Варна потъна в боклуци. Общината: Гражданите да не мърсят

04.08.2022 / 07:45 2

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bg

"Варна потъна в боклуци, показва репортаж на БТВ. "В града навсякъде има смрад, миризми. Мръсотия. Всяка сутрин боклукът е по земята, не мога да ви опиша миризмата и това, което виждат нашите деца", каза оперният певец Евгений Станимиров.

Кремена Кирова: "Газим всички в боклуци и с тези пандемии трябва да е по-хигиенично. Мръсно е и улиците не се мият." 

"То тук в България няма живот, нямада имаме и ред", допълва Роза Сашева. 

Тодор Колев, еко дирекцията в Община Варна коментира: 

"Част от гражданите недобросъвестно изхвърлят торбичките от съдовете, не мога да си обясня причините, имат опция с педал и дръжка да отворят. Лятото в "Одесос" и "Приморски" става по-натоварено, появяват се туристи и се увеличава населението на тези два района с около 30%. Около 12 хил. тона се транспортират, през останалото време - 8-9 хил тона. 

От наша страна сме дали предписания за реорганизация на дейността. Трябва да бъдат въведени допълнителни технически средства и няколко машини. Човешкият ресурс е в курортните комплекси и част от хората са на "Златни пясъци" на "Свети Константин", сигурно по-добре стимулирани. Фирмата би следвало да реорганизира дейността си, графиците да се променят, 24 часово извозване трябва да има поне. Когато отпадъците се хвърлят отвън, ние разчитаме на обществото, не можем да превъзпитаме тези хора."

 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
0
Дедо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 15330 | Одобрение: 5565
Слушах коментара на общинския чиновник - всичко бе в пожелателна форма: дадохме предписание, би следвало, би трябвало... Абе, търтей, така не става - твърд контрол и крути санкции са нужни - всеки ден, всеки час, ако трябва и през нощта... Варна се превърна в африкански град, за голямо съжаление...
3
11
Мракобес (преди 1 годинa)
Рейтинг: 48588 | Одобрение: -947
Пълна малоумщина и несправяне с работата! По принцип има и много недобросъвестни орица - вярно е! Ама вир ги оставихте да си правят каквото искат! И забележка като има направиш се ежат. Ма натикайте един такъв в казана и да видим други ще правят ли така. И оправете развалените казани дето хлопат на хората!
МУТРИ ВЪН! Девиз на ГЕРБ: Крадене! Крадене! Крадене! Това са троловете в политиката!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама