Варненци заливат "Петел" със сигнали за разрухата в града: Стига пиар и реклама на кмета с пари от нашите данъци! Ето я истината

07.08.2018 / 15:00 14

Варненец се свърза с "Петел", за да изкаже възмущението си относно състоянието си на две големи и много посещавани детски площадки. Ето какво написа той, прилагайки и снимков материал:

"В потвърждение на ширещата се разруха в града, Ви изпращам снимки от детската площадка в градинката между ул. "Русе", Синия пазар и филиала на театъра. Община Варна е информирана от мен преди около 2 седмици, но до момента не са взети никакви мерки.

Почти всички съоръжения на площадката са счупени – боята е излющена и я няма, липсват дъски, скъсани са въжета, има остри ръбове, съоръжението „КОРАБ“ се клати сервизно и е пред падане. Освен това в центъра на площадката има едно високо дърво с големи сухи клони, които могат  по всяко време да се стоварят върху някое дете. На площадката ежедневно играят много деца и е само въпрос на време някое от тях да пострада сериозно. Освен всичко друго няма да е лошо въпросната площадка да се премита поне по 3 пъти в седмицата.

Ситуацията е същата и на голямата детска площадка до тенискортовете в морската градина много от съоръженията са счупени и съвсем скоро някое дете ще пострада сериозно.Там от поне месец две счупени съоръжения бяха демонтирани и не са монтирани обратно. Явно се действа на принципа НЯМА ЛЮЛКА/СЪОРЪЖЕНИЕ, НЯМА ПРОБЛЕМ. 

Струва ми се обаче, че след като са прибрани едни пари, трябва да се носи отговорност и некачествените работи да бъдат поправени.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
0
варненка (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Прави се нещо, ако има еврофинансиране. Лапат се комисионните, прави се рекламка, пиарче и после пълна разруха - интегриран градски транспорт; шадраваните из центъра, зад операта; пейките на летния театър и в самата Морска градина; да не говорим за измислените автобусни спирки, които не служат за нищо освен да фигурират и да има материал за чупене; да не забравя пълната смрад и кочина - тъй като града въобще не се почиства - счупени и мръсни казани, хвърлят ги от камиона където им падне по улицата, непочистват около тях; на курортите същата смрад, защо ли да не минават да ги чистят към 09,00, когато туристите отиват на плажа; колоездачните маршрути - пълен ужас: ту ги има, ту ги няма, да се разминават само наужким, неподдържани и изоставени. Оф - уморих се, а има и още....тоест няма кмет и администрация, има присъстващи и консумиращи. Това е!
5
2
Мен (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Да се закрият всички сегашни детски площадки. Да се изнесат пред общината да им викат от 09:00 до към 22:00 всеки шибан божи ден. Сега са ни ги изсрали на около 4-5 метра от балконите и по цял ден им слушаме виковете и пискливите гласчета на майки и баби - "Аххххх, на мамаааааааааааааа", "Аххххх, на бабаааааа, лююююююююююююююю, лююююююююююююююю, люююююююююююююю, а-та-та-та-та-та, ей сега ще те хвана"...
3
1
12321 (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Алисо, краво малоумна... Да ме извинят истинските достойни крави...
9
2
владо (преди 4 месеца)
Рейтинг: 2275 | Одобрение: 1280
Всеки трябва да отговаря за собствеността си и да я пази. Не ме интересува дали са изпочупени от тийнейджъри.Това е собственост на общината и тя трябва да вземе нужните мерки за да опазва собствеността, а с това  и децата ни. Ако общинарите и полицията си вършеха работата, тийнейджърите нямаше да рушат.С елементарни мерки тези посегателства могат да бъдат спрени-общинска полиция вместо да се чеше по цял ден да вземе да  обикаля, да проверява непълнолетните за лични карти, да ги прибира когато чупят общинско имущество и да иска възстановяването му от родителите. Всяка вечер след 22.00ч  в морската градина в частта от  казиното, през планетариума и аквариума до военно морския музей, е пълно с 13-14 годишни момчета и момичета, които пият алкохол, пушат треви и след това почват да чупят. Ако общинарите и полицаите малко се потрудят и 2 седмици всяка вечер се правят проверки, прибират се обитателите на гореизброените места  и се глобяват родителите им, нещата ще влязат много бързо в релси.Да, ама в тая работа няма келепир и за това никой не я върши. Не е по различно и на Шишкова градина, по известна като къщата на пияниците, за която общината смята да инвестира 1,4 милиона лева. Гарантирам, че и този златен ремонт ще издържи не повече от 6 месеца.После отново разруха.
18
0
несериозно (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
В жк. ,, Младост ,, , а предполагам и в други части на града състоянието на площадките е подобно, но това се дължи изцяло на ,,изродите,, , 18+ год. тийнейджъри и други екземпляри пиещи алкохол и седящи с обувки по облегалките , пейките, люлките и т.н. За съжаление и около 85-90% от родителите са Намусен… без коментар и като събереш всичко на едно място и резултата е на лице. Абе селска работа общо взето....
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Някой знае ли каква беше тази смрад снощи над Варна?
12
6
vbn (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
каквито са ви децата , такива ви са градинките
20
0
Възмутен (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Че има много варвари е факт! Но е очевадно, че са направени от некачествен и евтин материал! Че то такъв суров чам освен за кофраж и подпори за друго не се ползва, пък те детски атракциони правят!?!?!?
12
5
Илиев (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
"Диви селяни................." има и по гнусно от това майки -алкохолички, пиещи от сутрин до вечер водка,бира джин.Пияни като мотики са след 17.00 часа, за справка дет.площадка на "Колони", а за  децата никакви адекватни грижи ,въпрос на време е някое да излезе извън площадката на пътя и да стане беля.
24
4
Варна (преди 4 месеца)
Рейтинг: 42220 | Одобрение: 21840
Не плюй Варненци Алисо а си ходи на село . аман от пиари на тоя кмет. нищо не е свършил за града. всичко се прави некадърно и некачествено и е от нашия джоб. да не е извадил нещо от джоба да оправя улици . пълна мизерия е
ОСТАВКА НА ПОРТНИХ И ЦЕЛИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ!
4
29
Алиса (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
На варненци и птиче с уста да хванеш все им е малко- видно  е, че вички съоръжения на снимите са повредени от хулигани, а не от некачествен ремонт, ако се руши никога нямая да има напредък, само търсят причини да плюят, вечер хулиганите рушат, но за това няма и дума-кметът е виновен, смешници тъпи сте варненци
26
4
Варна (преди 4 месеца)
Рейтинг: 42220 | Одобрение: 21840
навсякъде по света чупят и рушат просто там всичко се подновява. ние нали не спираме да плащаме данъци. или ако искате еднократно да ги плащаме и да спрем
ОСТАВКА НА ПОРТНИХ И ЦЕЛИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ!
24
2
стефан (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Изядоха ни комарите. Навремето се пръскаше.
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Тъжно, рушим като стадо глигани сътвореното от някой друг - чупим, крадем, осираме ....друг ни виновен. По-гнусно от пушеща майка на детска площадка има ли? 
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама