Варненецът Огнян Рачев призова кмета на града: Иван Портних, просто си бъдете Иван от София

16.06.2021 / 12:55 2

снимки: „Петел“, архив, Фейсбук/Ognyan Rachev

Редактор: Веселин Златков

e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg

Вчерашната сесия на Общински съвет – Варна, която беше първата с достъп на граждани откакто започна ковид кризата, предизвика много коментари. Заседанието беше изпъстрено с много дебати и важни решения, между което беше и въвеждането на задължителна детска градина за 4-годишните, освобождаване на заведенията от тротоарна такса, а не на последно място и отстраняването на Янко Станев от СДС от поста зам.-председател на съвета заради расистко изказване.

Силно впечатление направи обаче и кметът Иван Портних, който говори от трибуната в залата само дни след станалото му пословично вечерно включване във Фейсбук. След дискусията на тема реституцията и вина за развитието на Варна, мнозина се загрижиха за състоянието на Портних заради на моменти несвързаните му коментари в социалната мрежа.

Много от позициите си кметът на Варна повтори и вчера в зала „Пленарна“.

Свой коментар какво е чул и какво е разбрал от казаното от Портних днес публикува един от присъствалите граждани в зала „Пленарна“. В популярната фейсбук група „Варна“ варненецът Огнян Рачев сподели следната публикация, която публикуваме без редакторска намеса:

„Да бъдеш . . . Иван Портних!

Вчера имах неблагоразумието да присъствам на първата открита сесия на ОС Варна от година и половина. Защо неблагоразумие, ами защото се сблъсках с "действителността на нищетата" на едно управление в град като Варна.

Ако бях на семинар на начинаещи политици и администратори, щях да си помисля, че това е открит урок как не трябва да се държи един кмет.

За десетината въпроса, задени от общинските съветници към кмета, който бяха с готови отговори, бяха с готови решения, които на кметската администрация би трябвало да и отнеме не повече от два часа да подготви като резюме, получихме нескопосаното "Ще видим и ще говорим". Но...

Но най-интересното бе изблика на инфантилна откровеност, че всички беди в община Варна се дължат не на кой да е ...

Ами на самият Иван Костов и на адвокатите на реституцията и приватизацията в лицето на Да, България!

За доказателство се цитира някаква статия във вестник "Труд", в която се твърдяло, Ванката Костов бил нагъл в степенувана форма.

Извинявам се предварително за думите, който ще използвам, но....

Това е политически скопено изказване, това не го прави само Кмета на Варна, прави го председателя на областният съвет на ГЕРБ! И ако досега някой от герб ви е разправял, че е от дясна партия, да знаете, че жестоко ви е лъгал.

Тези грозни умозаключения ги правеше едно време Клара Маринова, от най-тесногръдите партийни функционери на БСП/БКП. Вярно, че Жан Виденов се върна във политиката, но не очаквах негов говорител да е Кмета на град Варна!

Най-чистосърдечно мога да заявя, че БКП е жива в ГЕРБ! Но...

Но по интересното е, че на метър разстояние бе председателят на ОС, същото виден функционер на ГЕРБ, на когото бащата му си купил държавна гора за без пари!

А същият Портних, дълги години бе изп. директор на един приватизиран хотел от Мултигруп, известен още като Шведския! Но ...

Но, най-лошото бе да видиш един изморен млад човек, който видимо не се чувстваше добре в ролята на Иван Портних като кмет на град Варна!

Г-н Портних, недейте да бъдете повече .... Иван Портних, кметът на Варна, просто си бъдете Иван от София, зетят на Красимир Маринов!“

 

 Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
Мракобес (преди 1 месец)
Рейтинг: 26130 | Одобрение: 5350
Нещо тука замлъкнаха за мърсола янко. Ето кой как гласува по точката за отстраняването на Янко Станев: Адиле Сабриева Кямил – за Айше Мехмед Кадир – за Анелия Димитрова Клисарова – – Антоанета Здравкова Цветкова – въздържа се Антон Христов Апостолов – за Ахмед Сали Ахмед – – Бранимир Николаев Балачев – – Велин Велинов Стоянов – за Венцислав Сивелинов Сивов – за Генадий Христов Атанасов – за Георги Иванов Георгиев – за Даниел Христов Николов – за Деян Костадинов Пейчев – въздържа се Димитър Иванов Чутурков – за Ивайло Христов Митковски – за Иван Любчев Иванов – за Йордан Александров Павлов – въздържа се Йорданка Иванова Проданова – – Йордан Панайотов Филчев Калин Колев Михов – – Костадин Тодоров Костадинов – за Красен Гошев Иванов – за Лидия Велик Маринова – против Людмила Николаева Колева – Маринова – въздържа се Марица Димитрова Гърдева – против Мария Иванова Ангелова – Дойчева – за Мария Тодорова Тодорова – за Мартин Живков Златев – за Мартин Петров Андонов – – Мартин Светлозаров Байчев – въздържа се Милена Славова Димова – въздържа се Николай Антонов Капитанов – за Николай Красимиров Георгиев – – Николай Кръстев Костадинов – за Николай Тодоров Евтимов – против Огнян Василев Къчев – за Петко Кирилов Петков – въздържа се Рюян Невзатов Ризов – за Руслан Владков Влаев – за Светлан Костов Златев – – Светлозар Иванов Чорбаджиев – – Станислав Георгиев Иванов – въздържа се Стефан Стоянов Станев – против Стоян Мирков Попов – въздържа се Тодор Иванов Балабанов – въздържа се Христо Атанасов Атанасов – – Христо Бойчев Боев – за Цончо Томов Ганев – за Щериана Валентинова Иванова – за Юлияна Атанасова Боева – против Янко Петров Станев – –
МУТРИ ВЪН! Девиз на ГЕРБ: Крадене! Крадене! Крадене! Това са троловете в политиката!
4
0
Радостин (преди 1 месец)
Рейтинг: 10559 | Одобрение: 1349
Портних  не се държи на краката си, ти искаш да се държи като кмет !  Просто някой го държи !
Нека има справедливост !

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама