Варна не е само изкопи, тръби и бетон! В "Младост" садят дървета и цветя (снимки)

19.03.2019 / 16:24 17

снимки: Live.Varna.bg

Пролетно засаждане на дървета по компенсационни програми на Община Варна на територията на район „Младост“ започна днес и ще продължи до 22-ри март, съобщиха от районната администрация.

Определените за целта зони са бул. „Хр. Смирненски“ - частта срещу магазин „Кауфланд“,  ж.к. „Трошево“ - около бл. 77 и бл. 81,  бул. „Сливница“ - от спирка „Параклиса“ посока център, частта на ж.к. „Младост“, II м.р. - Общо 35 броя от вида шестил.  15 броя албиция ще бъдат насадени на  бул. „Сливница“ - от ул. „Фантазия“ до бул. „Хр. Смирненски“, частта на ж.к. „Трошево“; бул. „Вл. Варненчик“,  южно от бл. 12  - частта  на ж.к. „Трошево“ – 20 броя от вида японска вишна; ж.к. „Трошево“ до ДГ „Пролет“ – 8 броя от вида кавказка ела;  парк „Младост“ – 22 броя от вида лейланди.

Акция за пролетно засаждане на дървета и храсти започва във всички райони на Община Варна. Общо над 700 дървета и храсти, са осигурени чрез компенсационни програми на общината. Инициативата се реализира в периода март-април, като графикът ще бъде съобразяван ежедневно с метерологичните условия.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
3
Марио (преди 1 годинa)
Рейтинг: 5083 | Одобрение: 1498
Крадливите и неграмотни герберунги, съсипват целият град със вероломните си кражби и некъдърно изпълнени проекти.Ангелче
проектиране на сгради
1
3
Raven (преди 1 годинa)
Рейтинг: 1352 | Одобрение: 367
Как се съдят?Ами в съда се съдят Усмивка
14
32
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 161094 | Одобрение: 7364
Морски......Прав си......В Лас Вегас се садят тонове цветя, но асфалтът е джам.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
7
2
Mitko (преди 1 годинa)
Рейтинг: 2794 | Одобрение: 579
Всяка пролет хиляди робтници към общината във всички държави, в единен порив се хвърлят да засаждат с цветя улиците на града. През есента този процес се повтаря, едногодишните растения се изкопават и се отправят към кофата. Никой не знае кога именно е възникнала тази традиция. Защо никой не си задава въпроса дали това е красиво, има ли други варианти и най-важното колко струва тази красота. А струва скъпо, като се има предвид, че има и друга алтернатива – многогодишни растения. За сезонното озеленяване е нужно да се намерят и закупят растения, да се поливат, да се засаждат, да ги ухажваш и накрая да ги прибереш преди зимата. Всяка година. Това са стотици човекочаса и милиони похарчени пари всеки път за едно и също. За засаждането на многогодишни растения е необходимо веднъж да бъдат закупени и после да се засадят зелени. А ако се вземат диворастящи храсти или треви, обслужването им ще се сведе до минимум. Единственото условие за подобно озеленяване е да се намери специалист по ландшафтен дизайн и ще се сдобиете с разнообразие от трева или храсти. Ако всичко се засади с еднотипни растения ще бъде голяма скука.
1
6
ас (преди 1 годинa)
Рейтинг: 50798 | Одобрение: 14453
до дедо аз нарочно иначе тъпите гербери не ме разбират
1
2
гарфилд (преди 1 годинa)
Рейтинг: 38270 | Одобрение: 14565
Благодаря за отговора, Санд. Съгласен съм напълно с него. Искам да добавя, че никога не съм се съмнявал в Милен.Даже на последните избори, гласувах за него,за общински съветник. 
5
4
Морски (преди 1 годинa)
Рейтинг: 19000 | Одобрение: 7010
Дедо,на Ас не му работи С-то.Обърни внимание,че в нито един коментар няма З.А тук се забелязват трима глупаци,които джарат пеша и за тях цветенцата са мнооого важни.По-важни и от дупките дори!
4
1
Sand (преди 1 годинa)
Рейтинг: 14106 | Одобрение: 4941
Да Гарфилд , него визирам , но не че прави нещо лошо , а се чудя на аргументите-противопоставянето ! Той ги сади -работниците и му се плаща, полага труд има договори и ги изпълнява ! Плюс това , Милен си има и строителен бизнес ,ако чака само на едни цветя тъпа история ! Исках да посоча ,че не може саденето на цветя да компенсира дупките! Защото по тяхната логика излиза така , абе какво ревете разкопахме града , ама ето садим и цветя . 
5
1
гарфилд (преди 1 годинa)
Рейтинг: 38270 | Одобрение: 14565
Санд. Милен Бакърджиев ли имаш предвид? Иначе идеята е добра, само цветята да се запазят дълго. Отделен е въпроса, че това ми се струва, прах в очите. А това, че Пиян Иван дава по 37 млн.за километър, не вярвам да е платил баснословна цена на Бакърджиев. Последният го познавах лично преди много години, беше свястно момче. Сега не поддържаме връзка ,даже не знам с какво се занимава. 
5
2
Дедо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 7169 | Одобрение: 3369
Ас, става дразнещо, ако не ти е късно, поработи малко по правописа си... Иначе, все ми е тая, има лесно ...
3
5
Sand (преди 1 годинa)
Рейтинг: 14106 | Одобрение: 4941
Ебати аргументите , те тези цветя нали се плащат , общината колко плаща на Бакърджиев М. за услугата по програмата ? Или той доброволно ги сади из града , за да замаже лайната с разкопаването ? 
13
6
Морски (преди 1 годинa)
Рейтинг: 19000 | Одобрение: 7010
Ас,те цветята ще изчезнат след няколко месеца,ама за сметка на това дупките ще останат.
9
6
ас (преди 1 годинa)
Рейтинг: 50798 | Одобрение: 14453
тея цвеята няма да ги има след 2 месеца. страно колко ли стуват на данакоплатеца
12
7
Морски (преди 1 годинa)
Рейтинг: 19000 | Одобрение: 7010
Убаво,ама като на свиня - звънче.Дупките ги оправиха,останаха цветенцата.Да вземат да засадят в тези дупки кактуси,че да ги избягваме отдалеч! А и по-красиво ще стане - кактус до кактуса!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама