Варна осъмна с табели за собствениците на кучета

10.06.2022 / 10:51 4

Снимки Читател на „Петел“

Информационни табели против разхожданите кучета и техните екскременти, които собствениците не събират, са поставени във варненски квартал „Младост“. Будни граждани, желаещи една по-чиста и здравословна среда за живот, са поставили табелите, за да напомнят на своите съграждани за отговорностите им, пише читател на „Петел“.

Задължение на всеки собственик е да разхожда своя домашен любимец и да събира неговите изпражнения, като ги изхвърля на регламентираните места.

Поставените табели може би са около 100, като основната им локация е около детски градини, паркова зона, детски площадки и околоблокови пространства.

Самите табели са ламинирани и явно целят да имат дългосрочен възпитателен ефект. Забелязват се и много „находки“ и „мини“ около трасето с табели. По всяка вероятност изпражненията са повече от табелите, и явно това е причината за тяхното поставяне.

Не е чуждо чувството, което всеки от нас е изпитвал при настъпване на подобна находка, още повече когато това се случва на децата. Граждани коментираха табелите, като нещо добро и хубаво, а одобрението от възрастни и млади жители на квартала бе завидно подкрепено с красноречиви изказвания, като:

„Чудесно, дано всеки си почиства след кучето. То около тази детска площадка по пътеката има повече изпражнения, отколкото плочки.“

„Има защо да са поставени тези табелки, погледнете на какво е заприличало, пълно е с изпражнения.“

„Прави са си хората, тука майките винаги си носят дезинфектанти и мокри кърпи, за да почистват децата.“

В квартала е забелязано и младо момиче, което разхождаше своето куче, видимо голяма порода, без каишка и наморник. След изхождането на домашния любимец момичето извади една найлонова торбичка и събра с ръка в торбичката изпражненията. Запитана, няма ли да се изцапа и защо го събира, тя се усмихна и каза: „А тук ли да го оставя?!“. Младата дама поясни, че винаги събира изпражненията след кучето си, но има и хора с ниска лична хигиена, които не го правят и завърши отново с усмивка: „Не искам да живеем в септична яма. Аз няма да си го нося в къщи, ще го изхвърля на казана.“

 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
7
4
Maralago (преди 9 месеца)
Рейтинг: 10703 | Одобрение: 1813
👌
⚠️ КИРИЛ ПЕТКОВ Е БЕЗСКРУПУЛЕН ПАТОЛОГИЧЕН ЛЪЖЕЦ ⚠️
4
0
Dooobre!!! (преди 9 месеца)
Рейтинг: 13671 | Одобрение: 5511
И всичко щеше да бъде цветя и рози, ако имаше и кой да събира изпражненията на глутниците бездомни кучета. В нормалните държави няма бездомни котки и кучета по улиците, хората почистват след домашните си любимци и е чисто. При ситуацията у нас, тази инициатива е с частичен ефект, но все пак е капка в морето.
Да живей България!
1
1
колю (преди 9 месеца)
Рейтинг: 7810 | Одобрение: 1285
и най-вече в морската градина, ведно с полицейски патрули от общинска полиция - актосъставители.....
може и по-добре
1
3
kaka (преди 9 месеца)
Рейтинг: 58061 | Одобрение: 7336
Браво! А сега табели и тротинетките и карането им като обезумели между хората.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама