Варненки на 20 и на 25 години получиха условни присъди за разпространяване на наркотици

26.04.2021 / 15:34 1

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура- Варна,  Радостина Русева и Михаела Добрева, с което двете се признаха за виновни в държането и разпространението на високорискови наркотични вещества.
Пред съда те заявиха, че са съгласни с постигнатото споразумение и се отказват от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред, съобщиха от пресслужбата на ВОС.

Страните по делото приеха за безспорно установено, че в условията на продължавано престъпление в периода от 24.01.2019г. до 26.06.2019г. във Варна и в съучастие с Михаела, Радостина разпространявала марихуана и метамфетамин. За целта двете приятелки ползвали обща квартира в кв. Иван Рилски, като поръчките получавали по телефон. На 26.06.2019г. Михаела е била заловена в момент на продажба на марихуана на двама мъже. Варненският окръжен съд, одобри споразумението, след като прецени, че същото не противоречи на закона и морала.

25-годишната Радостина е със средно образование, не работи, неомъжена с чисто съдебно минало. За извършеното престъпление прие да й бъде наложено наказание „лишаване от свобода” за срок 1 година и 6 месеца, изтърпяването на което да се отложи с 3 години изпитателен срок. 

20-годишната Михаела е с основно образование, не работи, няма предишни осъждания. Подсъдимата прие да изтърпи наказание „лишаване от свобода” за срок 1 година, което да бъде отложено с 3 години изпитателен срок.

Страните приеха кумулативно предвиденото наказание „глоба" да не бъде налагано.
В 7-дневен срок подсъдимите следва да платят и направените по наказателното производство разноски в размер на 348,14 лв. за всяка в полза на Държавата.
Постановеният съдебен акт е окончателен, не подлежи на проверка от по-горна инстанция, като има последиците на влязла в сила присъда. 
 Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
2
милен (преди 2 седмици)
Рейтинг: 18781 | Одобрение: 2411
 Тези високорискови наркотични вещества, паднаха от небето, за да ги разпространяват двете курвентии от Варна.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама