Във Варна правят Морска палата за 17 милиона лева

18.05.2021 / 17:01 9

кадър: Google

Редактор: Веселин Златков

С проект на стойност 17 млн. лева държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура” ще превървне строената през 1959 година магазия 7 на пристанище Варна-Изток в нова Морска палата. Това става ясно от обявената обществена поръчка за създаването на обекта. Според заданието, Морската палата ще бъде „интерактивен център”, който ще се използва за културни, образователни и научни събития, като заедно с това ще предлага и различни атракции.

По условията на поръчката, новата Морска палата на пристанището във Варна трябва да има минимум следните елементи:

- интерактивен Музей на корабоплаването;

- библиотека;

- кафетерия;

- детски кът;

- научни кабинети;

- офис помещения;

- магазин.

Един от интересните моменти в обявената поръчка е, че за новата Морска палата ще бъде проектирана и изградена чрез т.нар. инженеринг. Казано по друг начин, проектирането и изпълнението на обекта ще бъде дадено на един изпълнител. Тази форма на изграждане на публична инфраструктура често е критикувана, като противниците ѝ заявяват, че с нея се размива отговорността както на проектанта, така и на изпълнителя на строителните дейности и оборудването.

Морската палата е на практика нова идея, която до момента не присъстваше сред възможностите за развитие на обществената зона на пристанище Варна-Изток. Първоначалният проект за „отваряне” на порта предвиждаше изграждане на голям аквариум, както и голя център конгресна и културна дейност.

Обявата за обществената поръчка можете да видите ТУК.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

https://linktr.ee/duvar.kagidi

5
0
петково (преди 1 годинa)
Рейтинг: 6505 | Одобрение: -2030
Петел, можеше поне една по-актуална снимка да сложите. Да се видят на първа линия до водата трите огромни "кръчми", които се довършват в момента там. Какво стана с конкурса, който уж щеше да се проведе за общия облик на пристанищата зона? Какво стана със спортните, образователните, детските части на зоната?Нали ходихте по чужбините да видите как се прави? Видяхте Барселона, Геноа, които са отличен пример за преобразяване на стари пристанища. Пропилява се една възможност за създаване на наистина привлекателно място за развлечение на варненци и гости на града.  
4
4
Радостин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 56800 | Одобрение: -360
Само ще окрадат 17 милиона и ще обявят фалит. ТИМ  си купуват всичко, ама ние им го плащаме ! Кой  ще  иде там ? Варна е пълна с празни обществени сгради , що не пооправят някоя за 100  хиляди . Докога ще търпим, хора ?
Всеки да си получи заслуженото !
3
2
MrBean (преди 1 годинa)
Рейтинг: 99530 | Одобрение: 50
Джовани,назад си с информацията.Тимаджии ги изритаха от там всичко е на Бойко. Надявам се те да не забравят кой им "помогна"...
3
4
Иван (преди 1 годинa)
Рейтинг: 2752 | Одобрение: 762
Ебаси ненаядените тимаджии,в гроба ще си ги ностите тези пари! Изроди!
11
2
Mercenary (преди 1 годинa)
Рейтинг: 47466 | Одобрение: 11156
Седма магазия е най-подходяща за ресторант-механа. Има рампа, за маси навън, има подиум за оркестъра, както и място за персонал и кухня. В съседство (вдясно на снимката), са две сгради с асми и ретро изглед, те могат да допълнят етнокомплекса.
3
1
MrBean (преди 1 годинa)
Рейтинг: 99530 | Одобрение: 50
Далавера! ПееФскаи цоца яко!
5
2
:) (преди 1 годинa)
Рейтинг: 36878 | Одобрение: 8183
или автомивка. ;) 
8
1
... (преди 1 годинa)
Рейтинг: 21162 | Одобрение: 6377
ясно, кръчми.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама