Варненка с открито писмо до Портних и Пасев: Защо лъжете, че сте взели мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19 на територията на Варна?

17.03.2020 / 09:35 14

Снимка Булфото

Открито писмо изпрати до кмета на Варна Иван Портних и областния управител Стоян Пасев изпрати варненка, която се сблъскала вчера сутринта е кацнала на летище Варна и според нея контрол срещу болестта през входната врата на града няма. 

Публикуваме писмото й без редакция и ви призоваваме да стоите вкъщи, освен при крайна необходимост. 

"Уважаеми г-н Портних,
Уважаеми г-н Пасев,

Обръщам се към Вас, за да изразя лично и открито огромното си разочарование, яд, ярост и всичко негативно, което мога да си помисля по Ваш адрес, относно "мерките", които уж сте предприели за намаляване разпространяването на COVID-19 на територията на гр. Варна и обл. Варна. Тази сутрин на 16.03.2020г. в 3:55 пристигнах на летище Варна с полет на компания WizzAir от летище London Luton. По лични мои наблюдения в самолета имаше поне 150 пътника, по-голяма част, от които български граждани. Очаквах при пристигането ми да бъда спряна за проверка на здравословното ми състояние, да попълня декларация, относно престоя ми в чужбина и т.н. За мое учудване, освен двамата служители, проверяващи документите на пристигащите и служители от наземен контрол до самолета, нямаше никой друг в летището. Абсолютно нито 1 човек от администрацията, никой проверяващ. Единствените живи хора бяха таксиметровите шофьори пред терминала.
Въпреки това, ще си бъда вкъщи поне 14 дни, ще огранича контактите с близките си хора. Аз ще бъда отговорна към всички около мен, но дали и колко от хората, с които пътувах тази сутрин ще бъдат и те?
Днес разговарях с личния си лекар, обадих се на и на тел: 052655227 (дежурни епидемиолози в РЗИ-Варна), където най-любезно ми обясниха, че няма къде доброволно да се изследвам. Може би в края на тази седмица в частни лаборатории ще има такава възможност. Е, ще почакам и ще им позвъня отново.

Едва ли трябва да очаквам отговор на въпросите ми към Вас, но все пак ще Ви ги задам:

1. Как точно е организиран контрола на въздушната ни граница, по-точно на летище Варна?
2. Кой ще носи отговорност, ако някой от всички пътници, с които бях в самолета около 4 часа е болен и е заразил всички останали?
3. Защо откровено лъжете, че сте взели мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19 на територията на гр. Варна и обл. Варна, а видно не е така?
4. Има ли изобщо някоя държавна или общинска институция, която да има ясна представа за придвижването на хора, пристигащи от чужбина на летище Варна?

Имам и още много въпроси, но едва ли има смисъл да ги отправям. Както много неща в любимата ни държава и въпросната "карантина" до 29.03.2020г. е просто един фарс - лично мое мнение.

Надявам се, че ще обърнете внимание на липсата на контрол на летище Варна и по някакъв начин ще се промени ситуацията там.

Желая най-вече здраве и бистър ум на Вас и всички около Вас.
За нас, обикновените граждани, остава надеждата да бъдем отговорни към самите себе си и околните си, да сме здрави и да продължим да живеем нормално, доколкото това е възможно.

Оставам си у дома в карантина, отправям призив към Вас за по-строг контрол и с уважение към всички лекари, медицински сестри и всички онези отдадени на професиите си хора, които ще се погрижат за настоящите и бъдещи заразени пациенти.

Светът няма да свърши за две седмици, така че нека бъдем позитивни и да спазваме правилата.

Само за информация според worldometers.info : от 01.01.2020г. до 16:45ч. днес, от сезонен грип са починали 100773 души, 203404 от малария, а само днес от глад са починали 21415 души.

Животът ще продължи и след този вирус!

Оставам с уважение и с малко вяра в институциите,
Юлиана Патлеева

 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
inkka (преди 3 години)
Рейтинг: 452 | Одобрение: 17
Много правилен коментар според мен. Ако някой си постави фикс идея -да срещне полицай обикаляйки 1 месец по улиците  на Варна .Успех!
isss
2
1
kaka (преди 3 години)
Рейтинг: 58061 | Одобрение: 7336
Мамини златни ,как са се изтипосали! А сега да се хванат за ръчички и да се разходят из града както го правят преди избори,да се здрависат с народа да видят има ли полицайчета по улиците или няма и дали се спазват наредбите.Нали за това са избрани контролни органи ,а не само да ходят по коктейли и рязане на лентички.
0
0
inkka (преди 3 години)
Рейтинг: 452 | Одобрение: 17
Мерки?Не съм съгласна че са взети нужните.В Италиа има достатъчно "тампони" така наречени за бърза проба.А тук ако се отказва изледване сами предположете какво ще стане след дни.
isss
3
1
ас (преди 3 години)
Рейтинг: 117575 | Одобрение: 20445
за жалост няма как те даржат власта полицията прокуратурата и "независимата" съдебна система.
6
0
MrBean (преди 3 години)
Рейтинг: 110305 | Одобрение: -855
Как да се спасим от заразата ГЕРБ?
7
0
Dooobre!!! (преди 3 години)
Рейтинг: 13671 | Одобрение: 5511
То е ясно, че тези мърлячи не могат да се справят със ситуацията. Май ни остава само да се молим Господ да ни опази да не се превърнем във втора Италия заради тоталната им безотговорност и безхаберие. С изявления (и то както се оказа преувеличени и неверни) и обикаляне на кварталните градинки няма да се спасим от този вирус-убиец. Не е ли крайно време да се потърси отговорност и на летищните власти за пропуските, както и на тези, които имат задължението да ги контролират?  Като се обърне каруцата, т.е. като започнем да мрем, ще се пляскат по челата, но нищо не се връща.... 
Да живей България!
9
0
MrBean (преди 3 години)
Рейтинг: 110305 | Одобрение: -855
Варна,да попитаме и постоянните "деятели" в източването на болниците в регион Варна.Д-р/забележете/ Янко Станев,адв.БалачевПалячев, и всичките им слуги.Всъщност към момента са групата на ГЕРБ! Време е да ги пратим в забвение!
5
0
чака-рака (преди 3 години)
Рейтинг: 5178 | Одобрение: 1373
електронни термометри трябва да има навсякъде където има движение на хора..болниците че не са готови е ясно..предполагаемо има и дефицит на машини и консумативи в световен мащаб..просто там където има движение на хора трябва да се отчитат хора с температура и да ги пращат по домовете в карантина 
8
0
Варна (преди 3 години)
Рейтинг: 92130 | Одобрение: 38205
до момента единствените, които правят нещо срещу коронавируса във Варна са самите хора. да спреш синята зона не виждам какво общо има с коронавируса. А какво е състоянието в болниците колко легла имат за тежки случаи, има ли апарати за обдишване? кметчето се хвалеше с бюджета от половин милиард, който е разпределен и усвоен между тоз и оня за глупости от които градът няма нужда, ама за хората не са помислили както обикновено. 
"Защо ние убиваме децата?" - зададе въпроса през 1992 година един сръбски войник и сам отговори на него: "Понеже те някога ще порастат и ще дойдат да ни убият вече възрастни".
6
0
12321 (преди 3 години)
Рейтинг: 27471 | Одобрение: 6801
А може би трябва и да помогнем на Онзи горе...
8
0
MrBean (преди 3 години)
Рейтинг: 110305 | Одобрение: -855
Мерките които е взел/и са само в празните им кратуни,и в лъжеметите им наречени усти.Така е и на ХП гара където няма достъп до вода дори,да не говорим за автогарата... Така е навсякъде.И е крайно време да бъдат наказани заради престъпленията си.Онзи горе ще го стори,май го е сторил вече, но ние трябва да ги спрем да убиват бъдещето ни!!!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама