Варненски архитект е кандидат кмет на София

14.08.2019 / 09:33 3

Източник и снимка Клуб Z

Може ли варненец да стане кмет на София?

Защо не? След като софиянецът Иван Портних е кмет на Варна. 

Роденият във Варна арх. Борислав Игнатов е името, което се очаква “Демократична България” да обяви като кандидат за кмет на София на 15 август, научи Клуб Z.

Днес се е провел председателски съвет на коалицията. Решенията от него няма да бъдат обявени преди датата. 

Вероятно в кампанията на демократичната общност ще се включи и бившият вече съдия Методи Лалов.

Очакването е той да е в листата за общински съветници на коалициятаЕдин от вариантите е той да е начело. Самият Лалов обяви преди няколко дни обяви пред бТВ, че не би изключил вариант и да е кандидат за кмет, след като напусна съдебната система. Според източници от "Демократична България" магистратът е другият вариант за кампанията на коалицията.

Оставката на съдия Лалов от съдебната система трябва да бъде гласувана на първото заседание на съдийската колегия на ВСС през септември. От 2012 г. до декември 2016 г. той е председател на Софийския районен съд, но подава оставка от поста заради несъгласие с политиката на ВСС. 

Кой е Борислав Игнатов?

Архитект Борислав Игнатов е председател на Камарата на архитектите в България. Той е проектант с дългогодишен международен опит в градоустройството. Роден е през 1972 г. След като завършва образованието си в София работи и в Бостън, САЩ - в архитектурно бюро William Rawn Architects. През 2001 г- се мести в Ню Йорк и работи за Perkins+Will Architects. През 2006 г.  завършва Advanced Architectural Design в Колумбийския университет на Ню Йорк и е поканен да преподава там в катедрите Концептуална архитектура и Опазване на историческото наследство, гласи биографията му.

През 2007 г. основава свое архитектурно ателие Bignatov Studio New York. През 2009 г. постепенно се завръща в България и работи по интересни проекти в страната и чужбина. Носител е на множество професионални награди.

Наскоро Игнатов стана известен и с предложението си да се затвори в защитен саркофаг и покрие с изкуствен хълм Паметника на съветската армия.

Повече за работата на арх. Игнатов можете да видите в сайта му bignatov.com.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
16
7
Варна (преди 4 месеца)
Рейтинг: 67614 | Одобрение: 34969
Петково, къде съм писал нещо хубаво за Йорданов, че не разбрах, а и ти къде видя тротоари във Варна, по които може да се върви. Единственото положително на Киро е, че не създаваше напрежение сред хората с безумни промени за милиарди. В момента целия град е изнервен на макс и единствената причина Портних да е спокоен за изборите е, че няма друг кандидат. Цялата работа на Портних е един скъп пиар във фейсбук. А и по времето на киро се правеха безумни ремончета, амфитеатри в Морската, велоалеики и т.н, които после се разпадаха, както ще стане и с тези на Портних. Проблемът с Портних е че прахоса милиарди. На Киро бюджета беше в пъти по малък, а накрая ГЕРб съвсем му спряха парите, въпреки че беше от тяхната партия и причината е, че обръчите на Киро и обръчите на ГЕРБ са различни. Целта бе да си усвоят милиардите от ЕС напълно. Въпреки прахосничеството и безотговорността Портних пак ще е кмет на Варна и причината е, че ГЕРБ са купили всичко. Не виждате ли, че дори няма гласче от опозиция или отнякъде в публичното пространство. Няма дори намек за кандидат, който да се бори с него на изборите, а причината е, че изборите вече се купени и организирани да спечели още на първи тур. Не че го харесват хората, а просто с готови пари всичко става в робския град Варна. Тук всичко е една тотална селскофеаодална симбиоза и диктатура, натъпкана и преяла с милиардите от ЕС. Изкривена мутризирана икономика от хора паразити и хранутници готованковци. Парите от труда на народа се разпределят при определени лица, тупащи се в гърдите, че са бизнесмени, които си наемат не служители с качества, а угодни роби. Затова и икономиката на града върви надолу, защото няма конкуренция. Нищо не се създава, а само се краде. Заплатите са обидно ниски във Варна. Но знаете ли кое е хубавото? Хубавото е, че самите варненци ще бъдат наказани затова, че спят. Варна е натрупала дългове за стотици милиони. Парите от ЕС са само пудра. Всичко ще се разпадне като свършат. Ние ще платим сметката на разгулното ни управление и така ще си вземем урок, че който спи, накрая си плаща за грешките и заблудите. 
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
16
22
петково (преди 4 месеца)
Рейтинг: 2185 | Одобрение: 455
А Йорданов беше от Варна и направи много "хубави" работи за града, след което с откраднатото се изнесе в Швейцария. Сигурно си много добре запознат с бюджета на Варна след като знаеш колко "милиарда" бил откраднал.Критикувай, но не използвай лъжи, защото изпадаш по-долу от критикувания. Много се направи в града ни и при кметуването на Портних. Той си е креатура на ТИМ и не може да се очаква кой знае какво от него. Основната ми критика към него е за слабия контрол над ремонтите и ужасно лошото качество на изпълнение за силно завишените цени. Лоша поддръжка на вече изграденото, което е типична българска черта. Ужасни тротоари и дупки по малките улици, особено последната година. Занемарено озеленяване по главните булеварди(цар Освободител), липса на борба с вандализма, миришещи и разбити контейнери за боклук.
Тя вашата майка е Русия, не ни лъжете, особено на оня закръгления, на който любовта към България минавала през там. Майцепродавци, още не сте разбрали, че няма санкции срещу Русия, а само срещу котилото на Путин, да не може да ходи из Европата и да харчи откраднатото от руския народ.
21
6
Варна (преди 4 месеца)
Рейтинг: 67614 | Одобрение: 34969
Портних е доказателство, че кмет не бива да бъде от друг град. обърка живота на хората с недоразуменията и усвояванията си. а колко милиарда прахоса имате ли представа какъв хубав град можеше да стане, ако не бяха прахосали парите от ЕС. 
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама