Варненска община обяви втора грипна ваканция за учениците

28.02.2020 / 16:43 1

Втора грипна ваканция е обявена за учениците от учебните заведения в Община Дългопол от днес до 2 март включително, научи Varna24.bg.


Заповед е издадена след проверка от РЗИ-Варна и по искане на директорите, заради високият брой на отсъстващи ученици, над 30% в някои училища на територията на общината. Разпоредбата е разписана и от директора на РУ МОН Варна Венцеслава Генова.

"За Варна няма данни за училище, в което да има толкова висока заболеваемост и да се налагат превантивни мерки с цел ограничаване на епидемиологичното разпространение на заболеваемостта", коментира за медията ни директорът на РЗИ-Варна д-р Дочка Михайлова. 

Тя обясни, че всички директори са наясно с възможността да вземат автономно решение, в случай, че броят на болните ученици в даденото училище стигне 30 %.  

Според д-р Михайлова, в случай на необходимост, учениците могат да бъдат разпуснати до 2 март включително, което заедно с официалният почивен ден 3 мрат, ще даде възможност за такъв период, в който болните деца да оздравеят и опасността от разпространението на заразите да бъде овладяна. 

Както медията ни съобщи, втора грипна вълна обхвана страната, а Варна не прави изключение. От началото на миналата седмица се забелязва нарастване на болните, но ситуацията към момента не изисква обявяване на епидемия или някакви по-драстични превантивни мерки, обясни за Varna24.bg д-р Янка Драганова от РЗИ-Варна.

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финсова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
Dooobre!!! (преди 1 месец)
Рейтинг: 7274 | Одобрение: 4269
Нито Венцеслава, нито д-р Дочка са стъпвали в което и да е училище, за да видят каква в действителност е ситуацията, но са компетентно-категорични, че "За Варна няма данни за училище, в което да има толкова висока заболеваемост"... Вопиюща безотговорност и незаинтересованост!
Да живей България!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама