ" е друг въпрос.
6
1
чака-рака (преди 4 години)
Рейтинг: 5178 | Одобрение: 1373
тръгваш в погрешна посока лузър знам 3 чужди езика с 3 повече от вожда ти  има доклади на ООН от преди 20 години че тия проблеми ще настъпят в бг..но явно вожда ви тогава е бил зает да работи с бухалката и не ги е регистрирал..я си измий устата малко че мирише на материала дето ти го сипват тука 24/7
6
1
чака-рака (преди 4 години)
Рейтинг: 5178 | Одобрение: 1373
ей лузър на мен ли говориш бре еее ?? не е важно аз какво образование имам а да дойде онова светило на статистиката мишо/мишев/константинов и да ни разясни числата..риеш ли..пък аз вкъщи имам 3-4 кубика книги дето цялото герб може да ги четете 2 поколения поне мушморок 
6
2
чака-рака (преди 4 години)
Рейтинг: 5178 | Одобрение: 1373
по римско време снежната покривка е траела по 6 месеца в годината  я проверете статистиката за последните 10 години как стоят нещата  или бибитко е прекалено зает да строи газопровода на путин ??  поредното доказателство че тия тъпаци не стават за нищо освен да крадат 

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама