Вик Варна: Заведенията на пристанището във Варна са причина за замърсяването на плажната ивица, включили са ги в дъждовния колектор

28.07.2023 / 15:25 15

Булфото, архив

Варна е пример за неработещи институции и стремеж да се правят пари наготово от ресурсите на града - природни и човешки без никакви инвестиции и отговорност към обществото.  

Отпадни води, генерирани от пристанищния комплекс и заведенията в него, са причина за замърсяването на плажната ивица с кърпички и други отпадъци след всеки интензивен дъжд през последните седмици. Това стана ясно от становището на ВиК, представено пред медии, предаде репортер на Moreto.net.

“След многократни срещи и комисии съвместно с представители на пристанищния комплекс, на Общината и на ВиК се установи, че има заустване на отпадни води от територията на пристанищния комплекс в дъждовния колектор. Вследствие интензивното използване на всички потребители, както и заведения, на територията на пристанищния комплекс и интензивните дъждове се е случило преливането от дъждовния колектор на отпадни води. ВиК е уведомило всички институции и е дало препоръки. Изпратени са насоки към Община Варна, която следва да даде указания и предписания на пристанищен комплекс.“, обясни Георги Стоилов от дружеството.

„Големият проблем е включването на пристанищния комплекс в дъждовния колектор. Всички отпадни води на територията на пристанищния комплекс са включени към дъждовния колектор под бул. „Приморски“. Така е, откакто е създаден преди десетилетия.

По – надолу по бул. „Приморски“ има дъждовен колектор и битов колектор, които са разделени при ремонта на булеварда. Има техническа възможност отпадните води да се привключат в битовия колектор. Очакваме Община Варна да даде предписание на пристанището.“, допълни Мартин Димитров от ВиК.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
2
MrBean (преди 10 месеца)
Рейтинг: 140146 | Одобрение: -1954
Заведениета са си заведения,гадните мокри кърпички да се забранят за продажба ,те са бич за всяко Вик. Но престъплението е на Общината разбира се,както и тръбата в езерото.  Рецидив.Но виновни няма нали? Няма съд,няма прокуратура? А за мангала с пържолите цялата страна се вдигна срещу ресторанта,а сега???? Къде е ХЕИто рекетьор,с новия си проф.Паун-офф да отидат да вземат проби,че по златните раздават актове като за добър ден???
3
1
село варна (преди 10 месеца)
Рейтинг: 19841 | Одобрение: -234
Значи оттам идват загадъчните мокри кърпички.
2
1
Радостин (преди 10 месеца)
Рейтинг: 137502 | Одобрение: 5962
Плажните заведения нямат канализация. Май с тръба се изсипват пипи, аки навътре и каквото изплува се вижда. Те си знаят къде си изсипват мръсотиите. Я , да иде ХЕИ  да види.
Всеки да си получи заслуженото !
4
0
Ванката (преди 10 месеца)
Рейтинг: 50767 | Одобрение: 10172
Кафяво е небето, кафяво е морето ;)
Простите хора лесно се манипулират и управляват!
1
6
ПраБългарин (преди 10 месеца)
Рейтинг: 62335 | Одобрение: -28345
Пълни тъпотии. Тука има нещо гнило, както каза и Годподин в коментара си. Или са замесени глупаци и некадърници от ВиК, или някой просто журналистче си е съчинило статията на база един казал, че чул как други двама си говорили за нещо свързано с боклуците и морето...
5
2
Янка Димовски (преди 10 месеца)
Рейтинг: 892 | Одобрение: 202
Селянина с брояча до 7 дъ'н са обажда!
3
2
gospodin (преди 10 месеца)
Рейтинг: 4258 | Одобрение: 58
според мен са се включили незаконно... че е най евтино и най лесно... а контролните органи толкова са си гледали работата... обаче не мисля че са имали друг вариант - според физичните закони водата тече от високо към ниско (за обратна посока става само с помпи) - тоест заведенията, които са на ниско няма как да се включат и да изпомпват вода нагоре към битовата канализация... тоест изобщо там не е трябвало да има заведения или те е трябвало да са със септични ями...
2
6
1234567 (преди 10 месеца)
Рейтинг: 1720 | Одобрение: -885
и тези които ходят на кръчмите на морска гара да не се оплакват, защото са съучастници
5
0
уйчо (преди 10 месеца)
Рейтинг: 93032 | Одобрение: 1227
"Очакваме Община Варна да даде предписание на пристанището.“, допълни Мартин Димитров от ВиК." Какво предписание бе, да не са се включили сами?? Веикато ниготури, знам много добре какви рушвети вземат! [hr]
2
6
1234567 (преди 10 месеца)
Рейтинг: 1720 | Одобрение: -885
виновни са си варналиите, нали вие си ги избирате, спрете да се оправдавате все с някой друг
3
2
Пиша на кирилица (преди 10 месеца)
Рейтинг: 8307 | Одобрение: -198
Гуцанката много се гордееше с този проект, да се махнело пристанището и Варна да станела като Барселона. Ама аз в Барселона замърсяване на плажовете не съм виждал.
Светлината колкото и да бърза когато пристигне заварва тъмнината.
5
4
KRISTINCHO (преди 10 месеца)
Рейтинг: 40922 | Одобрение: -383
За това че тези заведения са включени към дъждовния колектор, те вина за това нямат. Открийте ОБЩИНАРЯ, който е разпоредил, последните да включят фикалите и отпадните им води,  към дъждовния колектор. Явно сумата за това е била доста тлъста.
Нищо добро не те чака, ако в двора ти влезе КОМУНИСТ, ЦИГАНИН или КОЗА.
3
1
ас (преди 10 месеца)
Рейтинг: 152788 | Одобрение: 24043
вик чак сега ли се сетиха ас това го разбрах без да ми се наложи да се доближа до плажа или до заведенията.
5
1
Серж (преди 10 месеца)
Рейтинг: 171590 | Одобрение: 33860
 КОЙ ги включи??? Има си проектант, строителен надзор, строителни техници, инвеститори, контролни органи, ВиК и прочее...КОЙ е виновен???

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама