Вигенин: Нелепо е Бойко Борисов да заема героични пози. Това са средства, на които България има право

22.07.2020 / 12:14 6

снимка: "Петел", архив

“Нека българските граждани не остават с впечатление, че министър-председателят се е върнал с едни 29 млрд. евро от Брюксел. Това са средства, на които България има право, но дали ще се възползва от тях е въпрос на адекватно управление.” Това заяви заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин на пресконференция в централата на БСП, предаде "19 минути".


Социалистът обясни, че е нелепо заемането на героични пози от министър-председателя за това какви велики неща е постигнал в Брюксел: “Бюджетът по страни се определя по едни първоначални формули, които показват, че за последните 7 години България не е постигнала достатъчно и й се налага да бъдат инвестирани допълнителни средства.”
Вигенин подчерта, че 7 години по-късно пропастта между регионите в България продължава да се задълбочава вместо тези различия да се изравняват: “Кохезионната политика е провал. България продължава да бъде най-бедната страна  в ЕС.Една голяма част от европейските средства изтичат  към олигархията и в близките до властта фирми, а не стигат до хората.”
Народният представител изрази позицията на БСП, че за да се решат тези проблеми и да се инвестират прозрачно европейските средства, трябва да бъдат затворени кранчетата  за тяхното източване, като затова и Европейската комисия е обвързала  все по-силно европейските средства с върховенството на закона. “Само българските граждани могат да решат този проблем чрез оставка на това правителство, избори и ново управление, което да управлява по нов, чист начин”, категоричен бе той.
"Ръководството на парламентарната група на “БСП за България” и Изпълнителното бюро изразяваме радостта си, че Европейският съюз постигна успех и поздравяваме европейските лидери затова, че осъществиха договореност”, завърши Кристиан ВигенинЗа реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
2
ПраБългарин (преди 3 години)
Рейтинг: 62346 | Одобрение: -28354
Питай Пешо и Кирливанина, те са врели и кипели в тези години, а сега само си харчат милионите.
0
3
OF (преди 3 години)
Рейтинг: 595 | Одобрение: -155
БГ ПРОДЪЛЖАВА ДА Е НАЙ БЕДНАТА В ЕС- 1995Г/1997Г- УПРАВЛЯВА БСП- РУМЕН ГЕЧЕВ ЗАМЕСТНИК МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ И НА ИКОНОМИЧЕСКОТО РАЗВИТИЕ- 16 ФАЛИРАНИ БАНКИ, БНБ- ОТНОШЕНИЕ НА БГ ЛЕВ КЪМ ДР ВАЛУТА- 1 ДЛ- 2965ЛВ, МИН ЗАПЛАТА 5500ЛВ- 1.8 ДЛ- СПРАВКА МИНИМАЛНИ ЗАПЛАТИ ПО ГОДИНИ, НСИ КАЛКУЛАТОР ИНФЛАЦИЯ- 1995/ФЕВРУАРИ 1997Г- 2655%- А КАКВО ЩЕ КАЖЕ ДРУГАРЯТ ВИГЕНИН ЗА ТОЯ ПЕРИОД ОТ НАШЕТО БУРНО РАЗВИТИЕ- КАК ДА СТАНЕМ ТОЛКОВА БОГАТО КАТО ТРЪГНАХМЕ ОТ 1.8ДЛ МИН ЗАПЛАТА, А И ПОСЛЕ ПРИ СТАНИШЕВ- 220ЛВ...
OK
1
0
Пешо от Виница (преди 3 години)
Рейтинг: 95530 | Одобрение: 30785
Колега "Партизанин": "Никогда не спорьте с идиотами. Вы опуститесь до их уровня, где они вас задавят своим опытом." Марк Твен ( Mark Twain)
1
1
ПраБългарин (преди 3 години)
Рейтинг: 62346 | Одобрение: -28354
Ти като си много умен, защо не разработиш бизнес план, който да бъде спонсориран от ЕС? Вместо да пишеш коментари, напиши бизнес план и участвай за одобрение. От празнословие пари не се вадят и по умен няма да станеш.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама