Валери Симеонов: Търкането на билетчета е проказа

16.01.2020 / 19:16 3

Снимка Булфото

Последният коалиционен съвет не беше приятен. Обсъдихме темата за водната криза и кой е виновен. За мен Нено Димов няма личностна вина, а механична. Той беше набелязан за жертва и хвърлен на обществото, за да се удовлетвори тълпата. Така са правили едно време в древен Рим. Това заяви в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът и лидер на НФСБ Валери Симеонов, който коментира последните сътресения при управляващите, пише новини.бг.

"Хвърлянето на оставки има ефект, но той е много краткотраен. Хейтърите по форумите искат само това - някой да хвърля оставка и те да плюят. Според мен в скоро време няма да има хора, които ще искат да станат министри. Не може да се поадават така оставки. За мен разследването срещу Нено Димов тръгна много шумно и в грешната посока. Аз не съм доволен от днешното решение на съда. Искам пак да повторя, че за мен вината Нено Димов е механична, а не лична. Той е подписвал много документи. Впокчването в Нено Димов е грозно. Не мога да кажа как ще гласуваме на вота на недоверие. Не сме го обсъдили с нашите партньори, а и вот на недоверие все още не е внесен и може и да няма", обяви Симеонов. 

Той говори и за внесения днес Законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта, с който се цели прекратяване на организирането на лотарийни игри от частни лица. "Аз съм поел ангажимент и той е да излекувам българското общество от тази проказа - търкането на билетчета. Все повече наши сънародници се разболяват от тази болест. Днес внесох Законопроект, с който предлагам тотално да се забранят частните лотарии. Такива игри трябва да се организират единствено от Държавния спортен тотализатор и парите от тях да отиват за развитие на спорта. Освен това предлагам тези игри да се осъществяват само в определени за целта пунктове, а не както досега в молове, бакалии, магазини - всеки търка билетчета. Другата цел е да предпазим младите хора и учениците от тази зараза - търкането на билетчета. На практика в момента не се извършва стриктен контрол по отношение възрастта на купувачите и мярката ще възпрепятства възможността, ученици да придобиват такива талони по време на междучасия. Смятам, че това е дна добра крачка за подобряване здравето на нацията", категоричен бе Валери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16. Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
2
петково (преди 5 месеца)
Рейтинг: 2797 | Одобрение: 192
Валери, религията и лотарията са опиум за народа. Много трудно е да излекуваш наркомана. Особено когато втората има могъщо лоби, което подхранва с огромните си печалби ненаситните политици. Няма да умре мечтата на българина да забогатее с далавера, а не с труд.
2
5
Tито (преди 5 месеца)
Рейтинг: 14806 | Одобрение: 1846
Ще забрани, дедовия? Да не сме, С. Корея? Парите са си мои и ще търкам, билети, вълшебни лампи, клит.ри и каквото още си реша. В Щатите, можеш да си купиш лотариен билет, на всеки ъгъл. Дори има и   машини за такива билети и не говоря за Вегас.
4
2
Шопа (преди 5 месеца)
Рейтинг: 6414 | Одобрение: 1429
ВАЛЕРКА, СЕГА ЛИ ВИДЯ И РАЗБРА?!?!?!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама