Варненци организират протест в подкрепа на олимпийския шампион Ивайло Маринов

07.08.2023 / 19:08 3

снимка sportal.bg

Варненци организират протест в подкрепа на олимпийския шампион Ивайло Маринов утре. 

Никой няма право да преотдава отдаден общински имот под наем. Това заяви днес пред БНР председателят на варненския Общински съвет Тодор Балабанов във връзка появилата се в публичното пространство информация за отнемане на ресторанта на олимпийският шампион Ивайло Маринов, който се намира в близост до басейн Приморски, като се увеличи многократно цената на наема.

Не става въпрос за отнемане на бизнес, както се твърди от ползвателя, а за финансови средства, които той получава под формата на наем, каза още Балабанов за БНР.

Той допълни, че за да не се стига дотам спортистът да подарява своите медали и ордени, ще проучи възможностите и ще внесе предложение в Общинския съвет да се отпусне месечна финансова помощ на Ивайло Маринов.

Случаят стана известен, след като местният парламент е взел решение преди два месеца да обяви заведението на търг, а месечният наем увеличен. Днес Балабанов съобщи, че това заведение, което е от известна верига и се намира до басейн Приморски, е било дадено под наем преди 30 години на Ивайло Маринов без решение на общинския съвет. Междувременно съветниците получават сигнали, че той го преотдава под наем на по-висока цена от тази, която плаща на общината, което е в нарушение на законодателството. Балабанов предлага да се обсъди възможността за месечна финансова помощ на Ивайло Маринов, която да е в размер на наема, който той получава.

Спортната общност не остана безучастна към това, което се случи и утре – 8 август 2023 г. ще се организира протест в защита на ресторанта на Ивайло Маринов. От 11 часа пред сградата на общината в поддръжка на боксовата легенда се събират ръководители на спортни клубове, деятели, спортисти, общественици и почитатели.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
2
Ко? Не! (преди 3 месеца)
Рейтинг: 12530 | Одобрение: -1285
Моите уважения към таланта и постиженията на Ивайло Маринов, но от информацията излизаща и от двете страни не мисля, че е прав. Няма правни аргументи в негова полза и използва името си да търси в това подкрепа и съжаление във варненци. Първо нарушава закона като преотдава имота, после съвсем нормално е при изтичане на един договор при подновяването му условията да се предоговарят съобразно актуалната обстановка. Извинявайте ама наем на огромно заведение на възможно най-централно място на първа линия на плажа за 2000 и нещо лева се цитираше е просто смешно. Това да не е количка за царевица? На практика това си е ощетяване на бюджета и всички варненци.
0
3
Янка Димовски (преди 3 месеца)
Рейтинг: 892 | Одобрение: 202
Тоя да спре да реве...вече става нахален!
4
1
Off Road (преди 3 месеца)
Рейтинг: 17183 | Одобрение: 4548
Ивайло Маринов беше голям боксьор, много голям. Страхотен талант, не се наемам да кажа дали е бил най-добрия български боксьор за всички времена. Ще е тъжно, ако милия ни общински съвет му гласува подаяние от 350 лева месечно, но това са нашите избраници, т.е. ние.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама